The Businesses Changing Technology – BusinessTimes

Δεν υπάρχει στάση για το μέλλον. Η τεχνολογία εξελίσσεται γρήγορα. Αλλάζει τους καιρούς και μαζί του αλλάζουν και οι καιροί. Δεν θα ήταν δυνατό αν δεν υπήρχαν κάποιες μεγάλες εταιρείες που επενδύουν σε διάφορες τεχνολογίες που αυξάνουν τον κόσμο μας. Ενώ το μέλλον είναι γεμάτο αβεβαιότητες, η τεχνολογία λύνει προβλήματα και – πρέπει να το αναγνωρίσουμε – δημιουργεί άλλα. Τα ανθρώπινα όντα καθορίζουν πώς να προχωρήσουν καλύτερα και να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία προς όφελός μας και όχι προς ζημία μας. Παρακάτω είναι οι επιχειρήσεις που αλλάζουν τεχνολογία και προσαρμόζονται μέσω της διαδικασίας.

Google

Ας ξεκινήσουμε με το προφανές. Το Google είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια μηχανή αναζήτησης. Είναι μια από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο. Δημιουργώντας κάθε είδους νέα τεχνολογία και βελτιώνοντας άλλες, η Google είναι μια από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες στον κόσμο. Όχι μόνο βρίσκονται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας όσον αφορά τις μηχανές αναζήτησης, αλλά έχουν μεγάλη δύναμη να καθορίσουν την κατεύθυνση προς την οποία πηγαίνει η παγκόσμια τεχνολογία. Μεταξύ της εργασίας τους στην τεχνητή νοημοσύνη (AI), blockchainκαι εικονικής πραγματικότητας (VR), η Google θα συνεχίσει να είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην τεχνολογία που αλλάζει τον κόσμο.

Google

Tesla

Καμία εταιρεία δεν άλλαξε την αυτοκινητοβιομηχανία τα τελευταία 25 χρόνια όσο η Tesla. Όταν η Tesla άρχισε να κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μερικό αυτοματισμό, πολλοί άνθρωποι θεώρησαν ότι δεν ήταν ρεαλιστικό. Τώρα βλέπετε κατασκευαστές αυτοκινήτων κάθε είδους να μιμούνται τα πράγματα που κάνει η Tesla. Όχι μόνο έχουν κάνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα mainstream, αλλά ξεπερνούν επίσης τα όρια όσον αφορά τον αυτοματισμό, την τεχνολογία λήψης εικόνας, το GPS και πολλά άλλα. Τα αυτοκίνητά τους είναι επίσης γρήγορα, με απόδοση όπως και πολλά σπορ αυτοκίνητα. Ό,τι κι αν σκέφτεστε για τον Έλον Μασκ, δεν υπάρχει αμφιβολία για τον αντίκτυπο που είχε η Tesla στην τεχνολογία. Οι μπαταρίες τους και μόνο χρησιμοποιούνται για κάθε είδους διαφορετικές εφαρμογές. Δεν είναι μόνο η αυτοκινητοβιομηχανία που αλλάζει η Tesla, αλλά και ο κόσμος γενικότερα.

Tesla

Σάρκος

Αν και ο Sarcos δεν είναι τόσο διάσημος όσο η Google ή η Tesla, ίσως θα έπρεπε να γνωρίζετε το όνομά τους. Η εταιρεία ρομποτικής έχει κατασκευάσει πολλούς διαφορετικούς τύπους ρομπότ, συμπεριλαμβανομένων ρομποτικών βελτιώσεων, πλήρων ρομποτικών στολών και τηλεκατευθυνόμενων μηχανημάτων. Sarcos Robotics κατασκευάζει προϊόντα που βοηθούν τους εργαζόμενους να κάνουν πράγματα σε ψηλά και επικίνδυνα μέρη. Επιτρέπει στους ανθρώπους να κάνουν πράγματα σε επικίνδυνα περιβάλλοντα, με χημικά και σε ακραίες θερμοκρασίες. Τα ρομπότ δεν είναι επί του παρόντος οι οντότητες που ομιλούν με τα πόδια στα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας, αλλά ποιος μπορεί να πει ότι δεν πάει προς αυτή την κατεύθυνση; Ο τομέας της ρομποτικής και της τεχνολογίας γενικότερα αλλάζει συνεχώς λόγω εταιρειών όπως η Sarcos.

Μετα

Με το νέο Η μητρική εταιρεία του Facebook Meta, ο Mark Zuckerberg και η εταιρεία στοχεύουν στον υψηλότερο σκοπό και την προηγμένη τεχνολογία. Μεταγλωττίζοντάς το Metaverse, η επιχείρηση θέλει να καλλιεργήσει την εικονική (VR) και την επαυξημένη πραγματικότητα (AR) και να συνδέει ανθρώπους στο διαδίκτυο. Δεν συμφωνούν όλοι με τον στόχο της σύγκλισης σε έναν εντελώς ψηφιακό χώρο, αλλά αυτό το μέλλον έρχεται είτε σας αρέσει είτε όχι. Το Meta είναι μόνο μια έκδοση αυτού του ψηφιακού μέλλοντος. Το Meta και το Facebook έχουν αλλάξει την ψηφιακή διαφήμιση, τους αλγόριθμους αφοσίωσης, το VR, το AR και πολλά, πολλά άλλα. Θα συνεχίσουν να το κάνουν.

Αμαζόνα

Όπως η Google και η Meta, η Amazon είναι μια άλλη εταιρεία γίγαντας που αφήνει ανεξίτηλο το σημάδι της στην τεχνολογία. Ενώ η Amazon έχει χρησιμοποιήσει αυτοματισμό στις αποθήκες της, drones για την παράδοση αγαθών και τη φωνητική βοήθεια AI Alexa, δεν υπάρχει τρόπος να ενσωματωθεί πλήρως ο αντίκτυπος που είχε αυτή η εταιρεία στην τεχνολογία και, ευρύτερα, στον κόσμο. Επίσης, ανταγωνίζεται την Google ως μία από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες Cloud computing. Καθώς αυτές οι εταιρείες αναπτύσσονται, τόσο αυξάνονται τα ενδιαφέροντα και η ικανότητά τους να αλλάζουν τεχνολογία.

Αμαζόνα

Δεν χρειάζεται να είστε η μεγαλύτερη επιχείρηση στον κόσμο για να αλλάξετε την τεχνολογία και το μέλλον που την συνοδεύει, αλλά όσο περισσότερους πόρους πρέπει να διαθέσετε τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο αντίκτυπος. Η τεχνολογία εξελίσσεται από μόνη της με τη μηχανική μάθηση και την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά οι επιχειρήσεις που προωθούν αυτές τις προόδους περαιτέρω θα έχουν μια θέση στην ιστορία. Το αν αυτό το μέρος είναι καλό ή κακό μένει να φανεί, αλλά ένα είναι σίγουρο. Η τεχνολογία αλλάζει γρήγορα. Αναβοσβήνει και μπορεί να χάσετε τις αλλαγές. Είναι καιρός να το χρησιμοποιήσετε για να λύσετε προβλήματα και να αποφύγετε περαιτέρω επιπλοκές στο μέλλον.

Ο Ryan Beitler είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος που έχει καλύψει την τεχνολογία και τις επιχειρήσεις για πολλές δημοσιεύσεις.