Cloud Contract Management: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

4 έως 6 εβδομάδες, αυτός είναι ο χρόνος – κατά μέσο όρο – που αφιέρωσαν οι περισσότεροι οργανισμοί για τη διαπραγμάτευση μιας σύμβασης. Μπορεί να διαρκέσει περισσότερο ή μικρότερο, ανάλογα με την πολυπλοκότητα του κινδύνου που συμφωνούν και τα δύο μέρη και χιλιάδες άλλους υποκείμενους παράγοντες, αλλά, κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τα στατιστικά των ΗΠΑ, αυτός ο συνολικός μέσος όρος. Και αυτό λαμβάνει υπόψη μόνο ΕΝΑ – 25% – του κύκλου ζωής ενός συμβολαίου. Οι εταιρείες πρέπει ακόμη να αντιμετωπίσουν τη διαχείριση, την επίβλεψη, τον τερματισμό ή/και την επαναδιαπραγμάτευση.

Σήμερα, λαμβανομένων υπόψη αυτών των τρομακτικών στοιχείων και των χρονοβόρων και κερδοσκοπικών στατιστικών, οι περισσότερες εταιρείες χρησιμοποιούν τεχνολογία και λογισμικό για να παρακάμψουν αυτό το ζήτημα. Αποτελεσματικά αναθέτουν αυτούς τους πονοκεφάλους. Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα μιλήσουμε για το πώς να το κάνουμε αυτό — για τη διαχείριση συμβάσεων cloud. Τα οφέλη του CLM που βασίζεται σε σύννεφο και μερικές συμβουλές για το τι πρέπει να αναζητήσετε όταν λαμβάνετε το απαραίτητο λογισμικό ή υπηρεσία.

Τι είναι η διαχείριση συμβολαίων cloud;

Η διαχείριση συμβάσεων στο cloud είναι μια διαδικασία που βοηθά τους οργανισμούς να επιβλέπουν τις συμβάσεις και τις συμφωνίες τους. Συνήθως χρησιμοποιεί λογισμικό CLM – Contract Lifecycle Management – ​​λογισμικό. Το τελευταίο προορίζεται για την αυτοματοποίηση, τον εξορθολογισμό και τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών σε βασικά στάδια. Συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, της ροής εργασιών, της συμμόρφωσης, της ανανέωσης κ.λπ.

Ένα παράδειγμα αυτού μπορεί να είναι μια συμφωνία μεταξύ της εταιρείας σας και ενός προμηθευτή υπηρεσιών cloud, η οποία περιγράφει τα τέλη που θα πληρώσουν για την υπηρεσία. Η διαδικασία διαχείρισης συμβολαίων βοηθά στην παρακολούθηση του ποιος είναι υπεύθυνος για την τροποποίηση των όρων και των προϋποθέσεων μιας συμφωνίας, πώς υπολογίζονται οι χρεώσεις, τι συμβαίνει με τις συμβάσεις κατά τη λήξη ή τη λήξη, ποιος διαχειρίζεται τις ανανεώσεις συμβολαίων, τις ακυρώσεις και δεκάδες άλλα πράγματα.

Με λίγα λόγια, η διαδικασία διαχείρισης συμβολαίων που βασίζεται στο cloud περιλαμβάνει τα ακόλουθα τέσσερα στάδια:

  • Διαπραγμάτευση συμβάσεων και προμήθεια.
  • Διαχείριση συμβολαίων.
  • Συμμόρφωση με τη σύμβαση.
  • Τερματισμός συμβολαίου.

Δημιουργώντας μια απλή, εύπεπτη γλώσσα, βασικά πρότυπα για κάθε προμηθευτή και κλάδο που μπορεί να συναντήσετε, συνεπή επίβλεψη και ενοποιημένους όρους, το λογισμικό CLM εξοικονομεί χρόνο και χρήμα και μειώνει τα σφάλματα.

διάλυμα cloud clm

Οι λύσεις διαχείρισης συμβολαίων cloud είναι προσβάσιμες από οπουδήποτε, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να εργάζεστε στην επιχείρησή σας ενώ βρίσκεστε εν κινήσει. – Προσφέρει επίσης έναν εύκολο τρόπο να μοιράζεστε συμβόλαια με άλλα ενδιαφερόμενα μέρη, όπως πωλητές, συνεργάτες και πελάτες. – Θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα συμβόλαιά σας από ένα μέρος, γεγονός που διευκολύνει την ενημέρωση και τη διαχείρισή τους ταυτόχρονα.

Ένα άλλο εξαιρετικό πράγμα σχετικά με τη διαχείριση συμβολαίων cloud είναι ότι παρέχει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης για τα συμβόλαιά σας, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για περιορισμούς χώρου ή εξαντλείται ο χώρος στον σκληρό δίσκο.

Χειροκίνητη διαχείριση συμβολαίων Cloud VS

Η διαχείριση συμβολαίων cloud είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει στις εταιρείες να διαχειρίζονται τις συμβάσεις και τις συμφωνίες τους σε ένα μέρος. Διευκολύνει επίσης τους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες της σύμβασης απευθείας από το τηλέφωνό τους σε μια καινοτόμο και εύκολη στην πλοήγηση πλατφόρμα/εφαρμογή. Διευκολύνει επίσης τους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες της σύμβασης από οπουδήποτε.

Τι γίνεται με τα θέματα ασφάλειας;

Με ένα blockchain, είναι δυνατό να σταλεί μια συμφωνία απευθείας μεταξύ δύο μερών χωρίς να χρειάζεται να υπογράψετε οτιδήποτε απαιτεί έντυπο έντυπο. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει σε εταιρείες και ιδιώτες να εξοικονομήσουν χρόνο. Προβλήματα ηλεκτρονικής υπογραφής και καθιστά το συμβόλαιο σιδερένιο έναντι επιθέσεων στον κυβερνοχώρο ή εξωτερικών παρεμβολών. Και τα δύο μέρη πρέπει να συμφωνήσουν εάν μια σύμβαση μπορεί να τροποποιηθεί.

Εν τω μεταξύ, η μη αυτόματη διαχείριση συμβολαίων είναι μια χρονοβόρα και κουραστική διαδικασία. Περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

  • Εισαγωγή δεδομένων συμβάσεων σε ηλεκτρονικό σύστημα
  • Ατελής εκτέλεση συμβάσεων
  • Παρακολούθηση εκτέλεσης της σύμβασης
  • Αναφορά για την εκτέλεση της σύμβασης
  • Διαχείριση συμβάσεων με πολλά μέρη και προμηθευτές.

Οφέλη διαχείρισης συμβολαίων cloud

Στον πυρήνα της, η διαχείριση συμβάσεων cloud είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα. Είναι τόσο απλό. Η τεχνολογία του, δημιούργησε και βελτιστοποίησε το συνολικό σας όφελος. Για να σας δώσουμε χρόνο να εστιάσετε σε άλλες πτυχές του οργανισμού σας ή απλώς για να σας δώσουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο — χρόνο να κοιτάξετε τον αφαλό σας ή να παίξετε με τα παιδιά σας. Όχι μόνο σώζει την εταιρεία από την πρόσληψη περισσότερων υπαλλήλων, αλλά παρέχει επίσης μια οικονομικά αποδοτική λύση για κάθε είδους επιχείρηση.

εργάζονται στη διαχείριση συμβάσεων cloud

Το λογισμικό διαχείρισης συμβολαίων που βασίζεται σε cloud δημιουργεί αυτόματα συμβόλαια και τα στέλνει στα σωστά άτομα με τη σωστή μορφή. Μερικά από τα οφέλη του είναι:

Διαχείριση

Προμήθειες, συμβάσεις πώλησης, εσωτερικές συμφωνίες, Άδειες IPσυνδρομές — Το CLM επιβλέπει όλα αυτά, και πολλά άλλα, και διασφαλίζει ότι όλοι τραβούν το βάρος τους και τηρούν τα ψιλά γράμματα.

Συμμόρφωση

Το CLM διευκολύνει και τα δύο μέρη να τηρούν τα γράμματα και τη διατύπωση της σύμβασης. Ενισχύει τη λειτουργία εξαλείφοντας την ανθρώπινη επίβλεψη και, μαζί με αυτήν, τα ανθρώπινα λάθη.

Αυτοματοποίηση

Το CLM αυτοματοποιεί όλα τα βήματα στον κύκλο ζωής ενός συμβολαίου — από την αρχή μέχρι το τέλος.

Οικονομικά αποδοτική

Πόσοι άνθρωποι, στον οργανισμό σας, υπάρχουν μόνο για τη διαχείριση, τη δημιουργία και τη διαχείριση ενός συμβολαίου; Είναι μια συνεχής διαδικασία και, σε πολλές περιπτώσεις, χρειάζεστε υπεύθυνα και εξαιρετικά αποτελεσματικά άτομα για να επιβλέπουν ότι όλα γίνονται. Το σύστημα διαχείρισης συμβολαίων cloud μειώνει την ανάγκη απασχόλησης ανθρώπων και μαζί του υπογράφει νέους μισθούς για αυτή τη διαδικασία.