7 Τρόποι Ανταγωνισμού σε Προσλήψεις με CRM

Το λογισμικό πρόσληψης έχει βοηθήσει τους υπεύθυνους προσλήψεων να βρουν τους ιδανικούς υποψηφίους τους και να εξορθολογίσουν τη διαδικασία πρόσληψης. Τους διευκόλυνε επίσης να παραμένουν ενημερωμένοι με τις θέσεις εργασίας στην εταιρεία, να προσφέρουν στους αιτούντες άμεση ανατροφοδότηση σχετικά με τις αιτήσεις τους και να εμφανίζουν σχετικές πληροφορίες για μια συγκεκριμένη θέση. Η πρόσληψη είναι ανταγωνιστική. Η προσπάθεια να ξεχωρίσεις από τον ανταγωνισμό και να κερδίσεις κορυφαία ταλέντα μπορεί να είναι αγχωτική ακόμη και για τους πιο έμπειρους επαγγελματίες. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ανταγωνιστείτε στη στρατολόγηση χρησιμοποιώντας το σύστημα CRM της εταιρείας σας. Αυτό το άρθρο παραθέτει επτά συμβουλές για το πώς να το κάνετε αποτελεσματικά:

Δημιουργήστε μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία

Όταν στέλνετε ένα email καλωσορίσματος σε νέους προσλήψεις και τους προσκαλείτε να συνδεθούν με τον διευθυντή τους, τι αντιγράφετε και επικολλάτε σε αυτό το email; Οι γνώσεις σας για την εταιρεία σας και τη βάση των εργαζομένων της προέρχονται από εσάς CRM προσλήψεων Σύστημα. Επομένως, το CRM σας μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε να δημιουργείτε μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία για τους υποψηφίους σας. Το σύστημά σας CRM μπορεί να σας βοηθήσει να εξατομικεύσετε τις επικοινωνίες σας με τους υποψηφίους αντλώντας πληροφορίες από τη βάση δεδομένων σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να δημιουργήσετε μια πιο προσαρμοσμένη προσέγγιση. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε την επικοινωνία σας κάνοντας την πιο σχετική με τη συγκεκριμένη θέση εργασίας για την οποία υπέβαλε αίτηση ο υποψήφιος. Για παράδειγμα, εάν προσλαμβάνετε για έναν ρόλο μάρκετινγκ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πληροφορίες στο CRM για να προσαρμόσετε το email καλωσορίσματος στον υποψήφιο. Μπορείτε να συμπεριλάβετε συνδέσμους προς σχετικά άρθρα, πληροφορίες προϊόντος και άλλους πόρους που σχετίζονται με τη θέση.

Χρησιμοποιήστε αυτοματοποιημένες διαδικασίες για την αντιστοίχιση υποψηφίων με θέσεις εργασίας

Οι οργανισμοί έχουν μια ποικιλία διαφορετικών στρατηγικών αναζήτησης εργασίας για να φέρουν τους υποψηφίους τους σε επαφή με τους διευθυντές προσλήψεων, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς βασίζονται στο να κάνουν τη δουλειά με το χέρι. Αυτό σημαίνει ότι οι στρατηγικές σας για την αναζήτηση εργασίας πιθανότατα δεν είναι βελτιστοποιημένες και πιθανότατα υπολείπονται του πλήρους δυναμικού τους. Το CRM σας επιτρέπει να αυτοματοποιείτε τις διαδικασίες και να αποκομίζετε περισσότερη αξία από το σύστημά σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το CRM σας για να δημιουργείτε αυτόματα μια αγγελία εργασίας για κάθε νέα θέση εργασίας, να στέλνετε αυτόματα email υποψηφίων για κάθε αγγελία εργασίας που τοποθετείται και να προγραμματίζετε μαζικές καμπάνιες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τους υπεύθυνους προσλήψεων. Αυτές οι διαδικασίες μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τον φόρτο εργασίας σας και να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε όλα όσα συνοδεύουν τη διαδικασία αναζήτησης εργασίας. Για παράδειγμα, με την αυτοματοποιημένη διαδικασία δημιουργίας διαφημίσεων για θέσεις εργασίας, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε νέες αγγελίες εργασίας για όλες τις νέες θέσεις αμέσως μόλις ανοίξουν. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τη ροή εργασιών σας και να διατηρήσετε τους υπεύθυνους προσλήψεων ενημερωμένους για νέα ανοίγματα, απελευθερώνοντας ταυτόχρονα τον δικό σας χρόνο.

Παρακολουθήστε τους κορυφαίους υποψηφίους σας

Η επιλογή κορυφαίων υποψηφίων είναι δύσκολη, αλλά είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία σας στη στρατολόγηση. Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά να χρησιμοποιείτε το CRM σας, έχετε το πλεονέκτημα ότι δεν είστε εξοικειωμένοι με το σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εντοπίσετε νέες ευκαιρίες στο CRM που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε κορυφαίους υποψηφίους. Για παράδειγμα, το CRM σας μπορεί να έχει μια διαδικασία που προσδιορίζει άτομα που έχουν υποβάλει αίτηση για έναν συγκεκριμένο ρόλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να προσδιορίσετε τους υποψηφίους που έχουν δείξει ενδιαφέρον για το άνοιγμα της θέσης εργασίας. Στη συνέχεια, μπορείτε να επικοινωνήσετε με αυτούς τους κορυφαίους υποψηφίους για να δείτε αν είναι έτοιμοι να μεταβούν σε διαφορετικό ρόλο.

Δημιουργήστε μια διασκεδαστική και συναρπαστική παρουσία επωνυμίας στο χώρο εργασίας

Η επωνυμία σας είναι ισχυρή και μπορεί να πάρει ή να ακυρώσει την απόφαση ενός υποψηφίου να υποβάλει αίτηση στην εταιρεία σας. Οι άνθρωποι θέλουν να εργαστούν για μια εταιρεία που ξεχωρίζει από το πλήθος και το σύστημα CRM μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια διασκεδαστική και συναρπαστική παρουσία επωνυμίας. Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια διασκεδαστική και συναρπαστική παρουσία επωνυμίας στο χώρο εργασίας, μπορείτε να ξεκινήσετε με το CRM σας. Το CRM σας μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια παρουσία επωνυμίας που ξεχωρίζει. Μπορείτε να εντοπίσετε τις καλύτερες ευκαιρίες για να δημιουργήσετε μια διασκεδαστική και συναρπαστική παρουσία επωνυμίας στο CRM σας. Μάθετε ποιες είναι αυτές οι ευκαιρίες και, στη συνέχεια, αξιοποιήστε τις στο έπακρο.

Προσφέρετε ευέλικτες επιλογές εργασίας για τους αιτούντες

Ορισμένοι οργανισμοί ξεκαθαρίζουν ότι είναι ένα ευέλικτο περιβάλλον εργασίας, ενώ άλλοι είναι λίγο πιο λεπτοί με τα μηνύματά τους. Εάν θέλετε να καταστήσετε σαφές ότι είστε ένα ευέλικτο περιβάλλον εργασίας, ξεκινήστε με το CRM σας. Το CRM σας μπορεί να σας βοηθήσει να στείλετε επακόλουθα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε υποψήφιους που έχουν υποβάλει αίτηση για συγκεκριμένους ρόλους. Στη συνέχεια, μπορείτε να τους προσκαλέσετε ευγενικά να προγραμματίσουν μια τηλεφωνική κλήση ή μια προσωπική συνέντευξη. Αυτό σας επιτρέπει να συνεργαστείτε με τους υποψηφίους που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις ευέλικτες επιλογές εργασίας της εταιρείας σας.

Τελευταίο, αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό, παρουσιάστε τα προνόμια της εργασίας για την εταιρεία σας

Αυτή είναι η πιο σημαντική συμβουλή για το πώς να ανταγωνιστείτε στις προσλήψεις. Δεν μπορείτε να προσελκύσετε κορυφαίους υποψηφίους εάν δεν γνωρίζουν ότι η εταιρεία σας είναι η κατάλληλη για αυτούς. Μπορείτε να παρουσιάσετε τα προνόμια της εταιρείας σας στο CRM σας. Μια καλογραμμένη αγγελία εργασίας που υπογραμμίζει τα προνόμια της εργασίας στην εταιρεία σας μπορεί να σας βοηθήσει να ανταγωνιστείτε στις προσλήψεις. Όταν γράφετε μια αγγελία εργασίας, φροντίστε να τονίσετε τα προνόμια που έχει η εταιρεία σας που την κάνουν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το CRM για να εντοπίσετε τους καλύτερους τρόπους προβολής των προνομίων της εταιρείας σας.