5 Τεχνικές μάρκετινγκ χαμηλού προϋπολογισμού για να ενισχύσετε την επιχείρησή σας

Δυσκολεύεστε να σκεφτείτε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προωθήσετε αποτελεσματικά την επιχείρησή σας, ενώ παραμένετε εντός του προϋπολογισμού μάρκετινγκ που διαθέτετε;

Σταμάτα να ανησυχείς.

Υπάρχουν πολλές χαμηλού κόστους αλλά αποτελεσματικές επιλογές μάρκετινγκ διαθέσιμες. Απλά πρέπει να ξέρετε πού να κοιτάξετε.

1. Παραπομπές

Αυτός είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να προωθήσετε την επιχείρησή σας και την επωνυμία σας με ελάχιστη προσπάθεια ή δαπάνη από μέρους σας.

Βασικά, εφόσον παρέχετε μια υπηρεσία ή προϊόν κορυφαίας ποιότητας στους πελάτες σας, θα σας προτείνουν σε άλλους.

Σε ορισμένους κλάδους, οι παραπομπές είναι μια σημαντική πτυχή της βασικής υποδομής. Χωρίς αυτούς, η επιχείρηση δεν θα κυλούσε τόσο ελεύθερα όσο συμβαίνει.

Οι άνθρωποι είναι πιθανό να δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα σε μια παραπομπή που προέρχεται από έναν φίλο παρά σε μια διαφήμιση από μια επιχείρηση που γνωρίζουν ότι θέλει τα χρήματά τους.

Οι προσωπικές συστάσεις θα έχουν πάντα μια ιδιαίτερη δύναμη. Κάτι που δεν μπορείς να αγοράσεις ή να δημιουργήσεις τεχνητά.

Η δημιουργία παραπομπών δεν κοστίζει περισσότερο από ό,τι η παροχή των υπηρεσιών σας στους πελάτες στο μέγιστο των δυνατοτήτων σας.

2. Λειτουργίες ειδήσεων και αναρτήσεις ιστολογίου

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι πολλοί διαδικτυακοί έμποροι λιανικής έχουν μια ενότητα ιστολογίου στον ιστότοπό τους. Μερικές φορές αυτά τα ιστολόγια είναι εκεί για να παρέχουν ενημερώσεις και νέα σχετικά με τον ίδιο τον ιστότοπο.

Ωστόσο, είναι επίσης συχνά γεμάτα από χαρακτηριστικά και άρθρα που σχετίζονται με τη βάση πελατών τους. Η λήψη αυτής της προσέγγισης επιτυγχάνει πολλούς στόχους ταυτόχρονα.

Για ένα πράγμα, σας δίνει έναν εύκολο τρόπο δώστε στο SEO σας μια σημαντική ώθηση. Μια υψηλότερη βαθμολογία SEO σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι θα βρουν τον ιστότοπό σας όταν αναζητούν σχετικούς όρους. Μάθετε SEO και γίνετε ειδικός SEO.

Δεν έχει σημασία πώς ακριβώς δημιουργείται έσοδα από τον ιστότοπό σας. Εάν σας αποφέρει χρήματα, τότε περισσότερη επισκεψιμότητα θα σημαίνει αυξημένα κέρδη.

Εάν είστε ακόμα νέος στο SEO ή είχατε πάντα άλλους ανθρώπους να φροντίζουν την τεχνική πλευρά των πραγμάτων για εσάς, η προσθήκη ενός ιστολογίου στον ιστότοπο της επιχείρησής σας και η συμπλήρωσή του με υψηλής ποιότητας και σχετικό περιεχόμενο θα στείλει φυσικά το SEO σας σε ανοδική τροχιά.

3. Content Marketing

 

Το μάρκετινγκ περιεχομένου έρχεται σε μια ποικιλία διαφορετικών μορφών.

Είναι μια από τις πιο ευέλικτες τεχνικές μάρκετινγκ που έχουν στη διάθεσή τους όλες οι επιχειρήσεις.

Καμία από τις πολλές διαφορετικές μορφές μάρκετινγκ περιεχομένου εκεί έξω δεν κοστίζει πολλά χρήματα, ειδικά όχι αν σκεφτείτε τα οφέλη που μπορείτε να αποκομίσετε.

Τα άρθρα που δημοσιεύετε στο ιστολόγιό σας είναι μια μορφή μάρκετινγκ περιεχομένου, αλλά είναι μόνο ένα.

Οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο παράγετε – είτε είναι γραπτό, οπτικό, podcast ή οποιαδήποτε άλλη μορφή μέσων – κάθε περιεχόμενο που σχετίζεται και αναφέρει την επιχείρησή σας μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματικό συστατικό της στρατηγικής μάρκετινγκ.

Σκεφτείτε δημιουργικούς τρόπους χρήσης περιεχομένου για να προσελκύσετε περισσότερους επισκέπτες στον ιστότοπό σας και να αυξήσετε τον κορεσμό της επωνυμίας σας.

Ακολουθούν κορυφαίες στρατηγικές μάρκετινγκ περιεχομένου για να ενισχύσετε την επιχείρησή σας:

4. Email Marketing

Το μάρκετινγκ μέσω email ήταν πάντα μια από τις πιο οικονομικές μεθόδους μάρκετινγκ. Όμως, είναι κάτι που παρεξηγείται ευρέως.

Εάν απλώς ακολουθήσετε μια προσέγγιση scattergun και απλώς στείλετε όσο το δυνατόν περισσότερα email με την ελπίδα ότι ένας σημαντικός αριθμός από αυτά θα κολλήσει, καταδικάζετε τον εαυτό σας σε αποτυχία.

Αντίθετα, πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να καλλιεργήσετε μια πολύτιμη λίστα επαφών που μπορείτε να στοχεύσετε με τις καμπάνιες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Εάν το κάνετε σωστά και καταφέρετε να στείλετε ένα καλοφτιαγμένο μήνυμα σε ένα κοινό που γνωρίζετε ότι είναι πιθανό να είναι δεκτικό. Οι πιθανές αποδόσεις που μπορείτε να κάνετε είναι πραγματικά εντυπωσιακές.

Δεν χρειάζεστε ούτε εξειδικευμένο εξοπλισμό ή λογισμικό. Σχεδόν κάθε πρόγραμμα-πελάτης email μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επιτευχθεί αυτό.

Για παράδειγμα, το Sendinblue έχει ένα άρθρο για πώς να στείλετε μαζικά email χρησιμοποιώντας το Gmail. Το Sendinblue παρέχει επίσης εργαλεία που χρειάζεστε για να αυτοματοποιήσετε τις καμπάνιες email σας. Εάν διαμορφώσετε σωστά αυτά τα εργαλεία, μπορείτε να ακολουθήσετε μια προσέγγιση «φωτιά και ξεχάστε» στις καμπάνιες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Εκτός από το Email, το WhatsApp είναι μια άλλη πλατφόρμα που είναι πιο δημοφιλής σήμερα. Μπορείτε επίσης να αξιοποιήσετε το WhatsApp για να αυξήσετε τις πωλήσεις της επιχείρησής σας.

5. Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φόρουμ

Πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις επιχειρηματικές σελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Η διατήρηση ενεργών προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί βασικό συστατικό του μάρκετινγκ για κάθε σύγχρονη επιχείρηση.

Αυτές οι πλατφόρμες είναι οι πιο σημαντικές και γόνιμες αρένες μάρκετινγκ για τις επιχειρήσεις σήμερα. Επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να αναπτύξουν το μάρκετινγκ τους σε ένα πολύ συγκεκριμένο και στοχευμένο υποσύνολο της βάσης χρηστών.

Πρέπει να ακολουθήσετε τη σωστή στρατηγική για να δημιουργήσετε ένα εμπορικό σήμα στα social media.

Ωστόσο, ένα συχνά αγνοούμενο πλεονέκτημα των πλατφορμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως εργαλείων μάρκετινγκ είναι ότι μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να ξεκινήσετε μια ανταλλαγή απόψεων με άλλους χρήστες.

Η άμεση αλληλεπίδραση με τους χρήστες με αυτόν τον τρόπο σάς παρέχει μια μοναδική ευκαιρία να διαμορφώσετε τον τρόπο που αναπτύσσονται οι αντιλήψεις για την επωνυμία σας και να ελέγξετε το μήνυμα που διαδίδεται για την επιχείρησή σας.