5 συμβουλές για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων σχετικά με την εύρεση και την προσέγγιση του κατάλληλου κοινού εντός του πρώτου έτους από την κυκλοφορία

Η ψηφιακή παρουσία είναι ζωτικής σημασίας για κάθε επιχείρηση που θέλει να προσεγγίσει νέο κοινό.

Το SEO, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η πληρωμένη αναζήτηση είναι τρεις ισχυρές ευκαιρίες για να παρουσιάσετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας σε περισσότερους πελάτες. Αλλά όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, η επέκταση της ψηφιακής σας εμβέλειας μπορεί να είναι συντριπτική — από πού να ξεκινήσετε;

Για τον εορτασμό της Διεθνούς Εβδομάδας Μικρών Επιχειρήσεων της Google, η οποία είναι αφιερωμένη στην ημέρα των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του ΟΗΕ, δημιουργήσαμε έναν πόρο για πολύ μικρές επιχειρήσεις που ενδέχεται να μην έχουν ακόμη ψηφιακή παρουσία.

Εδώ, ας ρίξουμε μια ματιά σε συμβουλές από τέσσερις ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων για το πώς βρήκαν αρχικά κοινό στο διαδίκτυο μετά την έναρξη της επιχείρησής τους, ώστε να διασφαλίσετε ότι χρησιμοποιείτε τα σωστά ψηφιακά εργαλεία για να επεκτείνετε τη δική σας προσέγγιση χρηστών.

Επιπλέον, ακούστε από τον Διευθυντή Διαφήμισης του HubSpot για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Google Ads ως νέος ιδιοκτήτης επιχείρησης.

Πώς να βρείτε και να προσεγγίσετε το κοινό-στόχο σας, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων

1. Έχετε κάποιες ευρείες υποθέσεις για το κοινό-στόχο σας και, στη συνέχεια, περιορίστε.

Όταν δημιουργείτε για πρώτη φορά μια ψηφιακή παρουσία, θα θέλετε να ξεκινήσετε εστιάζοντας σε ορισμένες ευρείες, εύκολα αναγνωρίσιμες κατηγορίες της αγοράς-στόχου σας.

Η ομάδα σας μπορεί να ξεκινήσει με τον προσδιορισμό της δημογραφικής τμηματοποίησης για την προσωπικότητα των πελατών σας. Αυτό περιλαμβάνει:

Μπορείτε να προσθέσετε γεωγραφική τμηματοποίηση πάνω από αυτό, εάν σκοπεύετε μόνο να κάνετε μάρκετινγκ σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία.

Μαζί με τις γενικές πληροφορίες προσωπικού πελάτη, θα θελήσετε να απαντήσετε και στην ακόλουθη ερώτηση: Η επιχείρησή μου βοηθά άτομα που έχουν Χ σημείο πόνου. Με άλλα λόγια, ποια πρόκληση επιλύει η επιχείρησή σας;

Η κατανόηση των σημείων πόνου των πελατών σας μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια καλύτερη αφήγηση για το ποιοι είναι — κάτι που θα σας βοηθήσει να στοχεύσετε αποτελεσματικά τις ψηφιακές στρατηγικές σας.

2. Αναλύστε το κοινό-στόχο των ανταγωνιστών για να δείτε εάν το προϊόν ή η υπηρεσία σας θα προσελκύσει παρόμοιο κοινό.

Όταν βρίσκετε το κοινό σας στο διαδίκτυο, είναι σημαντικό να μην κατακλύζεστε από το να απλώνετε το δίχτυ σας πολύ ευρύ.

Περισσότερο από πιθανό, το προϊόν ή η υπηρεσία σας υπάρχει ήδη σε κάποια ιδιότητα στην αγορά. Ρίξτε λοιπόν μια ματιά στο τι κάνουν οι ανταγωνιστές σας για να εμπνευστούν για τη δική σας ψηφιακή στρατηγική.

Για παράδειγμα, αν δείτε τους περισσότερους από τους ανταγωνιστές σας να δημιουργούν διαφημίσεις για το YouTube, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι το YouTube έχει αποδειχθεί αποτελεσματική στρατηγική στον κλάδο σας.

3. Εφαρμόστε στρατηγικές SEO για να δημιουργήσετε μια παρουσία στον ιστότοπο.

Μόλις νιώσετε σίγουροι για το κοινό-στόχο σας, ήρθε η ώρα να το κάνετε αξιοποιήστε ο SEO για να αυξήσετε την κατάταξη του ιστότοπού σας και αρχίστε να προσελκύετε επισκεψιμότητα από τις μηχανές αναζήτησης.

Θα θελήσετε να ξεκινήσετε δημιουργώντας έναν επίσημο επιχειρηματικό ιστότοπο. Βεβαιωθείτε ότι η σελίδα έχει βελτιστοποιηθεί ως προς το SEO για αναζήτηση: Μεταξύ άλλων παραγόντων, αυτό περιλαμβάνει βελτιστοποιημένες εικόνες, σελίδες με απόκριση και γρήγορο χρόνο φόρτωσης.

Στη συνέχεια, δημιουργήστε ένα δωρεάν προφίλ Google My Business για να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να καταγράψετε την επισκεψιμότητα από την αναζήτηση και τους χάρτες Google. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την κίνηση με τα πόδια — για παράδειγμα, εάν είστε ιδιοκτήτης εστιατορίου, το Google My Business μπορεί να διασφαλίσει ότι θα εμφανίζεστε όταν κάποιος στην περιοχή σας αναζητά “μέρη για δείπνο κοντά μου”.

Μια άλλη συμβουλή; Δημιουργήστε μια ισχυρή στρατηγική περιεχομένου. Το περιεχόμενο είναι το καύσιμο που θα οδηγήσει τελικά τη μηχανή SEO σας.

Chandler Bolt, Διευθύνων Σύμβουλος της SelfPublishing.com και η Self Publishing School, μου είπαν, “Ήταν ένα μακροπρόθεσμο παιχνίδι, αλλά η επιχείρησή μας άρχισε πραγματικά να απογειώνεται όταν δημιουργήσαμε το ιστολόγιό μας, ξεκινήσαμε το podcast μας και επικεντρωθήκαμε στη δημιουργία χρήσιμου περιεχομένου που έλυνε τα προβλήματα των επίδοξων συγγραφέων. Η φόρμουλα μας είναι απλό — δημιουργήστε το καλύτερο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο για οποιοδήποτε θέμα γράφουμε και, στη συνέχεια, λάβετε όσο το δυνατόν περισσότερα backlinks για αυτήν την ανάρτηση.”

Τώρα, το Self Publishing School κατατάσσεται σταθερά για λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με τη γραφή ή τη δημοσίευση. Μια ισχυρή στρατηγική SEO οδήγησε τελικά σε τεράστια ανάπτυξη για την εταιρεία και τη βοήθησε να προσεγγίσει το κοινό που είχε τη μεγαλύτερη σημασία.

Εάν η επιχείρησή σας δυσκολεύεται να βρει όρους αναζήτησης που να ευθυγραμμίζονται καλά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, σκεφτείτε πώς θα μπορούσατε να συνεργαστείτε με πιο εδραιωμένες επωνυμίες για να λύσετε τα προβλήματα των πελατών τους και το αντίστροφο. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε πρόσβαση σε προοπτικές υψηλής πρόθεσης χωρίς να βασίζεστε μόνο στο SEO.

Scott Rogerson, Διευθύνων Σύμβουλος της UpContentμου είπε, «Συνεχίζουμε βασίζονται σε συνεργασίες περιεχομένουκαι προσθέστε νέα, για να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας στην αντιμετώπιση του πόνου στα ψηφιακά τους κανάλια. Λόγω αυτής της πρώιμης προσέγγισης μπορέσαμε να αξιολογήσουμε γρήγορα ποιες περιπτώσεις χρήσης ήταν πιο πολύτιμες και σε ποιους κλάδους ήταν πιο κοινές. Αυτό έχει πλέον αποτελέσει το θεμέλιο πάνω στο οποίο οικοδομείται η στρατηγική μας για το SEO, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την ψηφιακή διαφήμιση».

4. Εξερευνήστε τα κοινωνικά κανάλια που είναι πιο δημοφιλή στο κοινό-στόχο σας.

Η έρευνα ιστολογίου του HubSpot διαπίστωσε ότι το 57% των καταναλωτών ανακαλύπτει προϊόντα πιο συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης — και το 23% των ατόμων ηλικίας 18-24 ετών προτιμώ να αγοράζουν προϊόντα απευθείας μέσω των social media.

Που σημαίνει ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μια αναμφισβήτητα ισχυρή ευκαιρία για αύξηση των πωλήσεων.

Επιπλέον, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν τεράστιο κοινό — πέρα 3,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι το χρησιμοποιούν παγκοσμίως. Επομένως, ανεξάρτητα από τους στόχους μάρκετινγκ που έχετε, είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργήσετε μια ψηφιακή παρουσία σε τουλάχιστον μία από τις κοινωνικές πλατφόρμες.

Εάν είστε νέοι στον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, θα θέλετε να ξεκινήσετε προσδιορίζοντας πρώτα ποια κανάλια θέλετε να ακολουθήσετε. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να προσδιορίσετε πού ξοδεύει το χρόνο του το κοινό-στόχο σας.

Τα τρία κορυφαία κανάλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης όσον αφορά τους μηνιαίους ενεργούς χρήστες είναι το Facebook (2,9 δισεκατομμύρια MAU), το YouTube (2,2 δισεκατομμύρια MAU) και το Instagram (2 δισεκατομμύρια MAU). Είναι καλή ιδέα να ξεκινήσετε με ένα κανάλι με μεγάλη δυνητική εμβέλεια και στη συνέχεια να περιορίσετε από εκεί.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να ακούσετε τους υποψήφιους πελάτες και τους πελάτες σας και να μάθετε από αυτούς για να αναπτυχθείτε καλύτερα. Οπως και Impulse Creative’s Η Senior Growth Marketer, Molly Rigatti, το θέτει: «Διαπιστώσαμε ότι η δημιουργία ενός χώρου όπου οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν τις ερωτήσεις τους είναι πολύ πιο αποτελεσματική από το να προσπαθείς να ξεκινήσεις συζητήσεις λέγοντας στις επιχειρήσεις τι χρειάζονται για να πετύχουν».Εάν εξακολουθείτε να μην είστε βέβαιοι πώς να χτίσετε την παρουσία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ρίξτε μια ματιά στους 21 Τρόπους για να αυξήσετε την παρουσία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως οι HubSpot Marketers.

5. Αξιοποιήστε το Google Ads για να αυξήσετε την προσέγγιση χρηστών.

Ενώ η πληρωμένη διαφήμιση μπορεί να είναι τρομακτική με περιορισμένο προϋπολογισμό, μπορείτε να αξιοποιήσετε ισχυρές δυνατότητες στόχευσης με σχετικά χαμηλό κόστος με το Google Ads.

Για να ανακαλύψω μερικές συμβουλές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Google Ads με περιορισμένους πόρους, μίλησα με τον Διευθυντή Διαφήμισης του HubSpot, Ρεξ Γκελμπ.

Όταν πρόκειται για μια αποτελεσματική στρατηγική λέξεων-κλειδιών για νεοφυείς επιχειρήσεις και μικρές επιχειρήσεις, ο Gelb μου είπε: «Η σύστασή μου θα ήταν να ξεκινήσετε με τις λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται καλύτερα με τα βασικά προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας και να διακλαδώσετε από εκεί».

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι πουλάτε ένα εξειδικευμένο προϊόν σε μια μεγαλύτερη κατηγορία — όπως ποδοσφαιρικά σακάκια για παιδιά.

“Για να ξεκινήσω”, λέει ο Gelb, “θα έκανα προσφορά για αυτό ακριβώς: “Ποδοσφαιρικά σακάκια για παιδιά”. ότι δουλεύει, «σφίγγες» μετά από αυτό».

Ο Gelb προσθέτει, “Η διεύρυνση της στόχευσής σας με αυτόν τον τρόπο σημαίνει ότι θα λάβετε μερικά άσχετα κλικ και θα έχετε κάποια σπατάλη διαφημιστικών δαπανών, αλλά θα λάβετε επίσης μεγαλύτερη κλίμακα και είναι πιθανό να διαπιστώσετε ότι ακόμη και με το υψηλότερο κόστος απόκτησης πελατών, εξακολουθεί να δημιουργεί θετική απόδοση επένδυσης.”

Το Google Ads είναι ένα αναμφισβήτητα ισχυρό εργαλείο για την προσέγγιση νέων πελατών. Μάλιστα, για τους χρήστες που είναι έτοιμοι να αγοράσουν, οι πληρωμένες διαφημίσεις στο Google λαμβάνουν το 65% των κλικ.

Ωστόσο, όπως κάθε αποτελεσματική μακροπρόθεσμη στρατηγική μάρκετινγκ, το Google Ads χρειάζεται δουλειά. Όπως το θέτει ο Gelb, «πολλές επιχειρήσεις αναζητούν «συμβουλές και κόλπα» για να προσπαθήσουν να νικήσουν το σύστημα, αλλά θα έλεγα ότι το 70-80% του Google Ads χρησιμοποιεί δοκιμασμένες και αληθινές βέλτιστες πρακτικές».

Λοιπόν… ποιες είναι αυτές οι βέλτιστες πρακτικές; Ο Gelb συμβουλεύει: “Επιλέξτε λέξεις-κλειδιά που έχουν νόημα για την επιχείρησή σας, γράψτε διαφημίσεις που είναι πολύ σχετικές με αυτές τις λέξεις-κλειδιά, επιλέξτε τον σωστό στόχο καμπάνιας με βάση τους επιχειρηματικούς σας στόχους, παρακολουθήστε την αναφορά όρου αναζήτησης και δοκιμάστε, δοκιμάστε, δοκιμάστε. Εάν το κάνετε αυτά τα πράγματα (και διαβάστε λίγο για τους τύπους αγώνων, αν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτά), θα είστε στο μεγαλύτερο μέρος εκεί».

Τελικά, η δημιουργία μιας ψηφιακής παρουσίας απαιτεί χρόνο, αλλά αξίζει τον κόπο. Με τις σωστές στρατηγικές SEO, κοινωνικών δικτύων και επί πληρωμή, θα αρχίσετε να βλέπετε τον ιστότοπό σας και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης να λειτουργούν για εσάς, προσελκύοντας νέα επισκεψιμότητα και δυνητικούς πελάτες καθημερινά.