5 καλύτερες ιδέες για την ενίσχυση της δέσμευσης σε εικονικές εκδηλώσεις

Δίνοντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να συνδεθούν με την επιχείρησή σας διασφαλίζει την επιτυχία οποιασδήποτε εκδήλωσης, είτε είναι διαδικτυακή είτε εκτός σύνδεσης. Εξάλλου, ο σκοπός των συγκεντρώσεων είναι να ενθαρρύνουν τη δικτύωση, τις έρευνες και τη μάθηση.

Η διοργάνωση μιας υβριδικής εκδήλωσης και η προσπάθεια αλληλεπίδρασης με δύο ξεχωριστά κοινά — τόσο προσωπικά όσο και διαδικτυακά — το κάνει πιο δύσκολο.

Ξεκινώντας με ένα ισχυρό διαδικτυακό σύστημα εκδηλώσεων που μπορεί να συνδέσει τους καλεσμένους και τους παρουσιαστές σας με διασκεδαστικά και πρακτικά χαρακτηριστικά είναι το θεμελιώδες βήμα για να γίνουν οι εκδηλώσεις πιο διαδραστικές.

Η δέσμευση των παρευρισκομένων είναι απαραίτητη για την οργάνωση μιας εικονικής συνεδρίας που δημιουργεί αξία. Σύμφωνα με το 49% των επαγγελματιών μάρκετινγκ, η επιτυχής συμμετοχή των επισκεπτών είναι το κλειδί για τη διοργάνωση μιας επιτυχημένης εικονικής εκδήλωσης, ωστόσο πολλοί διοργανωτές δεν έχουν τις δεξιότητες για να το κάνουν. Μάλιστα, σύμφωνα με γεγονότα στην Αμερική, το 39% των συμμετεχόντων σε επιχειρήσεις παραδέχτηκε ότι κοιμόταν κάποια στιγμή, ενώ το 91% ομολόγησε ότι ονειροπολούσε μέσα από συναντήσεις.

Γιατί είναι τόσο δύσκολη η συμμετοχή;

Πολλοί προγραμματιστές εκδηλώσεων πιστεύουν λανθασμένα ότι η αύξηση της συμμετοχής σε διαδικτυακές εκδηλώσεις μπορεί να επιτευχθεί με το να φέρουν απλώς γνωστούς ομιλητές για να προσφέρουν διαλέξεις ή παρουσιάσεις για ένα συγκεκριμένο θέμα. Να θυμάστε ότι οι εικονικές συγκεντρώσεις μπορεί να είναι συμμετοχικές ρυθμίσεις όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να αποκτήσουν γνώσεις και να συνεργαστούν με ηγέτες σκέψης και ειδικούς, καθώς και να συνομιλήσουν και να δικτυωθούν με άλλους επιχειρηματίες. Η συμμετοχή των παρευρισκομένων σε αντίθεση με την παθητική συμμετοχή είναι αυτό που κάνει μια εκδήλωση αξέχαστη σε αντίθεση με την επίπεδη.

Συγκεντρώσαμε ιδέες δέσμευσης εικονικών εκδηλώσεων για το πώς να διασφαλίσετε ότι η επερχόμενη εκδήλωσή σας είναι διαδραστική, ελκυστική και ουσιαστική, εάν είστε ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης και αντιμετωπίζετε προβλήματα με την αύξηση της αφοσίωσης κατά τη διάρκεια των εικονικών εκδηλώσεών σας.

 1. Περιγράψτε τι εννοείτε με τον όρο “καλή αφοσίωση” και ποια αποτελέσματα μπορεί να παράγει όσον αφορά την απόδοση επένδυσης (ROI). ‍: Η αύξηση της συμμετοχής στις διαδικτυακές σας εκδηλώσεις μπορεί να παράγει καλύτερα επιχειρηματικά αποτελέσματα όσον αφορά τη δημιουργία δυνητικών πελατών υψηλότερης ποιότητας, την αυξημένη αναγνώριση επωνυμίας και άλλους τομείς. Ορίστε βασικούς στόχους εκδήλωσης προτού φιλοξενήσετε μια εικονική εκδήλωση και, στη συνέχεια, σκεφτείτε πώς η επιτυχημένη δέσμευση μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε αυτούς τους στόχους. Για παράδειγμα, το να επιτρέπετε στους συμμετέχοντες να δουν μια επίδειξη προϊόντος καθώς και να καταναλώνουν υλικό μάρκετινγκ μπορεί να σας βοηθήσει να εκτελέσετε αποτελεσματικά και εστιασμένα την καλλιέργεια μετά την εκδήλωση όταν ένας από τους στόχους σας είναι να δημιουργήσετε δυνητικούς πελάτες για την εταιρεία σας ή για τους χορηγούς σας.

  Είναι σημαντικό να επιλέξετε μια καλή λύση εικονικού συμβάντος που καθιστά εύκολη την παρακολούθηση και την αξιολόγηση της επίδρασης της συμμετοχής στην απόδοση επένδυσης (ROI). Μπορείτε να σχεδιάσετε πιο αποτελεσματικά τις τακτικές μάρκετινγκ μετά την εκδήλωση και την αποστολή μηνυμάτων καμπάνιας, για παράδειγμα, έχοντας τη δυνατότητα να προσδιορίσετε ποια θέματα συνεδρίας προκάλεσαν τη μεγαλύτερη αλληλεπίδραση και τις ερωτήσεις που είχαν οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια αυτών των συνεδριών. .
 2. Επιλέξτε μια πλατφόρμα για εικονικά συμβάντα που επιτρέπει την προσαρμογή: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αλληλεπίδραση και τη συμμετοχή με καινοτόμους τρόπους με μια πλατφόρμα που παρέχει μια διεπαφή με δυνατότητα διαμόρφωσης, διάφορους τύπους widget και διαδραστικά εργαλεία, δίνοντας στο κοινό σας πολλά περισσότερα από μια απλή σειρά ηχείων σε μια σκηνή.

  Μην μας παρεξηγείτε. Αν και το να έχετε εξαιρετικά ηχεία είναι ζωτικής σημασίας, δεν αυξάνει αυτόματα την αφοσίωση. Η πλατφόρμα σας θα πρέπει να περιλαμβάνει λειτουργίες όπως μια ενότητα Q&A ή μια συνομιλία, τουλάχιστον, για να ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να συμμετέχουν σε συνομιλίες και να κάνουν ερωτήσεις. Χωρίς αυτό, η συζήτηση θα είναι προκατειλημμένη, και κανένας σαν αυτό. Θυμηθείτε επίσης ότι ακόμη και οι σπουδαιότεροι από εμάς έχουν μικρή διάρκεια προσοχής. Παρέχετε μια σειρά επιλογών στα άτομα να συμμετάσχουν στην εκδήλωσή σας.
 3. Κάνοντας δημοσκοπήσεις: Η χρήση των δημοσκοπήσεων είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αυξήσετε τη συμμετοχή του κοινού. Επιπλέον, είναι η απλούστερη προσέγγιση για να μάθετε τι πιστεύει το κοινό σας για την περίσταση, το αντικείμενο και την επωνυμία σας.

  Μπορείτε να μοιραστείτε διάφορα είδη δημοσκοπήσεων σχετικά με το συμβάν ή σχετικά με οτιδήποτε συγκεκριμένο έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ενώ φιλοξενείτε μια εικονική εκδήλωση. Δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εκφράσουν τις απόψεις τους, να αξιολογήσουν την διαδικτυακή εκδήλωση, καθώς και να μοιραστούν τυχόν σχόλια που μπορεί να έχουν. Μπορείτε να σχεδιάσετε την επόμενη δέσμευση να είναι μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη, έχοντας καλύτερη κατανόηση της γνώμης του κοινού σας για την τελευταία σας εκδήλωση.
 4. Κάντε το υλικό σας πιο προσιτό χρησιμοποιώντας μεταφραστές: Η βελτίωση της συμπερίληψης και της προσβασιμότητας είναι μια μέθοδος για την σημαντική ενίσχυση της αφοσίωσης. Μπορείτε να το πετύχετε αυτό εύκολα μεταφράζοντας το υλικό σας σε πολλές γλώσσες. Δεδομένου ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται στο διαδίκτυο και δεν είναι τοπική στην περιοχή στην οποία βρίσκεστε, μπορείτε να περιμένετε ότι θα είναι παρόντες συμμετέχοντες από άλλα έθνη.

  Οι συμμετέχοντες σας θα αισθάνονται πιο άνετα να συμμετέχουν εάν οι πληροφορίες μεταφραστούν.
 5. Ενθαρρύνετε τις διαδραστικές συνεδρίες σε πραγματικό χρόνο: Η ροή ενός γεγονότος καταστρέφεται από την απουσία προσωπικών συνομιλιών. Μπορείτε να καλλιεργήσετε ένα αίσθημα κοινότητας στην εκδήλωσή σας παρέχοντας δυνατότητες επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο με τους διαδικτυακούς σας συμμετέχοντες.

  Εάν ορίσετε τομείς για διαπροσωπική κοινωνικότητα, μπορείτε να βοηθήσετε τους συμμετέχοντες σας να αναπτύξουν νέες συνδέσεις και σχέσεις, όπως ακριβώς κάνουν οι αυτοσχέδιες συνομιλίες σε εκδηλώσεις εκτός σύνδεσης. Βασικό στοιχείο αυτού είναι η διευκόλυνση δικτύωσης

Συμπέρασμα:

Με την κατάλληλη πλατφόρμα, μπορείτε να ενισχύσετε τη συμμετοχή σε οποιαδήποτε εικονική εκδήλωση και να της δώσετε πραγματική αξία και διαρκή αντίκτυπο για όλους όσους συμμετέχουν. Θυμηθείτε τις συμβουλές που παρέχονται σε αυτό το άρθρο και επιλέξτε μια πλατφόρμα που μπορεί να τις πραγματοποιήσει όλες. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια φανταστική, σαγηνευτική εικονική εμπειρία που όλοι θα συζητούν και θα συζητούν για πολλά χρόνια με λίγη εφευρετικότητα και δυνατότητα προσαρμογής.