4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν συγκεντρώσετε χρηματοδότηση εκκίνησης για εκκίνηση

Οι μεγαλύτερες καινοτομίες στη γη προήλθαν από ιδέες. Αυτές οι ιδέες είχαν τη δυνατότητα να μετατραπούν σε λύσεις που απλοποίησαν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Σήμερα, οι νεοφυείς επιχειρήσεις είναι οι σημαιοφόροι των λύσεων που αλλάζουν τον κόσμο που πραγματοποιούν τις ιδέες. Αν και όλα μπορεί να ακούγονται φανταχτερά, το να διευθύνεις μια επιτυχημένη startup δεν είναι κάτι το κέικ. Απαιτεί πολλή σκληρή δουλειά, στρατηγικό σχεδιασμό και χρηματοδότηση για τη διατήρηση της επιχείρησης.

Στα αρχικά στάδια, μια startup απαιτεί κεφάλαια για να αναπτύξει την απόδειξη της ιδέας της, να προσελκύσει αρχικούς πελάτες και να επικυρώσει το επιχειρηματικό της μοντέλο. Η έλλειψη χρηματοδότησης μπορεί να εμποδίσει την κρίσιμη αρχική περίοδο ανάπτυξης και γι’ αυτό πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις συχνά αποτυγχάνουν πριν μπορέσουν να απογειωθούν. Ευτυχώς το χρηματοδότηση εκκίνησης για νεοφυείς επιχειρήσεις λειτουργεί σαν καταλύτης για την επικύρωση του επιχειρηματικού τους μοντέλου χτίζοντας την αρχική έλξη και στηρίζοντας σε αυτό. Πολλοί ιδρυτές δεν γνωρίζουν τις επιλογές τους όταν πρόκειται να συγκεντρώσουν κεφάλαια για τις νεοφυείς επιχειρήσεις τους. Συχνά κοιτάζουν σε λάθος μέρος και χάνουν πολλές καλές ευκαιρίες. Ωστόσο, η απόκτηση χρηματοδότησης εκκίνησης δεν είναι εύκολη. Πρέπει να γνωρίζετε αμέτρητα πράγματα για το πώς λειτουργεί η χρηματοδότηση εκκίνησης και πώς είναι η καλύτερη χρηματοδότηση για νεοφυείς επιχειρήσεις. Μπορείτε επίσης να κάνετε την έρευνά σας για το πώς να λάβετε χρηματοδότηση για νεοφυείς επιχειρήσεις από την κυβέρνηση. Μην ανησυχείς. αυτό το άρθρο μπορεί να σας βοηθήσει στη σωστή κατεύθυνση. Εδώ είναι τέσσερα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν συγκεντρώσετε χρηματοδότηση εκκίνησης για την εκκίνηση σας.

  • Κατανοήστε πώς η χρηματοδότηση εκκίνησης διαφέρει από το επιχειρηματικό κεφάλαιο

Πριν αρχίσετε να ψάχνετε άγγελοι επενδυτές ή προγραμματίζοντας συναντήσεις με VCs, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς η αρχική χρηματοδότηση διαφέρει από το επιχειρηματικό κεφάλαιο. Όπως υποδηλώνει το όνομα, η επένδυση σε σπόρους επιτυγχάνεται στα αρχικά στάδια του ταξιδιού μιας startup. Αυτά τα κεφάλαια λαμβάνονται από ιδιώτες επενδυτές, επενδυτές αγγέλους ή εταιρείες χρηματοδότησης εκκίνησης. Το αρχικό κεφάλαιο αναφέρεται επίσης ως χρηματοδότηση εκκίνησης ή χρηματοδότηση εκκίνησης για νεοφυείς επιχειρήσεις, είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη μιας νέας ιδέας προϊόντος που χρειάζεται ακόμα να αναπτύξει ένα μοντέλο εσόδων. Οι επενδυτές αρχών εξετάζουν τη δυνητική ανάπτυξη και την αγορά για το προϊόν και αναλαμβάνουν τον υψηλό κίνδυνο να επενδύσουν σε μια startup σε αυτό το στάδιο.

Οι επενδυτές αρχικού κεφαλαίου συχνά αναλαμβάνουν μεγάλους κινδύνους χωρίς να λαμβάνουν απόδειξη εσόδων από τους ιδρυτές. Οι επενδύσεις σποράς περιλαμβάνουν μικρότερες επενδύσεις μεταξύ δεκάδων χιλιάδων και εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων που βοηθούν τους ιδρυτές να μετατρέψουν την απόδειξη της ιδέας σε επιχείρηση. Από την άλλη πλευρά, οι εταιρείες επιχειρηματικού κεφαλαίου ή μεμονωμένα VC προσφέρουν υψηλότερες επενδύσεις, συνήθως περίπου 1 εκατομμύριο $. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις που αναζητούν χρηματοδότηση επιχειρηματικού κεφαλαίου ήδη παράγουν χρήματα και προσπαθούν να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους.

  • Σκεφτείτε να δημιουργήσετε μια LLC ή μια εταιρεία.

Οι περισσότερες νεοφυείς επιχειρήσεις στο στάδιο της χρηματοδότησης εκκίνησης είναι μη καταχωρημένες συνεργασίες ή ατομικές επιχειρήσεις. Εξετάστε το ενδεχόμενο να δημιουργήσετε μια εταιρεία ή μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης (LLC) ενώ αναζητάτε επενδυτές εκκίνησης. Εκτός από την πιθανή προστασία της προσωπικής ευθύνης από τις υποχρεώσεις της εταιρείας και άλλα πλεονεκτήματα της σύστασης εταιρείας ή LLC νωρίς στη διαδικασία, η ενσωμάτωση είναι ζωτικής σημασίας εάν σκοπεύετε να συγκεντρώσετε οποιαδήποτε αρχική επένδυση. Ωστόσο, έχετε υπόψη σας ότι ορισμένοι βετεράνοι επενδυτές μπορούν να έχουν τα δικά τους μοναδικά επενδυτικά κριτήρια και μπορεί να απαιτήσουν την ενσωμάτωση της επιχείρησής σας σε μια συγκεκριμένη πολιτεία ή ως συγκεκριμένο τύπο οντότητας.

  • Μην αγνοείτε τους νόμους ασφαλείας.

Ακόμη και οι πιο έμπειροι ιδρυτές συχνά αγνοούν τους νόμους ασφαλείας. Εάν συγκεντρώσετε χρήματα με οποιονδήποτε τρόπο που παραβιάζει τη νομοθεσία περί χρεογράφων, ενδέχεται να υποστείτε πρόστιμα και να θεωρηθείτε προσωπικά υπεύθυνοι για τις απώλειες ατόμων που επενδύουν στην επιχείρησή σας στο μέλλον, κάτι που αποτελεί τεράστιο κίνδυνο.

Οι νόμοι ασφαλείας είναι αναμφίβολα περίπλοκοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους αγνοήσετε. Δεν θα χρειαστεί απαραίτητα να εγγραφείτε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), αλλά ορισμένοι νόμοι πρέπει να τηρούνται με κάθε κόστος. Είναι καλύτερο να μιλήσετε με έναν δικηγόρο κινητών αξιών για να διασφαλίσετε ότι δραστηριοποιείτε εντός των νόμιμων ασφαλών λιμανιών.

Οι ιδρυτές πρέπει να προστατεύουν την πνευματική τους ιδιοκτησία εάν η επιτυχία της εκκίνησης τους εξαρτάται από μια εφεύρεση, εμπορικό όνομα, σλόγκαν, τεχνική επιχείρησης, συνταγή, πνευματικά δικαιώματα ή άλλες ιδιωτικές πληροφορίες. Η εταιρεία σας χρειάζεται πλήρη έλεγχο της επωνυμίας και της τεχνολογίας, επομένως κανένα άλλο άτομο ή εταιρεία δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

  • Πρέπει να επαληθεύσετε ότι είστε ο μόνος που κατέχει πραγματικά τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Εάν το ιδιόκτητο περιουσιακό στοιχείο της εκκίνησης σας αναπτύχθηκε με πόρους του προηγούμενου εργοδότη σας, η εταιρεία μπορεί να διεκδικήσει την ιδιοκτησία αυτού του περιουσιακού στοιχείου. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εξασφαλίσει την IP σας μέσω εμπορικών σημάτων και καταχωρίσεων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για να αποφύγετε νομικές συγκρούσεις.
  • Η αύξηση των επενδύσεων εκκίνησης είναι ζωτικής σημασίας για τις περισσότερες νεοφυείς επιχειρήσεις να ξεκινήσουν από τον ιδεασμό στην ανάπτυξη του βασικού τους προϊόντος. Η χρηματοδότηση εκκίνησης θα προσφέρει την απαραίτητη οικονομική βοήθεια στην εκκίνηση σας στο αρχικό στάδιο, η οποία θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα ισχυρό προϊόν και επιχειρηματικό μοντέλο. Έχοντας τις πληροφορίες σχετικά με το πώς λειτουργεί η χρηματοδότηση εκκίνησης και τη λίστα των διάφορων επενδυτών αγγέλων στην Ινδία, μπορείτε να πλοηγηθείτε με σιγουριά στην επιχείρησή σας προς την επιτυχία, ενσωματώνοντας τους κατάλληλους επενδυτές.