4 από τους πιο αποτελεσματικούς τύπους στρατηγικών μάρκετινγκ που πρέπει να γνωρίζετε

Όποιος έχει μια επιχείρηση γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι να κατανοεί διαφορετικές τεχνικές μάρκετινγκ. Ακολουθεί μια ματιά σε τέσσερις από τις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές μάρκετινγκ.

Είτε το πιστεύεις έιτε όχι, παραδοσιακές μεθόδους μάρκετινγκ εξακολουθούν να είναι πολύ αποτελεσματικά μέχρι σήμερα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις μικρές επιχειρήσεις που εξυπηρετούν τις τοπικές και τις γύρω κοινότητες. Το παραδοσιακό μάρκετινγκ είναι το μάρκετινγκ που γίνεται χωρίς την ηλεκτρονική βοήθεια του Διαδικτύου, με παραδείγματα όπως:

 • Διαφημίσεις billboard
 • Ψυχρή κλήση
 • Απευθείας αλληλογραφία
 • φυλλάδια
 • Διαφημίσεις περιοδικών
 • Αρθρα εφημερίδας
 • Ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές διαφημίσεις
 • Από στόμα σε στόμα

Ο λόγος για τον οποίο αυτή η μέθοδος εξακολουθεί να λειτουργεί είναι ότι όλες οι μέθοδοι που αναφέρονται παραπάνω εξακολουθούν να προσεγγίζουν πολλά άτομα — απλώς όχι τον μεγαλύτερο αριθμό ατόμων. Και πάλι, αυτός είναι ο λόγος που το παραδοσιακό μάρκετινγκ είναι εξαιρετικό για μικρές, τοπικές επιχειρήσεις.

Ένας τύπος μάρκετινγκ που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι το μάρκετινγκ προσλήψεων. Αυτό το είδος μάρκετινγκ γίνεται για να προσελκύσει άτομα που αναζητούν εργασία. Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, θα έρθει μια στιγμή που θα χρειαστεί να προσλάβετε βοήθεια και το μάρκετινγκ προσλήψεων χρησιμοποιεί στρατηγικές για να εξασφαλίσει ότι οι πιο κατάλληλοι υποψήφιοι για απασχόληση θα υποβάλουν αίτηση στην εταιρεία σας.

Το μάρκετινγκ προς άτομα που αναζητούν εργασία μπορεί να γίνει με τον ίδιο τρόπο όπως το μάρκετινγκ προς τους καταναλωτές — και είναι εξίσου σημαντικό. Αν και ακούγονται παρόμοια με υπηρεσίες στελέχωσηςτα γραφεία πρόσληψης φροντίζουν να φέρνουν μακροχρόνιους υπαλλήλους κοντά σας.

Το διαφημιστικό μάρκετινγκ περιλαμβάνει την τοποθέτηση του ονόματος και του λογότυπου της εταιρείας σας σε ορισμένα είδη και την πώλησή τους μαζί με το κύριο απόθεμά σας ή την παραχώρηση τους. Αυτή η στρατηγική μάρκετινγκ βοηθά στη δημιουργία αναγνώρισης επωνυμίας, επιτρέποντας σε περισσότερους ανθρώπους να εξοικειωθούν με την εταιρεία σας. Το καλύτερο μέρος του διαφημιστικού μάρκετινγκ είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε αντικείμενο. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν:

 • Ποδιές
 • Μπουκάλια μπλέντερ
 • Τσάντες Duffle
 • Σουβέρ
 • Καπέλα
 • Μπουφάν
 • Μπρελόκ
 • Κούπες
 • ΘΗΚΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ
 • μπλουζάκια
 • Ομπρέλες
 • Μπουκάλια νερού

Απλώς έχετε κατά νου ότι εάν αποφασίσετε να προσφέρετε διαφημιστικά είδη, πρέπει να έχουν νόημα με τα προϊόντα που ήδη πουλάτε. Ωστόσο, καθημερινά είδη όπως μπλουζάκια, καπέλα, κούπες και μπουκάλια νερού μπορούν να λειτουργήσουν για κάθε είδους εταιρεία.

Το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι μάρκετινγκ που γίνεται διαδικτυακά και είναι ο πιο αποτελεσματικός τύπος μάρκετινγκ (ακόμη και οι εταιρείες μάρκετινγκ προσλήψεων χρησιμοποιούν στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ) επειδή προσεγγίζει το ευρύτερο δυνατό κοινό. Ενώ οι μικρές, τοπικές επιχειρήσεις εξακολουθούν να επωφελούνται από το παραδοσιακό μάρκετινγκ, θα επωφεληθούν επίσης από το ψηφιακό μάρκετινγκ. Πάνω από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο, επομένως δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από δυνατότητες όσον αφορά τη χρήση διαφορετικών στρατηγικών ψηφιακού μάρκετινγκ.

Affiliate Marketing

Μία από τις πιο κοινές μορφές μάρκετινγκ συνεργατών χρησιμοποιεί παράγοντες επιρροής κοινωνικών μέσων για να προωθήσουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία στα προφίλ τους. Οι θυγατρικές είτε πληρώνονται ένα καθορισμένο ποσό είτε λαμβάνουν προμήθεια κάθε φορά που κάποιος αγοράζει από την εταιρεία μέσω του συνδέσμου θυγατρικών τους. Το διαφημιστικό μάρκετινγκ και το μάρκετινγκ θυγατρικών συνεργάζονται καλά.

Content Marketing

Αυτός ο τύπος αγοράς απαιτεί από εσάς να δημιουργήσετε περιεχόμενο με νόημα (φωτογραφίες, βίντεο, podcast, αναρτήσεις ιστολογίου, ηλεκτρονικά βιβλία κ.λπ.) για να το μοιραστείτε με το κοινό-στόχο σας. Αυτό το περιεχόμενο κοινοποιείται στον ιστότοπό σας, στα προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ. και θα πρέπει να είναι ελκυστικό και ενημερωτικό.

Email Marketing

Το να επιτρέπετε στους τρέχοντες (και στους πιθανούς) πελάτες σας να εγγραφούν για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από εσάς είναι μια αποτελεσματική μορφή ψηφιακού μάρκετινγκ. Στείλτε τους με email ενημερώσεις σχετικά με τις πωλήσεις, τα νέα προϊόντα/υπηρεσίες και οποιαδήποτε πληροφορία πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με την εταιρεία σας.

Πληρωμή ανά κλικ (PPC)

Μπορείτε να πληρώσετε για να δημοσιεύονται οι διαφημίσεις σας σε ιστότοπους που επισκέπτεστε συχνά, όπως το Facebook και το Google. Κάθε φορά που γίνεται κλικ στη διαφήμισή σας χρεώνεστε—αλλά η ιδέα πίσω από τη PPC είναι ότι ένας πελάτης θα αγοράσει μόλις κάνει κλικ στη διαφήμιση που οδηγεί στον ιστότοπό σας.

Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO)

Αντί να χρειάζεται να πληρώσετε για να κάνετε τον ιστότοπό σας να είναι ο πρώτος σύνδεσμος σε μια αναζήτηση Google, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μάρκετινγκ SEO για να κάνετε τον ιστότοπό σας να κατατάσσεται φυσικά υψηλότερα στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά στον ιστότοπο και το ιστολόγιό σας.

Social Media Marketing

Το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι ίσως η πιο γνωστή μορφή ψηφιακού μάρκετινγκ. Από τα πέντε δισεκατομμύρια ανθρώπους που χρησιμοποιούν ενεργά το διαδίκτυο, περισσότεροι από τους μισούς χρησιμοποιούν ενεργά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μερικές από τις κορυφαίες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων είναι το Facebook, το Instagram, το YouTube, το Pinterest, το TikTok, ακόμη και το LinkedIn. Όλες αυτές οι πλατφόρμες δίνουν συμβουλές στις επιχειρήσεις για το πώς να αυξήσουν την επισκεψιμότητα στις σελίδες και τους ιστότοπούς τους.

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε όλα αυτά τα είδη μάρκετινγκ γιατί θα έρθει μια στιγμή που κάποιος θα είναι ο πιο αποτελεσματικός σε μια δεδομένη στιγμή. Η χρήση ενός συνδυασμού αυτών των τύπων μάρκετινγκ θα φέρει περισσότερους πελάτες/πελάτες—ή υπαλλήλους, στην περίπτωση του μάρκετινγκ προσλήψεων.