Το B-21 Raider και το μέλλον της βομβαρδιστικής δύναμης της Πολεμικής Αεροπορίας

Η Πολεμική Αεροπορία χρειάζεται μερικά νέα βομβαρδιστικά. Το B-1B Lancer και το B-2A Spirit βρίσκονται στο λυκόφως της καριέρας τους και το B-21 Raider, ένα νέο βομβαρδιστικό stealth που παράγεται από τη Northrop Grumman στοχεύει να αναλάβει το ρόλο του κορυφαίου βομβαρδιστικού για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η άμυνα του αντιπάλου μας έχει αυξηθεί τρομερά, από την εμφάνιση του B-2», είπε ο Thomas DiNanno, βοηθός συνεργάτης στο Hudson Institute. «Τα κινεζικά και ρωσικά συστήματα αεράμυνας, τα S-400, τα S-500, είναι εξαιρετικά ικανά, είναι εξαιρετικά επικίνδυνα. Και επομένως ο εκσυγχρονισμός των προηγμένων δυνατοτήτων stealth είναι σημαντικός».

Ψηφιακός σχεδιασμός, εστιασμένες απαιτήσεις από την Πολεμική Αεροπορία και προηγούμενη εμπειρία από Northrop Grumman στην ανάπτυξη μιας κρυφής πτέρυγας ιπτάμενων πιστώνονται γιατί το πρόγραμμα φαίνεται να είναι σε καλό δρόμο και στον προϋπολογισμό.

«Το B-21 μοιάζει πολύ με το B-2, επειδή τα βασικά στοιχεία του stealth και του αέρα διείσδυσης μεγάλης εμβέλειας είναι χτισμένα γύρω από την ιδέα του ιπτάμενου φτερού», δήλωσε ο Doug Young, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής, τμήμα κρούσης της Northrop Grumman. . «Και αυτό ανάγεται ακόμη και στο τζετ YB-49 όταν ο Jack Northrop δημιούργησε πραγματικά μερικά από τα πρώτα ιπτάμενα φτερά».

Παρακολουθήστε το παραπάνω βίντεο για να μάθετε περισσότερα για το νέο βομβαρδιστικό stealth υψηλής τεχνολογίας που πρόκειται να πετάξει το 2023.