Τι σημαίνει για εσάς η προτεινόμενη απαγόρευση των ρητρών μη ανταγωνισμού

Το Job hopping θεωρείται ευρέως ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε τις προοπτικές σταδιοδρομίας και τις αμοιβές σας.

Μερικές φορές, οι μη ανταγωνιστικές ρήτρες στέκονται εμπόδιο. Αυτές οι συμβάσεις αποσκοπούν στην προστασία των επενδύσεων που έχουν κάνει οι εταιρείες στις επιχειρήσεις και τους υπαλλήλους τους. Υπολογίζεται ότι περισσότερο πάνω από 30 εκατομμύρια εργαζόμενοι – ή περίπου το 18% του εργατικού δυναμικού των ΗΠΑ – απαιτείται να υπογράψουν ένα πριν αποδεχτούν μια θέση εργασίας.

Πρόσφατα, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ πρότεινε έναν νέο κανόνα Η απαγόρευση της χρήσης ρητρών μη ανταγωνισμού στις συμβάσεις εργαζομένων, η οποία καταστέλλει τους μισθούς, παρεμποδίζει την καινοτομία και εμποδίζει τους επιχειρηματίες να ξεκινήσουν νέες επιχειρήσεις, ανέφερε η υπηρεσία.

Περισσότερα από το Personal Finance:
Περισσότεροι Αμερικανοί έχουν χρέη πιστωτικών καρτών από μήνα σε μήνα
3 κινήσεις χρημάτων που πρέπει να κάνετε φέτος, λένε οι ειδικοί
Εάν θέλετε υψηλότερη αμοιβή, οι πιθανότητές σας μπορεί να είναι καλύτερες τώρα

Ο προτεινόμενος κανόνας θα απαιτούσε επίσης από τις εταιρείες με υφιστάμενες συμφωνίες μη ανταγωνισμού να τις καταργήσουν και να ενημερώσουν τους τωρινούς και προηγούμενους υπαλλήλους ότι έχουν ακυρωθεί.

«Αυτό είναι μέρος του τι το κάνει τόσο ριζοσπαστικό», είπε ο Michael Schmidt, δικηγόρος εργασίας και απασχόλησης στο Cozen O’Connor στη Νέα Υόρκη. Όχι μόνο «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση λαμβάνει αυτή τη δράση ευρέως, αλλά πρακτικά χωρίς εξαίρεση».

Ως αποτέλεσμα, ο αντίκτυπος θα γίνει αισθητός από εταιρείες με υπαλλήλους που διοικούνται από μη ανταγωνιστές καθώς και εταιρείες που θέλουν να προσλάβουν εργαζομένους που δεσμεύονται από μη ανταγωνιστές, δήλωσε ο Benjamin Dryden, συνεργάτης της Foley & Lardner στην Ουάσιγκτον, DC, ο οποίος ειδικεύεται σε αντιμονοπωλιακά ζητήματα που σχετίζονται με την εργασία και την απασχόληση.

«Αυτός ο κανονισμός θα επηρεάσει, λίγο πολύ, κάθε επιχείρηση στη χώρα», είπε.

Τα μη ανταγωνιστικά προϊόντα χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο σε όλους τους κλάδους

South_πρακτορείο | E+ | Getty Images

«Οι μη ανταγωνιστές εμποδίζουν τους εργαζομένους να αλλάζουν ελεύθερα θέσεις εργασίας, στερώντας τους υψηλότερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας και στερώντας τις επιχειρήσεις από μια δεξαμενή ταλέντων που χρειάζονται για να δημιουργήσουν και να επεκτείνουν», δήλωσε η πρόεδρος της FTC, Lina Khan.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι μη ανταγωνιστές επηρεάζουν τους υπαλλήλους σε τομείς όπως τα χρηματοοικονομικά και η τεχνολογία, αλλά χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, είπε η FTC, «από κομμωτές και εργαζόμενους σε αποθήκες μέχρι γιατρούς και στελέχη επιχειρήσεων».

Μια έκθεση από τον Λευκό Οίκο και το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι το 15% των εργαζομένων χωρίς πτυχίο κολεγίου υπόκεινται σε συμφωνίες μη ανταγωνισμού, όπως Το 14% των εργαζομένων κερδίζουν λιγότερα από 40.000 $.

Μια απαγόρευση θα μπορούσε να αυξήσει τους μισθούς κατά σχεδόν 300 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως και να μειώσει τις μισθολογικές διαφορές μεταξύ των λευκών εργαζομένων και των μειονοτήτων, καθώς και μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Εάν εγκριθεί, αυτός ο κανονισμός «θα ανοίξει περισσότερο ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών για τους εργαζομένους», δήλωσε ο Najah Farley, ανώτερος δικηγόρος στο Εθνικό Έργο Εργασιακού Νόμου.

Οι μη ανταγωνιστές υποβαθμίζουν τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας εξαλείφοντας ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα που έχουν οι εργαζόμενοι για να βελτιώσουν την ποιότητα της εργασίας τους – το να υποστηρίζουν ή να μετακινούνται σε μια καλύτερη δουλειά.

Najah Farley

ανώτερος δικηγόρος προσωπικού στο Εθνικό Έργο Εργασιακού Δικαίου

«Οι εργοδότες έχουν εκμεταλλευτεί την έλλειψη νόμων και κανονισμών σε αυτόν τον τομέα για να προωθήσουν αυτές τις συμφωνίες σε ανυποψίαστους εργαζομένους σε όλα τα επίπεδα εισοδήματος και τους τίτλους εργασίας», είπε ο Farley.

«Οι μη ανταγωνιστές υποβαθμίζουν τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας εξαλείφοντας ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα που έχουν οι εργαζόμενοι για να βελτιώσουν την ποιότητα της εργασίας τους – το να υποστηρίζουν ή να μετακινούνται σε μια καλύτερη δουλειά».

«Όταν χρησιμοποιούνται κατάλληλα, οι συμφωνίες μη ανταγωνισμού είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την προώθηση της καινοτομίας και τη διατήρηση του ανταγωνισμού», δήλωσε ο Sean Heather, ανώτερος αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου των ΗΠΑ για διεθνείς ρυθμιστικές υποθέσεις και αντιμονοπωλιακές υποθέσεις.

Η απόλυτη απαγόρευση είναι «κατάφωρα παράνομη», είπε η Heather. «Το Κογκρέσο δεν έχει αναθέσει ποτέ στην FTC οτιδήποτε κοντά στην εξουσία που θα χρειαζόταν για να εκδώσει έναν τέτοιο κανόνα ανταγωνισμού».

Υπάρχουν ακόμη αρκετά βήματα πριν τεθεί σε ισχύ ο προτεινόμενος κανονισμός, συμπεριλαμβανομένης της «αναπόφευκτης δικαστικής διαμάχης» που αμφισβητεί την αρχή της FTC, προειδοποίησε ο Schmidt.

Αυτή η διαδικασία θέσπισης κανόνων μπορεί να διαρκέσει έως και ένα χρόνο ή και περισσότερο, εάν δεσμευτεί στο δικαστικό σύστημα, είπε ο Schmidt.

Τι πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι τώρα

Thomas Barwick | Getty Images

Οι εργαζόμενοι που έχουν επηρεαστεί από μη ανταγωνιστές θα πρέπει υποβάλετε σχόλια στην FTC σχετικά με τον προτεινόμενο κανόνα, συμβούλεψε η Farley.

Η περίοδος σχολίων είναι ανοιχτή έως τις 10 Μαρτίου και η FTC θα εξετάσει κάθε υποβολή και θα κάνει αλλαγές με βάση αυτά τα σχόλια. «Όσο περισσότεροι υποβάλλουν σχόλια, τόσο το καλύτερο», είπε.

Τι πρέπει να κάνουν οι εργοδότες τώρα

Οι εταιρείες θα πρέπει επίσης να επωφεληθούν από την περίοδο σχολίων των 60 ημερών της FTC και «να αφήσουν τις φωνές τους να ακουστεί», συμβουλεύει ο Schmidt.

Αυτό προορίζεται να είναι μια «εποικοδομητική διαδικασία», είπε ο Dryden. «Εάν πιστεύετε ότι αυτό θα βλάψει τη νόμιμη επιχείρησή σας, υποβάλετε σχόλια στην FTC εξηγώντας τις σκέψεις σας.

«Δεν θα εκπλαγώ αν η FTC καταλήξει να περιορίσει αυτόν τον κανονισμό», πρόσθεσε.

Ωστόσο, «υπήρχε ξεκάθαρα ώθηση προς αυτό», είπε ο Dryden. Στην πραγματικότητα, πολλές πολιτείες έχουν ήδη περιορισμούς στις συμφωνίες μη ανταγωνισμού και δεν αποτελεί έκπληξη που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δοκιμάζει μια γενική απαγόρευση σύμφωνα με την Ενότητα 5 του νόμου FTC, η οποία απαγορεύει τις αθέμιτες μεθόδους ανταγωνισμού, είπε.