Τι να αναζητήσετε στο λογισμικό προγραμματισμού πόρων

Αν ψάχνετε για το καλύτερο λογισμικό προγραμματισμού πόρων για τον οργανισμό σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε. Τα κύρια πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε σε μια λύση είναι η λειτουργικότητα, τα γραφικά και η χρηστικότητα. Θα πρέπει να μπορείτε να εισάγετε εύκολα όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε και να έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτές. Η εμπειρία χρήστη θα πρέπει επίσης να είναι κορυφαία. Πολλές εταιρείες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν υπολογιστικά φύλλα και email για τις ανάγκες προγραμματισμού πόρων τους, αλλά πολλές προσπαθούν να κάνουν τη μετάβαση σε μια πιο προηγμένη λύση.

Παρακολούθηση χρόνου

Μια λύση παρακολούθησης χρόνου μπορεί να είναι απίστευτα χρήσιμη για τους διαχειριστές έργων, καθώς τους βοηθά να δημιουργούν ακριβέστερες εκτιμήσεις για το χρόνο που θα διαρκέσει ένα έργο. Η μη αυτόματη καταγραφή χρόνου σε φύλλα Excel μπορεί να είναι χρήσιμη, αλλά οι καλύτερες λύσεις λογισμικού παρακολούθησης χρόνου μπορούν να βοηθήσουν τους διαχειριστές έργων να αποφύγουν σφάλματα και έναανάλυση της απόδοσης των εργαζομένων. Η πιο κοινή χρήση λύσεων παρακολούθησης χρόνου είναι στη διαχείριση έργων.

Το λογισμικό παρακολούθησης χρόνου επιτρέπει στους διαχειριστές να βλέπουν τον χρόνο που ξοδεύει κάθε μέλος της ομάδας σε εργασίες και έργα, κάτι που μπορεί να τους βοηθήσει να κάνουν καλύτερα χρονοδιαγράμματα και να ελαχιστοποιήσουν τις υπερβάσεις. Αυτά τα εργαλεία επιτρέπουν επίσης στους διευθυντές να βλέπουν τον φόρτο εργασίας και τη μελλοντική διαθεσιμότητα των μελών της ομάδας τους.

Πρόβλεψη

Το λογισμικό διαχείρισης πόρων μπορεί να κάνει την πρόβλεψη εύκολη και ακριβή. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να εξισορροπήσετε τους πόρους σας. Μπορεί επίσης να σας δείξει πώς οι επερχόμενες αλλαγές θα επηρεάσουν τον αγωγό των έργων. Μπορεί επίσης να αυξήσει την υπευθυνότητα. Για παράδειγμα, τα φύλλα χρόνου του eResource Scheduler μπορούν να σας παρέχουν ακριβή δεδομένα σχετικά με τον αριθμό των ωρών που αφιερώνετε σε συγκεκριμένες εργασίες. Αυτές οι πληροφορίες είναι σημαντικές για τον προγραμματισμό μελλοντικών έργων και την πρόβλεψη του χρόνου που θα χρειαστεί για την ολοκλήρωση του καθενός.

Όταν χρησιμοποιείται σωστά, η πρόβλεψη πόρων μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας να αποφύγει τα χτυπήματα στο δρόμο και να διασφαλίσει ότι οι πόροι σας είναι διαθέσιμοι όταν χρειάζονται. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να καλύψετε τις ανάγκες των πελατών. Επιπλέον, η πρόβλεψη πόρων θα σας δείξει πόσα έργα έχετε εγκρίνει ή βρίσκονται σε εξέλιξη. Εξισορροπώντας τις ομάδες πόρων και εντοπίζοντας τυχόν πιθανές ελλείψεις, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι έχετε αρκετούς από τους σωστούς πόρους για να ολοκληρώσετε ένα έργο εγκαίρως και με προϋπολογισμό.

Ευχρηστία

Καθώς το λογισμικό ERP χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο από τις εταιρείες, η χρηστικότητα είναι ένας κρίσιμος παράγοντας. Είναι σημαντικό οι τελικοί χρήστες να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα και πληροφορίες με απλό, διαισθητικό τρόπο. Είτε ένας χρήστης είναι ειδικός δεδομένων είτε αρχάριος, η χρηστικότητα επηρεάζει την απόδοση οποιουδήποτε λογισμικού ERP.

Αυτή η μελέτη αξιολογεί τη χρηστικότητα επιλεγμένων εφαρμογών ERP, καθώς και προσδιορίζει τις τρέχουσες πρακτικές στη χρηστικότητα. Αξιολογεί επίσης τον αντίκτυπο αυτών των συστημάτων στις ικανότητες λήψης αποφάσεων των διευθυντών. Χρησιμοποιεί ένα σχέδιο μελέτης περίπτωσης και μια μεθοδολογία έρευνας που εφαρμόζει παραμέτρους HCI. Χρησιμοποιεί επίσης μια προσέγγιση ομάδων εστίασης.

Η χρήση μεθόδων έρευνας ευχρηστίας για λογισμικό ERP είναι ένας οικονομικά αποδοτικός τρόπος συλλογής δεδομένων. Οι απαντήσεις των χρηστών καταγράφονται με τη συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου. Για κάθε ερώτηση παρέχεται μια κλίμακα αξιολόγησης και βάσει αυτής της κλίμακας μετράται η χρηστικότητα του λογισμικού.

Ξεκινήσεις στην αγορά λογισμικού προγραμματισμού πόρων για επιχειρήσεις

Μερικοί από τους μεγαλύτερους παίκτες στην αγορά λογισμικού προγραμματισμού πόρων για επιχειρήσεις, όπως η SAP και η Oracle, αντιμετωπίζουν τον ανταγωνισμό από νέους. Αυτές οι εταιρείες είναι σε θέση να επωφεληθούν από τα υπάρχοντα δεδομένα και να αξιοποιήσουν τα δεδομένα που τις βοηθούν να αναπτύξουν νέα προϊόντα. Για παράδειγμα, το Extensity δημιουργεί εφαρμογές Ιστού για την επεξεργασία αναφορών δαπανών, ενώ το Upshot παρέχει λογισμικό αυτοματισμού πωλήσεων που υποστηρίζεται από το Web.

Αρκετές από αυτές τις εταιρείες προσφέρουν λύσεις ERP που βασίζονται σε σύννεφο και έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Άλλοι παραδοσιακοί παίκτες της βιομηχανίας ERP έχουν επίσης δει ανταγωνισμό από νέους, όπως οι WorkWise και Bowie. Οι νέοι είναι τοποθετημένοι για να προσφέρουν καινοτόμες, πιο προσιτές λύσεις ERP και έχουν τη δυνατότητα να διαταράξουν τους καθιερωμένους ηγέτες.

Με τόσα πολλά κινούμενα μέρη σε μια επιχείρηση, είναι δύσκολο να συμβαδίσεις με όλα αυτά. Το λογισμικό προγραμματισμού πόρων επιχειρήσεων βοηθά τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να διαχειρίζονται τα δεδομένα με κεντρικό τρόπο, με αποτέλεσμα αυξημένη παραγωγικότητα, μειωμένη σπατάλη πόρων και καλύτερες αποφάσεις.

Απαιτήσεις λογισμικού προγραμματισμού πόρων

Αν ψάχνετε για λογισμικό προγραμματισμού πόρων, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν κάνετε την τελική αγορά. Η εξέταση αυτών των χαρακτηριστικών θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποιο λογισμικό είναι καλύτερο για τις ανάγκες σας. Αυτές οι απαιτήσεις είναι το πρόγραμμα εναλλαγής, το Microsoft Project και ο διαχειριστής ομάδας TPG. Η χρήση του κατάλληλου λογισμικού προγραμματισμού πόρων θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε, να διαχειριστείτε και να παρακολουθήσετε έργα.