συνήθειες που πρέπει να ξεκινήσετε στα 20 σας για μια επιτυχημένη ζωή

Τα 20 μας υποτίθεται ότι είναι μια συναρπαστική περίοδος στη ζωή μας, αλλά τις περισσότερες φορές, αυτή η δεκαετία μοιάζει σαν μια μακρά σειρά μοναχικών, συγκλονιστικών εμπειριών, με μικρές υπαρξιακές κρίσεις πασπαλισμένες παντού.

Αυτά τα χρόνια μπορεί να περάσουν γρήγορα, αλλά μπορεί επίσης να είναι μερικά από τα πιο σημαντικά της ζωής σας.

Εξετάζοντας δεκάδες ιστορίες ζωής που γράφτηκαν από εξέχοντες, επιτυχημένους ανθρώπους λίγο πριν τον θάνατό τους, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν ανακάλυψαν ότι οι πιο σημαντικές στιγμές που καθόρισαν τα επόμενα χρόνια συγκεντρώθηκαν περισσότερο κατά τη διάρκεια των είκοσι ετών.

«Το να διεκδικείς τα 20 σου είναι ένα από τα πιο απλά, αλλά και πιο μεταμορφωτικά πράγματα που κάνεις για δουλειά, για αγάπη, για την ευτυχία σου, ίσως και για τον κόσμο», η κλινική ψυχολόγος Meg Jay. κάποτε ειπώθηκε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας TED για τη σημασία αυτής της δεκαετίας.

Ο Steve Adcock χρησιμοποίησε τα 20 του για να πραγματοποιήσει το όνειρό του να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα και να ταξιδέψει στις ΗΠΑ με τη σύζυγό του, Courtney.

Το 2016, αυτός και η Courtney συνταξιοδοτήθηκαν στα 35 και 33, αντίστοιχα, αφού συγκέντρωσαν περίπου 870.000 δολάρια που εργάζονταν στην τεχνολογία της πληροφορίας. Με τις σωστές επενδύσεις, η καθαρή τους περιουσία αυξήθηκε σε 1 εκατομμύριο δολάρια λίγο αργότερα.

Ο Adcock πιστώνει μεγάλο μέρος της επιτυχίας του στις έξυπνες συνήθειες που υιοθέτησε στα 20 του. Εδώ, ο Adcock μοιράζεται τις τρεις συνήθειες που χρειάζονται όλα τα 20 άτομα για να απολαύσουν μια μακρά, ευημερούσα ζωή:

Steve και Courtney Adcock

CNBC Φτιάξτε το

Αλλάζετε συχνά δουλειά

Το Gen Z και οι millennials παίρνουν α κακό ραπ για δουλειά, αλλά ο Adcock πιστεύει ότι είναι μια από τις καλύτερες κινήσεις που μπορείς να κάνεις για την καριέρα σου.

«Αν δεν αλλάζεις δουλειά τακτικά, αφήνεις χρήματα στο τραπέζι», λέει. «Άλλαξα δουλειά πέντε φορές στη διάρκεια της 14χρονης καριέρας μου και έπαιρνα αύξηση 15% έως 20% κάθε φορά, γεγονός που αύξανε τον μισθό μου πολύ πέρα ​​από το ποσοστό του πληθωρισμού».

Η διαφορά στην αύξηση των μισθών για όσους αλλάζουν θέσεις εργασίας σε σχέση με αυτούς που παραμένουν στον τρέχοντα ρόλο τους είναι σε υψηλό επίπεδο, δήλωσε στο CNBC νωρίτερα αυτό το μήνα η Τζούλια Πόλακ, επικεφαλής οικονομολόγος στο ZipRecruiter.

Οι εργαζόμενοι που αλλάζουν εργασία σημείωσαν αύξηση μισθού 7,7% τον Νοέμβριο σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα έναντι αύξησης 5,5% για όσους μένουν εργασία, σύμφωνα με την Federal Reserve Bank of Atlanta.

Προσέξτε μόνο να μην αλλάζετε εταιρεία πολύ συχνά. Προσπαθήστε να παραμείνετε σε έναν ρόλο για τουλάχιστον ένα χρόνο, λέει ο Adcock, επειδή «ορισμένοι εργοδότες δεν θα προσλάβουν υποψηφίους που πρόκειται να αποδεσμευτούν μετά από σύντομο χρονικό διάστημα – η διαδικασία πρόσληψης και ενσωμάτωσης είναι δαπανηρή».

Πες “ναι” περισσότερο από ότι λες “όχι”

Τα 20 σου είναι η καλύτερη εποχή για να βγεις από τη ζώνη άνεσής σου και να ρισκάρεις.

«Αν έχετε μια εύκολη δουλειά με χαμηλό στρες, το κάνετε λάθος», λέει ο Adcock. «Τα 20 σου είναι όταν πρέπει να σκας τον κώλο σου, γιατί έχεις περισσότερη ενέργεια και λιγότερες ευθύνες από ό,τι όταν είσαι μεγαλύτερος».

Ο Adcock θυμάται ότι σχεδόν απέρριψε μια προαγωγή σε ρόλο σκηνοθέτη στις αρχές των 20 του, επειδή δεν ένιωθε σίγουρος ή έτοιμος. «Φοβόμουν τόσο την αποτυχία που αντί να ασχοληθώ με αυτό που με τρόμαζε, κρύφτηκα πίσω από τις δυνατότητές μου», λέει.

Αποδέχτηκε τον ρόλο ούτως ή άλλως, μια απόφαση που τον οδήγησε σε μια τροχιά υψηλότερου μισθού για το υπόλοιπο της καριέρας του.

Το να πείτε «ναι» σε περισσότερες προαγωγές και ευκαιρίες νωρίτερα στην καριέρα σας θα σας αποφέρει πολύ καλύτερα αποτελέσματα μακροπρόθεσμα, από τη διεύρυνση της εμπειρίας σας έως τη συνάντηση νέων ανθρώπων που μπορούν να σας βοηθήσουν να προωθήσετε την καριέρα σας.

Μεγιστοποιήστε τις συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις σας

Αν και η συνταξιοδότηση μπορεί να φαίνεται μακρινή στο μακρινό μέλλον, ο τρόπος με τον οποίο ξοδεύετε – και αποταμιεύετε – στα 20 σας μπορεί να καθορίσει τι είδους ζωή θα ζήσετε όταν μεγαλώσετε.

Η Adcock συνιστά να ανοίξετε έναν λογαριασμό Roth IRA, ο οποίος σας επιτρέπει να επενδύσετε χρήματα στα οποία έχετε ήδη πληρώσει φόρους σε αντάλλαγμα για αναλήψεις αφορολόγητων κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησης και μεγιστοποιώντας την ετήσια συνεισφορά. Για το 2023, αυτό το όριο είναι 6.500 $ ετησίως εάν είστε κάτω των 50 ετών.

Εναλλακτικά, δημιουργήστε ένα 401(k) με τον εργοδότη σας και εάν η εταιρεία σας ταιριάζει με τις εισφορές εργαζομένων 401(k), επωφεληθείτε πλήρως από αυτό το όφελος, προσθέτει ο Adcock.

«Αν δεν λάβετε υπόψη καμία από αυτές τις στρατηγικές αποταμίευσης συνταξιοδότησης, εγγυώμαι ότι θα το μετανιώσετε αργότερα στη ζωή σας», λέει. «Για να ζήσεις μια πλούσια, γεμάτη ζωή, θέλεις πάντα να σκέφτεσαι 10 χρόνια μπροστά… τα 20 σου δεν διαρκούν για πάντα».

Ολοκλήρωση αγοράς:

Ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος λέει ότι το 90% της επιτυχίας σου εξαρτάται από αυτή την ικανότητα: «Οι νέοι είναι τρομεροί σε αυτό»

Νέα χρονιά, νέα δουλειά; Οι ειδικοί καταλαβαίνουν εάν ο Ιανουάριος είναι πραγματικά η κατάλληλη στιγμή για έναν νέο ρόλο

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν αυτά τα 3 πράγματα την Κυριακή για μια πιο χαρούμενη εβδομάδα χωρίς άγχος, σύμφωνα με έναν ειδικό στην παραγωγικότητα

Εγγραφείτε τώρα: Γίνετε πιο έξυπνοι σχετικά με τα χρήματα και την καριέρα σας με το εβδομαδιαίο ενημερωτικό μας δελτίο