Στρατηγικές Lead Generation για Προσέλκυση Πελατών B2B

Τι πιστεύετε ότι αναμένεται συνήθως από έναν έμπορο;

Βρείτε (πολλούς) πιθανούς αγοραστές με προβλήματα που μπορεί να λύσει η εταιρεία σας, δείξτε πόσο καταπληκτικές είναι οι λύσεις σας και κλείστε τη συμφωνία. Επαναλάβετε τον κύκλο και συνεχίστε να το κάνετε για να αναπτύξετε την επιχείρηση.

Ακούγεται αρκετά εύκολο, εκτός από τον σκληρό ανταγωνισμό, τον σκεπτικισμό των αγοραστών και την οικονομική κατάρρευση, υπάρχει ιδρώτας, δάκρυα και άγρυπνες νύχτες που εμπλέκονται στην εισαγωγή νέων επιχειρήσεων.

Οι έμποροι αναζητούν συνεχώς εξαιρετικές στρατηγικές παραγωγής μολύβδου για να διατηρήσετε το χωνί σας γεμάτο με τους κατάλληλους δυνητικούς πελάτες.

Εδώ είναι οι τακτικές που αξίζει να εξεταστούν

1. Κατανόηση των δεδομένων πρόθεσης αγοραστή

Χάρη στην τεχνολογική πρόοδο, οι επιχειρήσεις μπορούν πλέον να αποκτήσουν αναλυτικές απόψεις για τις προθέσεις των υποψήφιων αγοραστών. Στη συνέχεια, οι ομάδες σκάβουν βαθύτερα για να κατανοήσουν τα σημεία πόνου, τα κίνητρα, τον προϋπολογισμό και τη δύναμη λήψης αποφάσεων του υποψήφιου για να μετρήσουν την καταλληλότητά τους.

Χωρίς αυτό, μπορεί να βρείτε τον εαυτό σας υποψήφιους πελάτες που φαίνονται φανταστικοί στην επιφάνεια, αλλά ποτέ δεν αγοράζουν.

Πώς μπορούν να λειτουργήσουν για εσάς τα δεδομένα πρόθεσης αγοραστή μόχλευσης;

 • Για να εξατομικεύσετε το περιεχόμενο. Μέρος της προσέλκυσης ανθρώπων που σκοπεύουν να κάνουν αγορές περιλαμβάνει τη δημιουργία περιεχομένου που να έχει απήχηση στα ενδιαφέροντά τους. Συμπεριλάβετε ισχυρούς CTA για να ενθαρρύνετε τη δέσμευση και να προωθήσετε το περιεχόμενο μέσω διαφήμισηστις ομάδες της κοινότητάς σας και εκπομπές μέσω email.
 • Να εντοπίζει έγκαιρα τις προοπτικές. Τα εργαλεία παρακολούθησης δεδομένων λαμβάνουν τα σήματα που αφήνουν οι αγοραστές, υποδεικνύοντας την ετοιμότητά τους να αγοράσουν και σας ειδοποιούν. Αυτά τα σήματα ενδέχεται να περιλαμβάνουν δυνητικούς πελάτες που επισκέπτονται τη σελίδα τιμολόγησης/προϊόντος περισσότερες από μία φορές. Στη συνέχεια, μπορείτε να στείλετε υπερ-εξατομικευμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να πραγματοποιήσετε κλήσεις για να τους δελεάσουν.
 • Για να αυξήσετε τη διατήρηση των πελατών. Τα εργαλεία πρόθεσης αγοραστών δεν παρακολουθούν μόνο άτομα που επισκέπτονται τις σελίδες τιμολόγησης/προϊόντων σας, αλλά ελέγχουν επίσης τις επισκέψεις στις σελίδες “ακύρωση της συνδρομής μου”. Αυτό σας βοηθά να συλλάβετε γρήγορα τη δυσαρέσκεια των πελατών και να διορθώσετε την κατάσταση πριν χάσετε τον πελάτη.

2. Δοκιμή A/B

Η συνάφειά σας, η ικανότητά σας να προσελκύετε δυνητικούς πελάτες και να οδηγείτε τις μετατροπές βασίζονται στην προθυμία σας να δοκιμάσετε τις προσπάθειές σας και να ελέγξετε την ανταπόκριση του κοινού.

Εδώ είναι μερικές ιδέες

 • Διατυπώστε την πρόταση αξίας σας. Κάντε το με τρόπο που να πείθει τους επισκέπτες να συμμετάσχουν και να συνεχίσουν τις συζητήσεις με το χρόνο σας είναι ζωτικής σημασίας. Μοιραστείτε πώς οι λύσεις σας μπορούν να επηρεάσουν την επιχείρησή τους.
 • Διάταξη σελίδας προορισμού. Ορισμένα είδη κοινού δεν έχουν πρόβλημα με τις γενικές σελίδες προορισμού και άλλα προτιμούν λεπτομερείς. Δοκιμάστε με διαφορετικές διατάξεις για να διαλέξετε αυτή που βελτιώνει τα ποσοστά μετατροπών.
 • Φόρμα και πεδία επικοινωνίας. Πολλοί έμποροι ορκίζονται σε λιγότερα πεδία, αλλά τίποτα δεν είναι γραμμικό. Μπορεί να βρείτε μακριές φόρμες που παρουσιάζουν υψηλό ποσοστό μετατροπών. Δοκιμάστε με διαφορετικά μήκη για να μάθετε ποιο προσελκύει ποιοτικούς δυνητικούς πελάτες και παρέχει τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να συνεχίσετε να οδηγείτε.

3. Ψυχρή κλήση

Εάν υπάρχει μια δεξιότητα που είναι ζωτικής σημασίας για τους σύγχρονους επαγγελματίες πωλήσεων, αυτό είναι ψυχρή.

Πάνω από το 50 τοις εκατό των ανώτερων στελεχών προτιμούν να συνομιλούν στο τηλέφωνο από άλλες τεχνικές.

Υπαρχει ΛΟΓΟΣ.

Θα έχετε ξοδέψει χρόνο αναζητώντας και δημιουργία μιας προσαρμοσμένης λίστας και τώρα είναι η σειρά τους να μετρήσουν την εμπειρία σας και τη βιωσιμότητα των λύσεών σας.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το υλικό μάρκετινγκ και οι διαφημίσεις μπορούν να επιμεληθούν, αλλά οι ακατέργαστες αλληλεπιδράσεις μιας τηλεφωνικής κλήσης τους βοηθούν να εξετάσουν ή να εξαλείψουν επιλογές λύσης. Χωρίς να επενδύσω πολύ χρόνο, μπορώ να προσθέσω.

Οι βέλτιστες πρακτικές περιλαμβάνουν

 • Δώστε το καλύτερό σας. Οι πρώτες εντυπώσεις εμφανίζονται μία φορά, οπότε θα θέλετε να ακούγεστε σίγουροι και χρήσιμοι. Ψάξτε βαθύτερα για να ανακαλύψετε χρήσιμες πληροφορίες για τη σταθεροποίηση της υπόθεσής σας, να αντικατοπτρίσετε τις προοπτικές σας και τις ευκαιρίες να πιέσετε για τον στόχο σας.
 • Βελτιστοποιήστε το περιβάλλον σας. Οι συνεχείς διακοπές αποσπούν την προσοχή που σημαίνει ότι μπορεί να μην καταλαβαίνετε κάτι που είπε ο υποψήφιος ή να κάνετε τις ίδιες ερωτήσεις επανειλημμένα, ενοχλώντας τον ακροατή σας. Διατηρήστε ελάχιστες τους περισπασμούς και επενδύστε σε ένα σταθερό ζευγάρι ακουστικών για να αποκλείσετε τον εξωτερικό θόρυβο.
 • Οι ερωτήσεις ανοιχτού τύπου είναι υπέροχες, χρησιμοποιήστε τις. Χρησιμοποιήστε έξυπνες ερωτήσεις ανοιχτού τύπου για να οδηγήσετε τη συζήτηση και να ενθαρρύνετε τη συμμετοχή. Όταν ο υποψήφιος θέτει μια ερώτηση, απαντήστε με υπομονή και ακρίβεια για να χτίσετε εμπιστοσύνη.
 • Ακούστε και αναλάβετε δράση. Αναλύστε τη συνομιλία σας για να εντοπίσετε εμπλοκές και πώς να τις βελτιώσετε. Εάν ο υποψήφιος πελάτης ζήτησε κάτι ή πρότεινε αλλαγή προγραμματισμού, λάβετε τα κατάλληλα μέτρα και με τον τρόπο που ζήτησε.

4. Φιλοξενία εικονικών εκδηλώσεων

Πολύ καιρό αφότου οι επιχειρήσεις άνοιξαν τις πόρτες τους και συνεχίστηκαν οι προσωπικές συναντήσεις, οι εικονικές εκδηλώσεις εξακολουθούν να έχουν τον αντίκτυπό τους στον ψηφιακό χώρο.

Απολαμβάνουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, με τους συμμετέχοντες να βιώνουν και να μαθαίνουν από τις διαδικτυακές συνεδρίες μήνες μετά την πραγματοποίηση της πραγματικής εκδήλωσης. Αυτό τους κάνει έναν συνεχή μαγνήτη μολύβδου.

Για να σας βοηθήσουμε να μεγιστοποιήσετε τις εκδηλώσεις σας, θα χρειαστείτε μια πλατφόρμα εικονικών εκδηλώσεων. Λάβετε υπόψη τα εξής:

 • Η πλατφόρμα παρέχει διαχείριση από άκρο σε άκρο; Ένα σύστημα που διαχειρίζεται προσκλήσεις, εγγραφές και πληρωμές και συλλέγει δεδομένα συμμετεχόντων είναι προτιμότερο για να εξασφαλίσει απρόσκοπτες εμπειρίες. Όπου χρησιμοποιείτε πολλά συστήματα, ελέγξτε τις ενσωματώσεις συστημάτων για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε σημαντικά δεδομένα και λειτουργικότητα.
 • Ευκολία στη χρήση. Θα έχετε χορηγούς, εκθέτες, ομιλητές και συμμετέχοντες που συνδέονται (χρησιμοποιώντας διαφορετικές συσκευές), καθιστώντας απαραίτητη μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή. Η εμπειρία χρήστη θα καθορίσει τη συμμετοχή και τη συμμετοχή. Δεν θέλετε οι άνθρωποι να ψαχουλεύουν για να δουλέψουν τα πράγματα.
 • Υποστηρίξτε την παροχή υγρού περιεχομένου. Από συνεδρίες πάνελ έως εργαστήρια, συζητήσεις κ.λπ., προσδιορίστε μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους χρήστες να αναπαράγουν προηχογραφημένο και ζωντανό περιεχόμενο. Διασφαλίζει ότι όσοι δεν παρευρέθηκαν μπορούν να έχουν πρόσβαση και να επωφεληθούν.

5. Δημιουργήστε Διαδραστικό Περιεχόμενο

Μια έρευνα της Demandgen Report αποκάλυψε ότι πάνω από το 90 τοις εκατό των αγοραστών προτιμούν το διαδραστικό και οπτικό περιεχόμενο έναντι των παραδοσιακών μορφών.

Ναι, βρισκόμαστε στην εποχή του swiping, του taping και του κλικ για γρήγορη εύρεση πληροφοριών. Και εδώ είναι που το διαδραστικό περιεχόμενο αποκτά την απήχησή του.

Ένας χρήστης πρέπει να συμμετέχει ενεργά για να το καταναλώσει. Δεδομένου ότι το περιεχόμενο δεν είναι πωλητικό, τους κεντρίζει την περιέργεια και τους βοηθά να κρατήσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι το τέλος.

Ο χρήστης λαμβάνει αξία για το χρόνο του, ενώ εσείς αποκτάτε γνώσεις σχετικά με τις προκλήσεις, τις προτιμήσεις και άλλες κερδοφόρες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να τους στοχεύσετε πιο αποτελεσματικά.

Τι διαδραστικό περιεχόμενο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη διοχέτευση μάρκετινγκ;

 • Στάδιο συνειδητοποίησης. Κουίζ και αξιολογήσεις προσωπικότητας, διαδραστικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου/ενημερωτικά δελτία, διαδραστικά ηλεκτρονικά βιβλία και ιστολόγια μπορεί να βοηθήσουν τους υποψήφιους πελάτες να κατανοήσουν καλύτερα την κατάστασή τους και πιθανές λύσεις.
 • Στάδιο εξέτασης. Οι διαδραστικές αριθμομηχανές, τα γραφήματα πληροφοριών, τα διαδικτυακά σεμινάρια και τα προτεινόμενα κουίζ μπορεί να σας βοηθήσουν να αποδείξετε την πρόταση αξίας σας, γνωστό και ως γιατί εσείς και όχι ο ανταγωνισμός.
 • Στάδιο απόφασης. Οι διαδραστικές μελέτες περιπτώσεων και οι αριθμομηχανές απόδοσης επένδυσης/κόστους είναι ιδανικοί για να διασφαλίζουν διακριτικά τις προοπτικές της απόδοσής σας.