Πώς να χρησιμοποιήσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσετε την επιχείρησή σας;

Οι μικρές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εδώ για να ανήκουν. Το κοινό-στόχο σας το χρησιμοποιεί ήδη. υπάρχουν περισσότεροι από 2 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Επομένως, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να παίζουν σημαντικό ρόλο στη στρατηγική μάρκετινγκ της εταιρείας σας. Η δημιουργία της εταιρείας σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει πολλά πλεονεκτήματα.

Μπορεί να επιτρέψει στην εταιρεία σας να επικοινωνεί με δυνητικούς πελάτες πιο βαθιά, να αλληλεπιδρά και να συνδέεται με νέο κοινό, να ενισχύσει την εξουσία της επωνυμίας σας και να τονώσει την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας.

Ωστόσο, το ψηφιακό μάρκετινγκ δεν είναι ένα εύκολο παιχνίδι και πρέπει να κάνετε περισσότερα από τη δημοσίευση περιεχομένου, εάν θέλετε να προσελκύσετε το κοινό σας και να αυξήσετε την αναγνώριση της επωνυμίας σας. Ακολουθούν έξι εξαιρετικές προτάσεις για το μάρκετινγκ εκστρατειών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θα σας βοηθήσουν από την αρχή μέχρι το τέλος:

  • Καθιερώστε την παρουσία της επωνυμίας σας:

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι εφάπαξ. Για να αναπτύξει κανείς μια αξιόπιστη παρουσία, πρέπει να είναι υπομονετικός και επίμονος. Παρόλο που το περιεχόμενο είναι βασιλιάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ανάρτηση των πραγμάτων σας και η εξαφάνιση είναι ανεπαρκής. Για να συνδεθείτε και να ενθαρρύνετε τη δέσμευση, πρέπει να παρέχετε υλικό που συναρπάζει και συνεχίζει να εμπνέει.

Τα σύμβολα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να περιλαμβάνονται στο κάτω μέρος των ενημερωτικών δελτίων που αποστέλλονται τακτικά. Οι δέκτες θα υπενθυμιστούν ανεπαίσθητα για άλλη μια φορά ότι είστε διαθέσιμοι εάν χρειαστεί να επικοινωνήσουν μαζί σας. Εδώ, έχετε άλλη μια ευκαιρία να δημιουργήσετε την επωνυμία σας και θα πρέπει να την αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Για να αλληλεπιδράτε με συνέπεια με τους καταναλωτές, πρέπει να δημοσιεύετε σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Μαζί με τις δημοσιεύσεις σας, θα πρέπει να προσθέσετε ετικέτες στα προϊόντα. Έτσι, οι πελάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στη σελίδα του προϊόντος και σε μια σύντομη περιγραφή κάνοντας κλικ στο στοιχείο με ετικέτα.

Για τη δημοσίευση, η σοφή χρήση εργαλείων αυτοματισμού μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο και να βεβαιωθείτε ότι είστε πάντα παρόντες στα δίκτυά σας. Για να αλληλεπιδράσετε με τους πελάτες σας σε πολλά δίκτυα, προωθήστε με συνέπεια τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και αν δυσκολεύεστε να το κάνετε μόνοι σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με πρακτορεία που είναι ειδικοί σε αυτόν τον τομέα. Ένα τέτοιο είναι Προσοχή ειδικοίένα δημοφιλές πρακτορείο μέσων κοινωνικής δικτύωσης που μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε το κοινό σας για πάντα συνδεδεμένο με την επωνυμία σας.

Οι πελάτες έχουν μεγαλύτερη πίστη ο ένας στον άλλο παρά στις επωνυμίες. Το περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές μεταξύ των εμπόρων και των ιδιοκτητών εταιρειών εξαιτίας αυτού. Το περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες μετατρέπει τους αφοσιωμένους καταναλωτές σε παθιασμένους πρεσβευτές της επωνυμίας, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή της κοινότητας σε υπηρεσίες ή αγαθά. Χρησιμοποιώντας περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες, το κοινό-στόχος σας δεν θα χρειάζεται να βασίζεται στις υποσχέσεις της επωνυμίας σας και θα λαμβάνει ειλικρινείς κριτικές από άλλους χρήστες.

Παρέχετε ένα μέρος στους χρήστες σας για να καυχηθούν για τις αγορές τους. Διευκολύνετε τους αφοσιωμένους ακολούθους και πελάτες σας να πουν στους άλλους γιατί λατρεύουν τα αγαθά ή τις υπηρεσίες σας. Αυτή η τακτική μάρκετινγκ από στόμα σε στόμα δίνει στους πελάτες μια επιπλέον αίσθηση αυθεντικότητας και αξιοπιστίας.

Μια φανταστική τεχνική για την αύξηση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας είναι η χρήση hashtag. Επιπλέον, τα hashtags πρέπει να είναι σχετικά με το κοινό που θέλετε. Οι θεατές σας θα είναι πιο σχετικοί όσο πιο στοχευμένο είναι το hashtag. Από αυτό θα προκύψουν καλύτερη ορατότητα και αυξημένα ποσοστά αφοσίωσης.

Αυτά τα hashtag μπορεί να είναι συμβατικά για την εταιρεία σας ή μοναδικά, όπως αυτά για έναν διαγωνισμό. Προσπαθείτε πάντα να ανακατεύετε τα hashtag σας προσθέτοντας ένα γενικό και ένα εξειδικευμένο, μοναδικό στο είδος του. Όταν ανακαλύψετε ότι κάτι λειτουργεί για εσάς, συνεχίστε με αυτό. Επιπλέον, χρησιμοποιήστε πανομοιότυπους συνδυασμούς hashtag σε όλα τα κανάλια κοινωνικών μέσων.

  • Δώρα-διαγωνισμοί και εκπτώσεις:

Όλοι απολαμβάνουν προσφορές και διαγωνισμούς με δώρα. Όποιο και αν είναι το είδος της επιχείρησης, αυτή η τεχνική είναι αρκετά προσιτή και μια ισχυρή προσέγγιση για την αύξηση των πωλήσεων.  Καθώς οι δυνητικοί πελάτες αλληλεπιδρούν με την επιχείρησή σας όλο και περισσότερο με την ελπίδα να κερδίσουν από εσάς, αυξάνουν την αφοσίωση σας.

Όταν οι πελάτες λαμβάνουν δώρα ή εκπτωτικά κουπόνια, θα πουν στους φίλους τους για αυτά, γεγονός που θα αυξήσει σταδιακά την ευαισθητοποίηση της εταιρείας σας. Αυτό θα προσελκύσει και θα ενθαρρύνει τους επισκέπτες στον ιστότοπό τους.

  • Συνεχίστε να μαθαίνετε νέες τακτικές:

Η κατανόηση του τρόπου σύνδεσης με το κοινό σας, του τρόπου λειτουργίας κάθε πλατφόρμας και του τρόπου ανακάλυψης είναι τα κλειδιά για την κατανόηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αφιερώστε χρόνο για να εγγραφείτε σε μια σχολή μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ που θα σας διδάξει όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για να προωθήσετε την επιτυχία της εταιρείας ως μια εξαιρετική προσέγγιση για να το κάνετε αυτό.

Τώρα που γνωρίζετε περισσότερα για αυτό, μπορείτε να δείτε πώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να βοηθήσουν τη μικρή επιχείρησή σας. Ωστόσο, είναι καιρός να αυξήσετε την εμβέλειά σας στο μάρκετινγκ, εάν θέλετε να δείτε μεγαλύτερη ανάπτυξη και αποτελέσματα για την εταιρεία σας.

Ξεκινήστε να εφαρμόζετε τις τεχνικές που αναφέρονται παραπάνω για να κάνετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της επωνυμίας σας εμφανή στους ενδιαφερόμενους δυνητικούς πελάτες με ισχυρό τρόπο.