Πώς να προωθήσετε την επιχείρησή σας ως επιχειρηματίας; Κορυφαίες 4 συμβουλές

Πώς να προωθήσετε την επιχείρησή σας ως επιχειρηματίας

Όταν πρόκειται να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση, το να έχετε ένα σαφές και συνοπτικό όραμα είναι το κλειδί. Αυτό ισχύει είτε μόλις ξεκινάτε είτε είστε στην επιχείρηση για λίγο και χρειάζεστε μια ανανέωση. Χωρίς όραμα, μπορεί να βρεθείτε παντού με το μάρκετινγκ σας, το οποίο μπορεί να είναι αναποτελεσματικό και να προκαλέσει σύγχυση τόσο για εσάς όσο και για τους πελάτες σας.

1. Τι είναι το επιχειρηματικό όραμα;

Ουσιαστικά, το όραμά σας είναι ένας οδικός χάρτης προς το πού θέλετε να φτάσει η επιχείρησή σας. Περιγράφει τους στόχους σας και τι θέλετε να πετύχετε. Το όραμά σας θα πρέπει να βασίζεται στα δυνατά σημεία της επιχείρησής σας και σε αυτά που είστε καλοί, καθώς και σε αυτά που απολαμβάνετε.

Όταν γράφετε το όραμά σας, φροντίστε να απαντήσετε στις ακόλουθες ερωτήσεις:

  • Τι κάνει η επιχείρησή σας;
  • Ποια είναι τα δικά σας αγορές στόχοι?
  • Ποια είναι τα μοναδικά σας σημεία πώλησης;
  • Ποιοι είναι οι στόχοι σου?
  • Τι θέλετε να πετύχει η επιχείρησή σας;

2. Πώς μπορεί ένα πρότυπο να προσφέρει έμπνευση;

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη προτύπων. Μερικοί είναι άνθρωποι που γνωρίζετε προσωπικά, ενώ άλλοι είναι διασημότητες ή άτομα που δεν έχετε γνωρίσει ποτέ. Αλλά ανεξάρτητα από το ποιος είναι το πρότυπό σας, μπορούν να εμπνεύσουν το επιχειρηματικό σας όραμα με διαφορετικούς τρόπους.

Για παράδειγμα, Χανς Ρόμπερτσον, είναι ένας άγγελος επενδυτής και σύμβουλος που βοηθά τις startups να πετύχουν τους στόχους τους και να ζωντανέψουν το όραμά τους. Ο Robertson έχει επίσης εργαστεί ως διευθύνων σύμβουλος λειτουργίας, συνιδρυτής, εκτελεστικός πρόεδρος, αντιπρόεδρος προϊόντων και άλλοι ρόλοι σε επιχειρήσεις όπως η Meraki και η Verkada.

Μελετώντας τον Robertson και παρόμοια επιτυχημένα άτομα, μπορείτε να δείτε τι είναι δυνατό στο δρόμο προς την επιτυχία. Εάν αναζητήσετε έναν επιχειρηματία διασημοτήτων, μπορεί να σας εμπνεύσει να σκεφτείτε μεγάλα. Μπορούν να σας δείξουν ότι τα πάντα είναι δυνατά αν το βάλετε στο μυαλό σας και ότι δεν χρειάζεται να έχετε προηγούμενη εμπειρία για να πετύχετε.

3. Πώς γίνεται το όραμά σας η στρατηγική μάρκετινγκ;

Μόλις έχετε ένα σαφές όραμα στο μυαλό σας, μπορείτε να αρχίσετε να αναπτύσσετε μια στρατηγική μάρκετινγκ που θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας. Η στρατηγική σας θα πρέπει να βασίζεται στις αγορές-στόχους σας και στο τι θα τους αρέσει. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τον προϋπολογισμό σας και τι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να δαπανήσετε στο μάρκετινγκ.

Είναι σημαντικό να να είστε ρεαλιστές με τους στόχους σας και να έχεις ένα σχέδιο για το πώς θα τα πετύχεις. Οι υπερβολικά αισιόδοξοι στόχοι μπορούν να σας οδηγήσουν σε απογοήτευση και να εμποδίσουν την πρόοδό σας. Ωστόσο, εάν οι στόχοι σας είναι ρεαλιστικοί και επιτεύξιμοι, θα είναι πιο πιθανό να τους πετύχετε.

στρατηγικές μάρκετινγκ για επιτυχημένη επιχειρηματικότητα

Το όραμά σας πρέπει να είναι το θεμέλιο της επιχείρησής σας και θα πρέπει να επανεξετάζεται σε τακτική βάση. Καθώς η επιχείρησή σας αλλάζει και μεγαλώνει, το όραμά σας θα αλλάξει επίσης. Φροντίστε να το ενημερώνετε τακτικά για να βεβαιωθείτε ότι παραμένει σχετικό.

Η δημιουργία ενός οράματος για την επιχείρησή σας είναι ένα σημαντικό βήμα για να προετοιμάσετε τον εαυτό σας για επιτυχία. Μόλις έχετε ένα σαφές όραμα, μπορείτε να αρχίσετε να αναπτύσσετε μια στρατηγική μάρκετινγκ που θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας. Λάβετε υπόψη το όραμά σας όταν δημιουργείτε το υλικό μάρκετινγκ και φροντίστε να το ενημερώνετε τακτικά ώστε να αντικατοπτρίζει τις αλλαγές στην επιχείρησή σας.

4. Ποιες μέθοδοι μπορούν να συμπληρώσουν τις προσπάθειες μάρκετινγκ;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προωθήσετε την επιχείρησή σας ως επιχειρηματία. Μερικές από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους περιλαμβάνουν το διαδικτυακό μάρκετινγκ, το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης και το μάρκετινγκ περιεχομένου.

Το διαδικτυακό μάρκετινγκ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσεγγίσετε μεγάλο αριθμό πιθανών πελατών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία μεθόδων, όπως βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, πληρωμένη διαφήμιση και μάρκετινγκ μέσω email.

Το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να προσεγγίσετε πιθανούς πελάτες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Twitter και το Instagram, για να προσεγγίσετε μεγάλο αριθμό ατόμων. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δημιουργήσετε σχέσεις με πιθανούς πελάτες.

Το μάρκετινγκ περιεχομένου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσελκύσετε πιθανούς πελάτες και να δημιουργήσετε σχέσεις μαζί τους. Μπορείτε να δημιουργήσετε περιεχόμενο, όπως αναρτήσεις ιστολογίου, βίντεο και γραφήματα, που θα βοηθήσουν τους δυνητικούς πελάτες να μάθουν περισσότερα για την επιχείρησή σας και για το τι έχετε να προσφέρετε.