Πώς να κερδίσετε περισσότερους πελάτες: 10 στρατηγικές μάρκετινγκ

Πώς να κερδίσετε περισσότερους πελάτες

Οι επιχειρήσεις, μεγάλες και μικρές, πρέπει να ασχοληθούν με το μάρκετινγκ για να δημιουργήσουν αξία για τους πελάτες τους. Το μάρκετινγκ είναι η διαδικασία δημιουργίας αξίας για μια εταιρεία μέσω της ανταλλαγής προϊόντων ή υπηρεσιών με χρήματα. Οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν πολλές διαφορετικές στρατηγικές για να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες και τελικά να δημιουργήσουν περισσότερη αξία. Διαβάστε αυτό το λεπτομερές άρθρο μελέτης περίπτωσης για να μάθετε πώς να αποκτήσετε περισσότερους πελάτες και να κάνετε την επιχείρησή σας επιτυχημένη.

Δείτε τις 10 κορυφαίες στρατηγικές μάρκετινγκ και αποδεδειγμένες συμβουλές.


1. Αναπτύξτε το USP σας (Μοναδική πρόταση πώλησης)

Τα δικα σου μοναδική πρόταση πώλησης (USP) κάνει την επιχείρησή σας διαφορετική από όλες τις άλλες επιχειρήσεις εκεί έξω. Σας ξεχωρίζει και σας επιτρέπει να εξυπηρετείτε καλύτερα την αγορά-στόχο σας. Εάν μπορείτε να διατυπώσετε με σαφήνεια το USP σας, θα είναι πολύ πιο εύκολο να προσελκύσετε πελάτες και να τους πείσετε να συνεργαστούν μαζί σας.

Είναι σαν να προσδιορίζεις τη θέση σου στον ανταγωνισμό ομοτίμων. Όσο περισσότερο εστιάζετε σε αυτό, θα σας βοηθήσει για καλύτερο branding. Πρέπει να μηδενίσετε την πολυετή εμπειρία και τις πρακτικές σας γνώσεις και να είστε καλύτεροι σε αυτό. Εάν χρειάζεται καταιγισμός ιδεών με ομοϊδεάτες, παρακαλούμε να το κάνετε.

2. Χρησιμοποιήστε στοχευμένο μάρκετινγκ

Το στοχευμένο μάρκετινγκ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσεγγίσετε το κοινό-στόχο σας και να το μετατρέψετε σε πελάτες. Χρησιμοποιώντας στοχευμένο μάρκετινγκ, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι τα διαφημιστικά σας μηνύματα και τα μηνύματα μάρκετινγκ φτάνουν στους κατάλληλους ανθρώπους. Αυτό σας επιτρέπει να εστιάσετε τους πόρους σας στα άτομα που είναι πιο πιθανό να ενδιαφέρονται για αυτό που έχετε να προσφέρετε, γεγονός που οδηγεί σε περισσότερες μετατροπές και υψηλότερη απόδοση επένδυσης.

Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να αναζητήσετε συγκεκριμένα εργαλεία και παραμέτρους ψηφιακού μάρκετινγκ. Οι καλύτερες και πιο συνηθισμένες είναι οι καμπάνιες μάρκετινγκ Google Ads, Facebook και Instagram. Αυτά τα δύο είναι ευρέως αποδεκτά εργαλεία. Εάν απαιτείται, μπορείτε επίσης να κάνετε δραστηριότητες BTL σε συγκεκριμένες περιοχές που εξυπηρετούν το TG σας.

3. Δημιουργήστε μια ισχυρή επωνυμία

Μια δυνατή μάρκα είναι ένα από τα πιο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία που μπορείτε να έχετε ως επιχείρηση. Η επωνυμία σας είναι αυτό που σκέφτονται οι πελάτες όταν βλέπουν το λογότυπό σας, ακούνε το όνομά σας ή βλέπουν το προϊόν σας. Είναι το άυλο συναίσθημα που νιώθουν οι άνθρωποι όταν αλληλεπιδρούν με την εταιρεία σας. Η δημιουργία μιας ισχυρής επωνυμίας θα διευκολύνει την προσέλκυση πελατών και θα τους πείσει να αγοράσουν από εσάς.

Λοιπόν, δεν μπορεί να κατασκευαστεί σε μια μέρα. Είναι μια συνεχής διαδικασία και χρειάζεται την επιμονή σας για να αποδώσετε ποιοτικά αποτελέσματα. Ανάλογα με το επιχειρηματικό είδος, η εξυπηρέτηση μετά την πώληση αποτελεί επίσης σημαντικό μέρος αυτού του τμήματος.

4. Επενδύστε στο SEO

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) είναι μια στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ που βοηθά τον ιστότοπό σας να κατατάσσεται υψηλότερα στις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERP). Όσο υψηλότερη είναι η κατάταξη του ιστότοπού σας, τόσο πιο πιθανό είναι οι άνθρωποι να τον βρουν όταν αναζητούν λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με την επιχείρησή σας. Η επένδυση στο SEO θα σας βοηθήσει να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες και να αναπτύξετε την επιχείρησή σας.

Φροντίστε να ακολουθείτε πάντα τη στρατηγική SEO με λευκό καπέλο. Ποτέ μην πέφτετε σε παγίδα για ταχύτερα αποτελέσματα που εμπλέκονται σε ανήθικες επιχειρηματικές πρακτικές. Θα βλάψει την επωνυμία σας μακροπρόθεσμα. Το οργανικό SEO χρειάζεται περίπου 6-8 μήνες για να δώσει αποτελέσματα. Έχετε λοιπόν υπομονή και επενδύστε συνεχώς σε αυτό.

5. Προσλάβετε τους κατάλληλους επαγγελματίες

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες είναι να προσλάβετε τους κατάλληλους digital marketers. Για παράδειγμα, εάν είστε επιχείρηση υγειονομικής περίθαλψης, θα πρέπει να αναζητήσετε ένα γραφείο ψηφιακού μάρκετινγκ που ειδικεύεται στην υγειονομική περίθαλψη εμπορία. Συνεργαζόμενοι με τους κατάλληλους επαγγελματίες, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οι καμπάνιες μάρκετινγκ είναι αποτελεσματικές και ότι προσεγγίζετε την αγορά-στόχο σας.

Για κάθε δουλειά, απλά δεν μπορείτε να προσλάβετε κανένα πρακτορείο μέσων ενημέρωσης ή ελεύθερους επαγγελματίες. Εάν δεν ανήκουν στον τομέα σας, θα είναι αρκετά δύσκολο για αυτούς να καταλάβουν τις ακριβείς αποχρώσεις της κατηγορίας της επιχείρησής σας. Πριν προσλάβετε οποιονδήποτε, ελέγξτε επίσης τα προηγούμενα διαπιστευτήρια και τις κριτικές του. Θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το καλύτερο από πολλές επιλογές.

10 καλύτερες στρατηγικές μάρκετινγκ για να προσελκύσετε πελάτες

6. Χρησιμοποιήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα από τα πιο ισχυρά διαθέσιμα εργαλεία ψηφιακού μάρκετινγκ. Σας επιτρέπει να συνδεθείτε με το κοινό-στόχο σας, να δημιουργήσετε σχέσεις και εμπιστοσύνη και τελικά να αυξήσετε τις πωλήσεις. Εάν δεν χρησιμοποιείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσετε την επιχείρησή σας, χάνετε μια πολύτιμη ευκαιρία να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες.

Σήμερα, όλοι οι πελάτες σας είναι πολύ ενεργοί σε διάφορες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Άρα, πρέπει να τα πιάσεις εκεί. Εάν απαιτείται, μπορείτε επίσης να προσεγγίσετε άτομα που επηρεάζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσετε την επιχείρησή σας. Μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε διαδικτυακούς διαγωνισμούς για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στην επωνυμία σας.

7. Διοργανώστε εκδηλώσεις

Οι εκδηλώσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με πιθανούς πελάτες και να δημιουργήσετε σχέσεις. Με τη φιλοξενία εκδηλώσεων, μπορείτε να δείξετε στους ανθρώπους ότι είστε ειδικός στον κλάδο σας και ότι είστε παθιασμένοι με αυτό που κάνετε. Αυτό θα κάνει πιο πιθανό για τους ανθρώπους να συναλλάσσονται μαζί σας και να σας προτείνουν στους φίλους τους.

Αυτή η δικτύωση βοηθά στη σύνδεση με υποψήφιους πελάτες που μπορούν εύκολα να μετατραπούν. Δημιουργεί επίσης μια θετική από στόμα σε στόμα σχετικά με την επιχείρησή σας. Επίσης, προσκαλέστε έναν τοπικό τύπο να παρευρεθεί σε τέτοιες εκδηλώσεις. Η ομάδα δημοσίων σχέσεών τους θα προωθεί τις εκδηλώσεις σας σε διάφορα εκδοτικά μέσα.

8. Προσφέρετε εκπτώσεις και κουπόνια

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες είναι να προσφέρετε εκπτώσεις και κουπόνια. Αυτό δίνει στους πελάτες ένα κίνητρο να αγοράσουν το προϊόν ή την υπηρεσία σας και μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να προσελκύσετε νέους πελάτες που μπορεί να μην είχαν σκεφτεί διαφορετικά να αγοράσουν από εσάς. Επιπλέον, η παροχή κουπονιών και εκπτώσεων σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε πόσο αποτελεσματικές είναι οι καμπάνιες μάρκετινγκ όσον αφορά το να κάνουν τους ανθρώπους να αγοράζουν από εσάς.

Προσφέρει επίσης περισσότερη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Φροντίστε να παίξετε δίκαιη επιχειρηματική πρακτική και να δώσετε τα κατάλληλα βραβεία. Μην προσπαθείτε να κοροϊδέψετε το κοινό σας. Μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την επιχείρησή σας.

Η συμμετοχή στην κοινότητά σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες. Όταν συμμετέχετε στην κοινότητά σας, οι άνθρωποι θα σας βλέπουν ως ηγέτη και ειδικό στον κλάδο σας. Αυτό θα τους κάνει πιο πιθανό να συνεργαστούν μαζί σας και να σας συστήσουν στους φίλους τους. Επιπλέον, το να είστε ενεργοί στην κοινότητά σας μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε σχέσεις με πιθανούς πελάτες και συνεργάτες παραπομπής.

Όταν το κάνετε, αποφύγετε να κάνετε άμεσο μάρκετινγκ. Ας είναι μόνο κοινωνικός λόγος. Οι γνήσιες προσπάθειές σας θα σας αποδώσουν με θετικό τρόπο. Τέτοιες δραστηριότητες δείχνουν το ανθρώπινο μέγεθος του επιχειρηματικού εγχειρήματος.

10. Εστιάστε στους πελάτες σας

Τελικά, ο καλύτερος τρόπος για να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες είναι να εστιάσετε στους υπάρχοντες πελάτες σας. Οι τρέχοντες πελάτες σας είναι η καλύτερη πηγή παραπομπών σας, επομένως είναι σημαντικό να τους κρατάτε ευχαριστημένους. Παρέχοντας εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών και τηρώντας τις υποσχέσεις σας, θα είστε σε θέση να οικοδομήσετε εμπιστοσύνη και αφοσίωση, κάτι που θα οδηγήσει σε περισσότερους πελάτες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σχόλια πελατών για να βελτιώσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, καθιστώντας τα ακόμα πιο ελκυστικά για τους πιθανούς πελάτες.

Πρέπει να εργάζεστε συνεχώς σε δύο πράγματα – να διατηρείτε παλιούς πελάτες και να προσελκύετε νέους πελάτες. Η ισορροπία αυτών των δύο είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη hacking της επιχείρησής σας. Από καιρό σε καιρό, θα πρέπει να λανσάρετε νέα σχέδια και προσφορές για να τα προσελκύσετε.