Πώς να εφαρμόσετε τάσεις οπτικού μάρκετινγκ για διαδικτυακές επιχειρήσεις;

οπτικές τάσεις μάρκετινγκ για διαδικτυακές επιχειρήσεις

Σε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία συνεχίζει να προοδεύει, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το οπτικό μάρκετινγκ έχει γίνει ο πιο δημοφιλής τρόπος για την εμπορία προϊόντων και υπηρεσιών. Στην πραγματικότητα, ο εγκέφαλος επεξεργάζεται οπτικά στοιχεία πιο γρήγορα από το κείμενο 60.000 φορές. Γι’ αυτό οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν εικόνες, βίντεο και γραφήματα για να τραβήξουν την προσοχή του κοινού τους και να μεταδώσουν το μήνυμά τους. Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το λεπτομερές ιστολόγιο μελέτης περίπτωσης σχετικά με τις πιο πρόσφατες τάσεις οπτικού μάρκετινγκ για τις διαδικτυακές επιχειρήσεις για να τις κάνετε επιτυχημένες.

Έχετε έρθει στο σωστό μέρος αν ψάχνετε τρόπους για να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα και τα έσοδα της επωνυμίας της επιχείρησής σας. Αυτό το άρθρο θα παρέχει συμβουλές σχετικά με την εφαρμογή τάσεων οπτικού μάρκετινγκ στην επιχείρησή σας. Θα βρείτε τα πάντα, από το μάρκετινγκ βίντεο μέχρι τα γραφήματα και όχι μόνο. Είτε λοιπόν μόλις ξεκινάτε είτε αναζητάτε νέους τρόπους για να προσεγγίσετε το κοινό-στόχο σας, αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε!


1. Βίντεο μάρκετινγκ

Μία από τις πιο δημοφιλείς τάσεις οπτικού μάρκετινγκ είναι το βίντεο μάρκετινγκ. Τα βίντεο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσελκύσετε το κοινό σας και να επικοινωνήσετε το μήνυμά σας δημιουργικά και συνοπτικά. Στην πραγματικότητα, τα βίντεο είναι τόσο αποτελεσματικά που είναι 50 φορές περισσότερες πιθανότητες κατάταξης στην πρώτη σελίδα του Google από τα παραδοσιακά άρθρα που βασίζονται σε κείμενο. Αλλά από πού ξεκινάς;

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη κατά τη δημιουργία βίντεο για την επιχείρησή σας. Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι τα βίντεό σας είναι υψηλής ποιότητας και ενημερωτικά. Κανείς δεν θέλει να παρακολουθήσει βίντεο χαμηλής ποιότητας, γι’ αυτό επενδύστε σε καλό εξοπλισμό και λογισμικό επεξεργασίας. Δεύτερον, κρατήστε τα βίντεό σας σύντομα και γλυκά – περίπου δύο λεπτά ή λιγότερο. Οι άνθρωποι έχουν σύντομο εύρος προσοχής, επομένως βεβαιωθείτε ότι τα βίντεό σας είναι γρήγορα και στο σημείο.

Τέλος, μην ξεχάσετε να προωθήσετε τα βίντεό σας! Δημοσιεύστε τα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στον ιστότοπό σας και οπουδήποτε αλλού είναι πιθανό να τα δει το κοινό-στόχος σας. Μπορείτε ακόμη και να προβάλλετε διαφημίσεις για τα βίντεό σας για να προσεγγίσετε ένα ευρύτερο κοινό.

2. Infographics

Αν ψάχνετε για έναν δημιουργικό τρόπο επικοινωνίας σύνθετων πληροφοριών, τα γραφήματα είναι μια εξαιρετική επιλογή. Τα γραφήματα είναι οπτικές αναπαραστάσεις δεδομένων ή πληροφοριών που χρησιμοποιούν εικόνες, γραφήματα και γραφήματα για να κάνουν σύνθετα θέματα εύκολα κατανοητά. Είναι επίσης εξαιρετικά κοινόχρηστα, καθιστώντας τα ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη διάδοση του μηνύματός σας παντού.

Όταν δημιουργείτε ένα infographic, ξεκινάτε πάντα με μια ισχυρή βάση έρευνας. Αφού έχετε τα δεδομένα σας, καθορίστε τον καλύτερο τρόπο οπτικοποίησης ώστε να είναι εύκολο να τα κατανοήσετε. Στη συνέχεια, σχεδιάστε το infographic σας χρησιμοποιώντας απλά σχήματα, χρώματα και γραμματοσειρές. Και τέλος, φροντίστε να συμπεριλάβετε μια παρότρυνση για δράση, ώστε οι θεατές να ξέρουν τι να κάνουν με τις πληροφορίες που έχουν μάθει.

Σε λιγότερο χρόνο, έγινε ένα απαραίτητο διαδικτυακό εργαλείο για την προώθηση της επιχείρησής σας. Παρέχει ενοποιημένα δεδομένα σε μια πλούσια και οπτικά ελκυστική μορφή. Υπάρχουν πολλά διαδικτυακά δωρεάν και επί πληρωμή εργαλεία για τη δημιουργία γραφημάτων. Χρησιμοποιήστε τα με σύνεση και κοινοποιήστε τα σε τακτική βάση για να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας.

3. Εικόνες μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Με πάνω από 2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθένα μόνο για το Facebook και το YouTube τον Ιανουάριο του 2022, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα ισχυρό εργαλείο μάρκετινγκ που οι επιχειρήσεις δεν έχουν την πολυτέλεια να αγνοήσουν. Και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επωφεληθείτε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η χρήση εικόνων. Αυτά τα δημιουργικά βοηθούν στη δημιουργία επωνυμίας.

Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές και ελκυστικές, γεγονός που τις καθιστά ιδανικές για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Απλώς βεβαιωθείτε ότι οι φωτογραφίες σας ξεχωρίζουν. Για παράδειγμα, αν πουλάς κοσμήματα, επεξεργασία φωτογραφιών είναι απαραίτητο, ακόμα κι αν ένας επαγγελματίας φωτογράφος έκανε τη λήψη. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μέταλλα και ακόμη και τα διαμάντια χάνουν μέρος των επιπτώσεών τους. Η επιδέξιη επεξεργασία μπορεί να το αποκαταστήσει.

Επίσης, υπάρχουν περισσότερα από το να δημοσιεύετε απλώς φωτογραφίες. Για να μεγιστοποιήσετε πραγματικά τη δύναμη των εικόνων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε infographics, αποσπάσματα ή ακόμα και χιουμοριστικά μιμίδια. Ό,τι κι αν επιλέξετε, απλώς βεβαιωθείτε ότι είναι σχετικό με την επωνυμία και το κοινό σας. Πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε σωστά hashtags, ώστε αυτές οι εικόνες να μπορούν να εμφανίζονται στις αναζητήσεις. Προσθέστε ετικέτες σε κατάλληλες επωνυμίες, σελίδες και άτομα για να μεγιστοποιήσετε την απήχησή σας.

Οπτική αφήγηση για μάρκετινγκ

4. Οπτική αφήγηση

Ως άνθρωποι, είμαστε έτοιμοι να ανταποκρινόμαστε σε ιστορίες. Γι’ αυτό οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν οπτική αφήγηση για να τραβήξουν την προσοχή του κοινού τους και να επικοινωνήσουν το μήνυμά τους. Αυτός είναι ο λόγος που η πλατφόρμα βίντεο όπως το TikTok έγινε εξαιρετικά δημοφιλής. Δίνει τόσες πολλές προεπιλογές και φίλτρα για τη διαδικασία δημιουργίας βίντεο. Η ροή εργασίας είναι τόσο απλή που ακόμη και ένας αρχάριος χρήστης smartphone μπορεί να κάνει ένα βίντεο και να το μοιραστεί αμέσως.

Όταν χρησιμοποιείτε την οπτική αφήγηση, είναι απαραίτητο να εστιάσετε στους χαρακτήρες και την πλοκή. Αν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, ποιο είναι αυτό; Πώς το ξεπερνούν; Και τι μπορεί να μάθει το κοινό σας από το ταξίδι του; Εστιάζοντας σε αυτά τα στοιχεία, θα δημιουργήσετε μια συναρπαστική και συναρπαστική ιστορία. Για περισσότερες λεπτομέρειες, μάθετε πώς να κάνετε τις διαφημίσεις βίντεο πιο ενδιαφέρουσες και ελκυστικές.

Το κύριο πράγμα είναι η συναισθηματική έκκληση. Όλοι οι μεγαλύτεροι παίκτες όπως η Pepsi, η Coke, η Samsung, η Apple και πολλοί άλλοι κάνουν τα βίντεο των ηρώων τους βασισμένα σε συναισθηματικά θέματα. Το επιχειρηματικό προϊόν παραμένει δευτερεύον ή υποστηρικτικό. Ένα τέτοιο κόλπο σεναρίου κάνει τέτοια βίντεο πιο κοινά. Είναι μια από τις καλύτερες τάσεις οπτικού μάρκετινγκ για διαδικτυακό μάρκετινγκ επιχειρήσεων.

5. Διαδραστική ζωντανή ροή

Η ζωντανή ροή είναι μια άλλη δημοφιλής τάση οπτικού μάρκετινγκ που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις για να προσεγγίσουν το κοινό-στόχο τους. Η ζωντανή ροή σάς επιτρέπει να συνδεθείτε με το κοινό σας σε πραγματικό χρόνο και να δημιουργήσετε μια συναρπαστική εμπειρία που το προσελκύει. Μπορείτε να προσκαλέσετε άτομα που επηρεάζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του τομέα σας για να τραβήξουν περισσότερη προσοχή και προσέγγιση.

Κατά τη ζωντανή ροή, είναι σημαντικό να είστε προετοιμασμένοι και να σχεδιάζετε τι πρόκειται να πείτε. Αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε σε καλό δρόμο και να διατηρήσετε τη ροή σας εστιασμένη. Είναι επίσης καλή ιδέα να αλληλεπιδράτε με τους θεατές σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Απαντήστε στις ερωτήσεις τους, δώστε τους κραυγές και βεβαιωθείτε ότι αισθάνονται ότι είναι μέρος της εμπειρίας. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε έτοιμες προεπιλογές διαφόρων εφέ βίντεο για να κάνετε την οθόνη πιο ζωντανή και ελκυστική.

Να είστε έτοιμοι με όλα τα πιθανά αρνητικά ξεσπάσματα που μπορεί να συμβούν. Σε μια τέτοια κατάσταση, πρέπει να παίξετε διπλωματικά. Εναλλακτικά, θα πρέπει να κάνετε μια τέτοια ευκαιρία για χάρη σας και να μετατρέψετε τέτοιους αρνητικούς ανθρώπους σε αγοραστές.