Πώς να εργαστείτε στη στρατηγική θέσης επωνυμίας σας

Θέλετε να κερδίσετε περισσότερη προσοχή για την επωνυμία σας; Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η αγορά-στόχος σας γνωρίζει ακριβώς τι αντιπροσωπεύει η εταιρεία σας; Αν ναι, τότε ήρθε η ώρα να εργαστείτε για τη στρατηγική τοποθέτησης της επωνυμίας σας. Ένα καλοφτιαγμένο στρατηγική τοποθέτησης επωνυμίας θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια εικόνα της επιχείρησής σας που να είναι διαφορετική από τον ανταγωνισμό και να έχει απήχηση στους πιθανούς πελάτες. Ακολουθούν πέντε σημαντικά βήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη δημιουργία μιας επιτυχημένης στρατηγικής τοποθέτησης επωνυμίας.

5 βήματα για αποτελεσματική στρατηγική θέσης επωνυμίας

Τα παρακάτω βήματα θα σας βοηθήσουν να τοποθετήσετε τη στρατηγική της επωνυμίας σας:

Βήμα 1: Κατανοήστε την αγορά-στόχο σας

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας επιτυχημένης στρατηγικής τοποθέτησης επωνυμίας είναι να κατανοήσετε ποια είναι η αγορά-στόχος σας. Γνωρίζοντας ποιους στοχεύετε με το μήνυμά σας θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα μήνυμα που θα τους απευθύνεται απευθείας. Αφιερώστε χρόνο για να ερευνήσετε και να αναλύσετε ποιοι είναι και ποιος τύπος μηνυμάτων θα τους έχει μεγαλύτερη απήχηση. Επίσης, δώστε προσοχή στο πώς παρόμοιες εταιρείες έχουν δημιουργήσει τα μηνύματά τους και χρησιμοποιήστε αυτά τα δεδομένα ως μέρος της έρευνάς σας. Τι τους λειτούργησε; Τι δεν λειτούργησε; Αυτές οι πληροφορίες μπορεί να είναι πολύτιμες για να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα αποτελεσματικό μήνυμα για τη δική σας επιχείρηση. Επίσκεψη https://pmgco.com/ να μάθω περισσότερα.

Βήμα 2: Αναλύστε τις στρατηγικές θέσης των ανταγωνιστών σας

Είναι επίσης σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να αναλύσετε τις στρατηγικές των ανταγωνιστών σας. Αυτό θα σας δώσει μια εικόνα για το είδος της θέσης που προσπαθούν να λάβουν στην αγορά και πόσο αποτελεσματικά το κάνουν. Κοιτάξτε τα μηνύματά τους, τα σχεδιαστικά στοιχεία, τα σλόγκαν κ.λπ., καθώς και πώς ανταποκρίνονται οι πελάτες τους σε αυτά. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες όταν σχεδιάζετε τη στρατηγική θέσης σας χρησιμοποιώντας παρόμοια μηνύματα ή δημιουργώντας κάτι εντελώς διαφορετικό που σας ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Βήμα 3: Καθορίστε τη μοναδική σας πρόταση πώλησης (USP)

Η μοναδική σας πρόταση πώλησης (USP) είναι αυτό που σας ξεχωρίζει από άλλες επιχειρήσεις στον ίδιο τομέα ή κλάδο με εσάς και κάνει τους ανθρώπους να σας επιλέγουν έναντι κάποιου άλλου. Αυτός ο ΦΠΚΥ πρέπει να καθοριστεί με σαφήνεια για να έχει πραγματικό αντίκτυπο στους πιθανούς πελάτες. Σκεφτείτε γιατί οι άνθρωποι πρέπει να σας επιλέγουν από μια άλλη επιχείρηση που προσφέρει παρόμοια προϊόντα ή υπηρεσίες και, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι αυτή η USP κοινοποιείται σε όλες τις πτυχές των προσπαθειών σας μάρκετινγκ—από αντιγραφή ιστοτόπων και αναρτήσεις ιστολογίου έως email και διαφημιστικές καμπάνιες— ώστε οι δυνητικοί πελάτες να κατανοήσουν γιατί πρέπει να σε επιλέξουν από κάποιον άλλο.

Βήμα 4: Χρησιμοποιήστε οπτικά στοιχεία στα μηνύματά σας

Ένας άλλος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι οι δυνητικοί πελάτες θυμούνται τα μηνύματα της επωνυμίας σας είναι η χρήση οπτικών στοιχείων εκτός από τα μηνύματα που βασίζονται σε κείμενο. Οπτικά στοιχεία όπως λογότυπα, χρώματα, εικόνες, βίντεο κ.λπ., μπορούν όλα να βοηθήσουν στη μετάδοση ενός ισχυρού μηνύματος σχετικά με το ποια είναι η εταιρεία σας και τι αντιπροσωπεύει, χωρίς να χρειάζεται κάποιος να διαβάσει μεγάλα αντίγραφα. Η χρήση γραφικών μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε την εταιρεία σας από τους ανταγωνιστές. Έχοντας ένα αναγνωρίσιμο λογότυπο ή συνδυασμό χρωμάτων μπορεί να ενημερώσει αμέσως τους πιθανούς πελάτες με ποια επιχείρηση έχουν να κάνουν πριν καν διαβάσουν οποιοδήποτε περιεχόμενο που βασίζεται σε κείμενο που σχετίζεται με αυτήν!

Βήμα 5: Δοκιμάστε και βελτιώστε τα μηνύματά σας

Τέλος, αφού δημιουργήσετε μια αποτελεσματική δήλωση θέσης επωνυμίας με βάση όλα αυτά τα παραπάνω βήματα, είναι σημαντικό να μην ξεχάσετε να το δοκιμάσετε και να το βελτιώσετε με την πάροδο του χρόνου! Η δοκιμή και η τελειοποίηση διασφαλίζουν ότι το μήνυμα παραμένει σχετικό και αντηχεί στους δυνητικούς πελάτες πολύ μετά την αρχική ημερομηνία κυκλοφορίας του – επομένως μην ξεχνάτε αυτό το βήμα! Είτε μέσω ερευνών ή ομάδων εστίασης είτε απλώς παρακολουθώντας την ανταπόκριση των πελατών στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης – αφιερώνοντας χρόνο για έλεγχο και ανανέωση των μηνυμάτων σας τακτικά θα εξασφαλίσει την αποτελεσματικότητά τους μακροπρόθεσμα!