Πώς να επιλέξετε το σωστό πρακτορείο μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει κυριεύσει τον κόσμο των επιχειρήσεων. Και από τότε Το 54% των προγραμμάτων περιήγησης μέσων κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την έρευνα προϊόντων, είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί.

Οι επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και θέσεων χρησιμοποιούν τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να προωθηθούν. Αλλά με τόσες πολλές εταιρείες που αγωνίζονται για να τραβήξουν την προσοχή, είναι δύσκολο να επινοήσετε μόνοι σας μια καλή και εντυπωσιακή στρατηγική.

Ακόμα κι αν ξέρεις το διαφορετικό τρόποι για να εκτελέσετε μια επιτυχημένη επιχειρηματική καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια επαγγελματική βοήθεια. Και εδώ είναι οι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αναζητάτε τη σωστή εταιρεία μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας

Υπάρχουν αμέτρητα γραφεία μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης εκεί έξω και δεν έχουν όλα το ίδιο επίπεδο εξειδίκευσης. Ενώ ορισμένα πρακτορεία έχουν προσωπικό γεμάτο με επαγγελματίες σε διαφορετικούς τομείς, άλλοι πιστεύουν ότι ένας υπάλληλος είναι αρκετός για να ολοκληρώσει τη δουλειά.

Εάν μια εταιρεία θέλει να δώσει την παρουσία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε έναν διαχειριστή λογαριασμού που θα κάνει τα πάντα, από τη σύνταξη αναρτήσεων έως τη γραφιστική, να έχετε κατά νου ότι αυτή είναι μια κακή επιχειρηματική απόφαση.

Οι διαχειριστές λογαριασμών είναι σημαντικοί, αλλά θα πρέπει να είναι το άτομο που χρησιμοποιείτε ως σημείο επαφής. Η δουλειά τους πρέπει να είναι να επιβλέπουν τον λογαριασμό σας και όχι να τον εκτελούν σύνθετα. Σε τελική ανάλυση, η διαχείριση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης απαιτεί ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων που απλά ένα άτομο δεν μπορεί να έχει.

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να συνεργαστείτε με μια εταιρεία που έχει συγγραφείς, γραφίστες, ειδικούς SEO και πιθανώς φωτογράφους. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι κάθε πτυχή της στρατηγικής σας στα social media θα εκτελεστεί στην εντέλεια.

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προσδιορίσετε το επίπεδο τεχνογνωσίας μιας εταιρείας είναι να ελέγξετε την πρόταση που σας στέλνει. Ενα καλό πρόταση ψηφιακού μάρκετινγκ θα πρέπει να δείχνει παραδείγματα της προηγούμενης εργασίας της εταιρείας, να περιγράφει το εύρος των υπηρεσιών της και να εξηγεί λεπτομερώς πώς η στρατηγική της θα συμβάλει στην αύξηση των μετατροπών σας.

Δείτε τις κοινωνικές ροές τους

Ακριβώς όπως δεν θα πηγαίνατε σε έναν οδοντίατρο που έχει κακά δόντια, δεν θα πρέπει να θέλετε να συνεργαστείτε με μια εταιρεία μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δεν αφιερώνει χρόνο και προσπάθεια στα δικά της μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εάν δεν καταβάλουν προσπάθεια στις ροές κοινωνικής δικτύωσης τους, πώς μπορείτε να περιμένετε ότι θα καταβάλουν οποιαδήποτε προσπάθεια για τη δική σας;

Κοιτάξτε τις ροές κοινωνικής δικτύωσης ως χαρτοφυλάκιο και η ποιότητα που βλέπετε εκεί θα πρέπει να είναι η ποιότητα που περιμένετε να δείτε στις σελίδες σας εάν προσλάβετε αυτήν την εταιρεία. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να δείτε αν οι σελίδες τους έχουν τις ίδιες ιδιότητες που θα θέλατε να δείτε στις σελίδες σας.

Αυτό περιλαμβάνει το είδος των αναρτήσεων που δημιουργούν, πόσο συχνά δημοσιεύουν, ποια είναι τα επίπεδα αφοσίωσης τους και ποια είναι η συνολική στρατηγική τους.

Το πιο σημαντικό από όλα, εστιάστε στις πλατφόρμες στις οποίες θέλετε να αναπτυχθείτε. Για παράδειγμα, ας πούμε ότι προσπαθείτε αναπτύξτε το TikTok σας λογαριασμό, που θα ήταν μια έξυπνη επιλογή, καθώς πρόκειται για μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ των νεότερων γενιών.

Το TikTok έχει ένα δισεκατομμύριο ενεργούς μηνιαίους χρήστεςκαι αν με όλους αυτούς τους χρήστες στην πλατφόρμα τα επίπεδα αφοσίωσης τους είναι πρακτικά ανύπαρκτα, δεν θα πρέπει να συνεργαστείτε μαζί τους.

Δείτε πόσο εξοικειωμένοι είναι με τον κλάδο σας

Ακόμα κι αν ένα πρακτορείο μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης είχε εκπληκτικά αποτελέσματα με χιλιάδες εταιρείες, αυτό δεν σημαίνει τίποτα αν δεν έχει εμπειρία με τον συγκεκριμένο κλάδο σας. Αυτό ισχύει για όλους τους κλάδους, αλλά ειδικά αυτούς που εμπίπτουν σε μια πιο εξειδικευμένη κατηγορία.

Ο στόχος σας πρέπει να είναι να συνεργαστείτε με μια εταιρεία που έχει συνεργαστεί με τον κλάδο σας στο παρελθόν και την κατανοεί καλά. Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν περιεχόμενο που θα έχει απήχηση στο κοινό-στόχο σας και θα έχει νόημα αντί να δημιουργεί απλώς κάτι γενικό ακόμα και εσείς.

Μιλήστε με το πρακτορείο για να δείτε ακριβώς με ποιους από τον κλάδο σας έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν και πώς είναι οι εμπειρίες τους. Εάν θέλετε να κατανοήσετε καλύτερα τη δουλειά τους, μπορείτε να επισκεφτείτε τα προφίλ των κοινωνικών μέσων αυτών των εταιρειών και να δείτε αν θα ήσασταν ικανοποιημένοι με αυτό το είδος στρατηγικής.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε κάποιον που να έχει εργαστεί στον κλάδο σας στο παρελθόν, ρωτήστε αυτά τα πρακτορεία τι πιστεύουν για τον κλάδο σας, πόσο εξοικειωμένοι είναι με αυτόν και αν έχουν ιδέες για μια πιθανή στρατηγική.

Τελικές σκέψεις

Το να παίξετε το παιχνίδι μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται, γι’ αυτό πολλές επιτυχημένες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν πρακτορεία μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ακόμα κι αν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, θα σας πάρει πολύ χρόνο και προσπάθεια, επομένως είναι καλύτερο να προσλάβετε επαγγελματίες που ξέρουν τι κάνουν.