Πώς να δημιουργήσετε μια πλατφόρμα Exchange κατά την εκκίνηση ενός Crypto Exchange

Τα κρυπτονομίσματα καταλαμβάνουν τον κόσμο και το Bitcoin οδηγεί το πακέτο. Χάρη σε χαρακτηριστικά όπως η αποκέντρωση και ο κώδικας ανοιχτού κώδικα, το Bitcoin έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή ψηφιακά νομίσματα. Τα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης παρέχουν έναν βολικό τρόπο για τους ανθρώπους να αγοράσουν και να πουλήσουν αυτά τα ψηφιακά στοιχεία, διασφαλίζοντας διαφάνεια και δικαιοσύνη στη διαδικασία.

Η προμήθεια συναλλαγής που χρεώνουν τα ανταλλακτήρια μπορεί να κυμαίνεται από 0,1% έως 1% του συνολικού ποσού συναλλαγής. Αυτές οι χρεώσεις χρησιμοποιούνται γενικά για την κάλυψη του κόστους που σχετίζεται με την παροχή της υπηρεσίας ανταλλαγής, όπως η συντήρηση της πλατφόρμας και οι λειτουργίες επεξεργασίας.

Οι ανταλλαγές έρχονται σε πολλές μορφές σήμερα, αλλά οι πιο δημοφιλείς είναι:

  • Μεσίτες – Αν ψάχνετε να αγοράσετε ή να πουλήσετε κρυπτονομίσματα, η χρήση ενός μεσίτη μπορεί να είναι μια βολική επιλογή. Οι μεσίτες λειτουργούν ως μεσεγγυούχοι μεταξύ αγοραστών και πωλητών, διασφαλίζοντας ότι και τα δύο μέρη είναι ικανοποιημένα με τη συναλλαγή. Αυτό μπορεί να μειώσει το άγχος από το να βρείτε μόνοι σας αγοραστή ή πωλητή.
  • Πλατφόρμες συναλλαγών – Η πλατφόρμα συναλλαγών σε ένα χρηματιστήριο λειτουργεί ως μέσο για τους χρήστες να ανταλλάσσουν τα κρυπτονομίσματα τους με άλλους χρήστες. Για κάθε συναλλαγή χρεώνεται προμήθεια, ανάλογα με το αν η συναλλαγή έγινε μέσω του συστήματος «maker» ή «taker». Ο «κατασκευαστής» είναι ο χρήστης που δημιούργησε την παραγγελία, ενώ ο «λήπτης» είναι αυτός που συμπλήρωσε την παραγγελία.
  • Ομότιμες ανταλλαγές – Τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων P2P επιτρέπουν στους χρήστες να εμπορεύονται ψηφιακά νομίσματα χωρίς καμία ανάμειξη τρίτων. Αυτές οι πλατφόρμες συνδέουν αγοραστές και πωλητές, ώστε να μπορούν να βρουν αντισυμβαλλόμενους που είναι πρόθυμοι να συναλλάσσονται στις επιθυμητές τιμές τους. Αυτός ο τύπος ανταλλαγής είναι επωφελής για όσους θέλουν περισσότερο έλεγχο στις συναλλαγές τους.

Η δημιουργία μιας πλατφόρμας ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων είναι μια από τις πιο σημαντικές πτυχές ξεκινώντας τη δική σας ανταλλαγή κρυπτογράφησης. Η πλατφόρμα σας πρέπει να διαθέτει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να είναι επιτυχημένη. Μερικά από αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

Γραφείο εξυπηρέτησης πελατών

Ένα γραφείο εξυπηρέτησης πελατών 24/7 είναι ζωτικής σημασίας για κάθε επιχείρηση που προσφέρει μια διαδικτυακή πλατφόρμα. Οι πελάτες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα με την εγγραφή, τη σύνδεση, τα τεχνικά ζητήματα, τις αναλήψεις ή τις καταθέσεις και είναι ευθύνη της ομάδας εξυπηρέτησης πελατών να παρέχει λύσεις. Εάν θέλετε να βελτιώσετε τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησής σας, μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τους πελάτες σας σχόλια. Με αυτόν τον τρόπο, οι επιχειρήσεις μπορούν να βελτιώνουν συνεχώς την εμπειρία των πελατών.

Μια αποτελεσματική μηχανή συναλλαγών

Μια μηχανή συναλλαγών είναι ένα κρίσιμο στοιχείο κάθε ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων, διευκολύνοντας όλες τις συναλλαγές μεταξύ των χρηστών. Αν σκοπεύετε να ξεκινήστε τη δική σας ανταλλαγήείναι απαραίτητο να διασφαλίσετε ότι η μηχανή συναλλαγών της πλατφόρμας σας μπορεί να χειριστεί μεγάλο αριθμό συναλλαγών ανά δευτερόλεπτο χωρίς προβλήματα.

Ασφάλεια

Η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας όταν πρόκειται για ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων, καθώς διαχειρίζονται πολλά ευαίσθητα δεδομένα πελατών σε καθημερινή βάση. Είναι σημαντικό η πλατφόρμα ανταλλαγής σας να είναι ασφαλής από κάθε είδους κυβερνοεπιθέσεις, προκειμένου να διατηρείται η εμπιστοσύνη και η εμπιστοσύνη των πελατών. Λαμβάνοντας διάφορα μέτρα ασφαλείας, μπορείτε να δώσετε στους πελάτες σας την ηρεμία ότι τα χρήματά τους προστατεύονται.

Ένα πορτοφόλι για τα χρήματα των χρηστών

Οταν εσύ δημιουργήστε την ανταλλαγή κρυπτογράφησης σας, είναι δική σας ευθύνη να διατηρείτε τα ψηφιακά νομίσματα των πελατών σας ασφαλή και ασφαλή. Οι τυπικές πρακτικές του κλάδου για τη διατήρηση περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης περιλαμβάνουν ψυχρή αποθήκευση (αποθήκευση εκτός σύνδεσης) για τις περισσότερες εκμεταλλεύσεις, χρήση κρυπτογραφημένων κωδικών πρόσβασης και ελέγχου ταυτότητας 2 παραγόντων για λεπτομέρειες σύνδεσης και πολλά άλλα. Προκειμένου να παρέχεται πρόσβαση σε όλα τα κύρια ψηφιακά νομίσματα, είναι σημαντικό οι πλατφόρμες να διαθέτουν υποστήριξη πορτοφολιού πολλαπλών νομισμάτων ενεργοποιημένη από προεπιλογή, χωρίς πρόσθετες χρεώσεις. Λαμβάνοντας αυτές τις προφυλάξεις, οι επενδυτές μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των περιουσιακών τους στοιχείων και να διασφαλίσουν την ασφάλεια των κεφαλαίων τους.

Ένα σύστημα μεσεγγύησης

Ένα σύστημα μεσεγγύησης είναι ένα βασικό εργαλείο για τη διαχείριση του κινδύνου απάτης σε μια αποκεντρωμένη αγορά. Διατηρώντας πληρωμές αγοραστή και πωλητή σε έναν λογαριασμό μεσεγγύησης, οι πλατφόρμες μπορούν να επιστρέψουν τα χρήματα στους αγοραστές εάν οι πωλητές δεν παραδώσουν τα αντικείμενα όπως υποσχέθηκαν ή το αντίστροφο. Αυτό προστατεύει τόσο τους αγοραστές όσο και τους πωλητές από δόλιες συμπεριφορές και διασφαλίζει ότι όλοι λαμβάνουν αυτό για το οποίο πλήρωσαν.

Μια δυνατότητα αναφοράς

Ως χρηματοοικονομική πλατφόρμα, είναι απαραίτητο να υπάρχουν διαθέσιμες λειτουργίες αναφοράς για τους πελάτες. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει αναφορές κερδών και ζημιών, ιστορικό συναλλαγών με λεπτομέρειες σχετικά με τα χρησιμοποιούμενα ζεύγη συναλλαγών και πολλά άλλα. Έχοντας αυτές τις πληροφορίες άμεσα διαθέσιμες θα επιτρέψει στους πελάτες να κατανοήσουν καλύτερα την οικονομική τους δραστηριότητα και να λάβουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις στο μέλλον.

Ένα δημόσια προσβάσιμο καθολικό συναλλαγών

Το δημόσιο καθολικό είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για τους χρήστες της πλατφόρμας σας, καθώς τους επιτρέπει να βλέπουν όλες τις κινήσεις ψηφιακών νομισμάτων που συμβαίνουν στο blockchain. Αυτή η πλήρης διαφάνεια, η οποία είναι απαραίτητη στον κλάδο των κρυπτογραφικών συναλλαγών, θα βοηθήσει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τους πελάτες σας. Το δημόσιο blockchain επιτρέπει στους ανθρώπους να παρακολουθούν τις καταθέσεις, τις αναλήψεις και τις εντολές αγοράς/πώλησης, παρέχοντάς τους πολύτιμες πληροφορίες για τις συναλλαγές τους. Αυτή η δυνατότητα είναι απαραίτητη για τη διατήρηση μιας επιτυχημένης πλατφόρμας που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των χρηστών της.

Μια πλατφόρμα ανταλλαγής πρέπει να διαθέτει μερικά ή όλα αυτά τα χαρακτηριστικά για να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι μπορούν να συναλλάσσονται εύκολα με ψηφιακά νομίσματα. Επομένως, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η νέα σας ανταλλαγή κρυπτογράφησης έχει τουλάχιστον μερικά βασικά χαρακτηριστικά που αναφέρονται παραπάνω, ώστε να γίνει πιο αξιόπιστο και αξιόπιστο στα μάτια των πελατών σας.

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, είναι σημαντικό το νέο σας ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων να διαθέτει μερικά από τα χαρακτηριστικά που αναφέρθηκαν παραπάνω για να εξασφαλίσετε την ευκολία και την αξιοπιστία των πελατών. Βεβαιωθείτε ότι το ανταλλακτήριό σας είναι αξιόπιστο και ασφαλές, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να ανταλλάσσουν ψηφιακά νομίσματα με σιγουριά.