Πώς να γίνετε ένας επιτυχημένος προγραμματιστής Java;

Σήμερα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στους υπολογιστές για τις προγραμματιστικές τους ανάγκες. Και γιατί όχι? Είναι οικονομικά, γρήγορες και ισχυρές. Αλλά υπάρχει ένα πιάσιμο: Υπάρχουν πολλά να μάθετε. Η Java δεν είναι μια γλώσσα προγραμματισμού που μπορείς να μάθεις από τη μια μέρα στην άλλη και δεν είναι ούτε εύκολη. Αλλά αυτό είναι εντάξει. Η Java είναι η τέλεια βάση για να μάθετε πιο περίπλοκες γλώσσες προγραμματισμού όπως η PHP ή η Python. Η καλύτερη συμβουλή για την εκμάθηση αυτής της γλώσσας είναι η υπομονή και η επιμονή! Μόλις εξοικειωθείτε με βασικές έννοιες, όπως μεταβλητές και βρόχους, μπορείτε να αρχίσετε να μαθαίνετε διαφορετικούς τρόπους για να επιτύχετε τους στόχους προγραμματισμού σας.

Παρόλο που η Java δεν είναι μια δύσκολη γλώσσα στην εκμάθηση, χρειάζεται λίγο χρόνο. Στην πραγματικότητα, μπορεί να χρειαστούν χρόνια εξάσκησης προτού γίνεις ικανός στη γλώσσα. Ωστόσο, εάν αφιερώσετε χρόνο και προσπάθεια για να μάθετε Java τώρα, θα βρείτε τον εαυτό σας με ένα εξαιρετικό σύνολο δεξιοτήτων που θα κάνει τη διαφορά στο μέλλον.

Η Java είναι ιδανική για αρχάριους, επειδή είναι αρκετά γενική για να μάθει τις βασικές αρχές του προγραμματισμού, αλλά αρκετά ισχυρή για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των προηγμένων προγραμματιστών.

Ποιος μπορεί να γίνει προγραμματιστής Java;

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μονοπάτια σταδιοδρομίας που μπορείτε να ακολουθήσετε όταν πρόκειται να γίνετε προγραμματιστής Java. Κάποιος που θέλει να εργαστεί σε έναν τεχνικό τομέα και να μάθει νέες τεχνολογίες. Αυτή είναι η καλύτερη διαδρομή για κάθε προγραμματιστή υπολογιστών που θέλει να μάθει για κάτι νέο ή διαφορετικό από αυτό που έκανε πριν. Μπορείτε να βιώσετε κάτι νέο και επίσης να βελτιώσετε το υπάρχον σύνολο δεξιοτήτων σας, ώστε να μπορείτε να κάνετε περισσότερα πράγματα στην επόμενη δουλειά ή την επαγγελματική σας πορεία.

Μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να γίνετε καλύτερος προγραμματιστής στην Java:

  1. Διαβάστε για τα βασικά του προγραμματισμού και διαβάστε άλλα καλά βιβλία για το θέμα: Υπάρχουν πάρα πολλά βιβλία εκεί έξω που σας διδάσκουν πώς να προγραμματίζετε, αλλά δεν αξίζουν όλα το χρόνο σας. Επομένως, είναι καλύτερο να βρείτε ένα βιβλίο που έχει γραφτεί από ειδικούς, οι οποίοι γνωρίζουν κάθε κόλπο και κόλπα που είναι διαθέσιμα όσον αφορά τη γλώσσα προγραμματισμού Java. Για να εξοικονομήσετε χρόνο και απογοήτευση, θα πρέπει να είστε βέβαιοι ότι το βιβλίο που διαβάζετε έχει μια ενεργή κοινότητα υποστήριξης φόρουμ. Το να διαβάζετε για προγραμματισμό και προγραμματισμό είναι υπέροχο, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να αναλάβετε δράση. Πρέπει να εξασκήσεις αυτά που μαθαίνεις!

2. Ξεκινήστε να εξασκείτε τον προγραμματισμό Java το συντομότερο δυνατό: Δεν χρειάζεστε πτυχίο ή επίπεδο επιστήμης υπολογιστών για να ξεκινήσετε τη γλώσσα προγραμματισμού Java. Χρειάζεστε απλώς λίγο ενδιαφέρον, κατανόηση και ώθηση. Δείτε μερικούς καλούς οδηγούς για αυτό το θέμα. Είναι σχεδιασμένα για αρχάριους και θα σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε στο δρόμο σας με επιτυχία. Ξεκινήστε με τα βασικά πράγματα, όπως τη δημιουργία του πρώτου σας προγράμματος Hello World σε γλώσσα προγραμματισμού Java. Στη συνέχεια, προχωρήστε στη δημιουργία απλών λιστών υποχρεώσεων και υπενθυμίσεων για τον εαυτό σας και φροντίστε να εξασκηθείτε δίνοντας ένα διαδικτυακό τεστ java. Όσο περισσότερο εξασκηθείτε, τόσο καλύτεροι θα γίνετε!

3. Βρείτε έναν μέντορα και κάντε ερωτήσεις: Όταν μόλις αρχίζετε να μαθαίνετε τη γλώσσα προγραμματισμού Java, είναι εύκολο να μπερδευτείτε. Μπορεί να σκέφτεστε, “Αν δεν το καταλαβαίνω αυτό, πώς υποτίθεται ότι πρέπει να προοδεύσω;” Ως αρχάριος, είναι φυσιολογικό να μην τα ξέρεις όλα! Κατανοήστε ότι ο προγραμματισμός είναι να κάνετε λάθη και να μαθαίνετε από αυτά καθώς προχωράτε. Όσον αφορά τον προγραμματισμό, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να καλέσετε τους μέντοράς σας για κάποιες συμβουλές και καθοδήγηση. Θα εκπλαγείτε με το πόσα μπορείτε να μάθετε από αυτά και πόσο πιο γρήγορα μπορείτε να προχωρήσετε!

4. Διαβάστε όσο το δυνατόν περισσότερο για το θέμα της Java: Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι δεν εκδίδονται όλα τα πολύτιμα βιβλία από μεγάλες εκδοτικές εταιρείες. Μάλιστα, μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα βιβλία είναι γραμμένα από ειδικούς από διάφορες γωνιές του Διαδικτύου! Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για τη γλώσσα προγραμματισμού Java, θα σας συνιστούσα να ξεκινήσετε το Google και να αναζητήσετε μερικά ενδιαφέροντα άρθρα.

5. Δοκιμάστε έργα προγραμματισμού: Ο προγραμματισμός είναι πολύ περισσότερο από την απλή εκμάθηση κανόνων σύνταξης. Πρέπει να θυμάστε τι συμβαίνει με τις μεταβλητές, τα αντικείμενα και τις συναρτήσεις όταν γράφετε κώδικα για ένα έργο ή μια εργασία. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να ελέγξετε αυτό που ονομάζεται Project Euler. Είναι μια συλλογή προβλημάτων που είναι γραμμένα σε γλώσσα προγραμματισμού Java και περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της θεωρίας γραφημάτων και της θεωρίας αριθμών.

6. Διαβάστε σχετικά με ιστολόγια που σχετίζονται με Java: Εάν υπάρχουν πόροι στο διαδίκτυο που σχετίζονται με το θέμα που σας ενδιαφέρει, πραγματικά δεν έχετε καμία δικαιολογία για να μην τους διαβάσετε! Οι περισσότεροι λάτρεις του προγραμματισμού λατρεύουν να μοιράζονται τις γνώσεις τους με άλλους μέσω ιστολογίων και φόρουμ. Αυτός είναι ο λόγος που θα βρείτε χιλιάδες ιστολόγια που σχετίζονται με την Java στο Διαδίκτυο. Εγγραφείτε σε μερικά από τα πιο πολλά υποσχόμενα και ξεκινήστε να διαβάζετε πολύτιμες πληροφορίες!

7. Μάθετε θεμελιώδεις έννοιες της γλώσσας προγραμματισμού Java: Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε τα πάντα όσον αφορά τον προγραμματισμό, αλλά θα πρέπει τουλάχιστον να είστε εξοικειωμένοι με μερικές από τις θεμελιώδεις έννοιες. Αυτά περιλαμβάνουν μεταβλητές, μεθόδους και συναρτήσεις. Εάν θέλετε να γίνετε ένας επιτυχημένος προγραμματιστής java, τότε θα πρέπει να έχετε έλεγχο της δομής δεδομένων. Αφού ολοκληρώσετε τη μάθηση, τότε θα πρέπει να δώσετε ένα δοκιμή δομής δεδομένων διαθέσιμο στο διαδίκτυο για να ελέγξετε και να αναλύσετε την πρόοδό σας. Επιπλέον, θα πρέπει να μάθετε για διαφορετικές αντικειμενοστρεφείς γλώσσες προγραμματισμού όπως η OOP και η ενθυλάκωση.

8. Χρησιμοποιήστε το Google όποτε χρειάζεστε καθοδήγηση: Εκτός από τους πόρους σε αυτό το άρθρο, υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί ιστότοποι που βοηθούν τους επίδοξους προγραμματιστές να μάθουν τη γλώσσα προγραμματισμού Java. Εάν δεν είστε σίγουροι για κάτι, χρησιμοποιήστε το Google για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Google για να βρείτε άλλα άτομα που ενδιαφέρονται για τη γλώσσα προγραμματισμού Java και μπορείτε να τους κάνετε τις ερωτήσεις σας!

συμπέρασμα

Η ουσία είναι ότι η εκμάθηση της γλώσσας προγραμματισμού Java δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται. Θα χρειαστεί πολύς χρόνος και προσπάθεια για να τα καταφέρετε, αλλά μόλις τα καταφέρετε, θα μπορείτε να γράφετε κώδικα σε οποιονδήποτε υπολογιστή που εκτελείται σε Java!

Εάν θέλετε να κάνετε την καριέρα σας στον τομέα προγραμματισμού Java, θα πρέπει να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας δίνοντας ένα online τεστ αξιολόγησης.

Η Mercer Mettl είναι μια πλατφόρμα όπου μπορείτε να εξασκηθείτε σε διαδικτυακές δοκιμές αξιολόγησης και να αναλύσετε πού πρέπει να εξερευνήσετε.