Πώς να αυξήσετε την αφοσίωση των πελατών; Οι 4 κορυφαίες στρατηγικές

Πώς να αυξήσετε την αφοσίωση των πελατών

Ως νέος ιδιοκτήτης επιχείρησης, θα λάβετε κάθε είδους διαφορετικές συμβουλές από επιχειρήσεις που υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό και άλλες εδώ και λίγα χρόνια. Όλες οι συμβουλές τους είναι ανεκτίμητες και θα πρέπει να τις λάβετε υπόψη. Αλλά το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι ο πελάτης είναι ο βασιλιάς και για να μπορέσετε να μάθετε τι χρειάζεται και τι θέλουν, πρέπει να μπορείτε να ασχολείστε μαζί του σε τακτική βάση.

Ελέγξτε τις προσπάθειες και τις δοκιμασμένες στρατηγικές σχετικά με τον τρόπο αύξησης της αφοσίωσης των πελατών.

Νωρίτερα, υπήρχαν δύο επιλογές για αφοσίωση χρηστών:

  1. Γνωρίστε τον πελάτη όταν επισκέπτεται το κατάστημα.
  2. Κάντε μια πληρωμένη καμπάνια μάρκετινγκ. Το πρακτορείο θα κάνει στους πελάτες σας τις ερωτήσεις που έπρεπε να γίνουν.

Στη σημερινή προηγμένη τεχνολογική εποχή, υπάρχει ένας πολύ καλύτερος τρόπος να προσεγγίσετε τους πελάτες σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε IT (Τεχνολογία Πληροφοριών), φόρμες Google, φόρμες τρίτων που βασίζονται στο cloud και διάφορες άλλες πλατφόρμες για να τους κάνετε ερωτήσεις και να λάβετε απαντήσεις σχεδόν αμέσως. Για να μπορέσετε να προσεγγίσετε τέτοιους ανθρώπους, πρέπει να έχετε τη σωστή πλατφόρμα και δομές πληροφορικής στη θέση τους και για να συμβεί αυτό, χρειάζεστε τη σωστή υποστήριξη πληροφορικής από τον κατάλληλο πάροχο υπηρεσιών που θα σας ενημερώσει για το υλικό και το λογισμικό που απαιτείται

Ορισμένες επιχειρήσεις εξακολουθούν να μην είναι εξοικειωμένες με τις πολλές μεθόδους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσεγγίσουν πελάτες και να εξακριβώσουν τι περιμένουν από την επιχείρησή σας. Οι παρακάτω είναι τέτοιες μέθοδοι που είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή.

Μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Υπάρχουν πολλά από αυτά που είναι διαθέσιμα αυτήν τη στιγμή και υποθέτω ότι ένα από τα πιο δημοφιλή θα έπρεπε να είναι το Facebook. Αυτή η εξαιρετική πλατφόρμα σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια παρουσία στο Facebook για την επιχείρησή σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να προσεγγίσετε τους τρέχοντες και τους πιθανούς πελάτες σας και να τους κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχετε αυτήν τη στιγμή.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Instagram, το Twitter και το LinkedIn. Μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες για την επίτευξη επιχειρηματικής ανάπτυξης είναι η GMB. Εσυ πρεπει χρησιμοποιήστε τοπικό SEO για να αυξήσετε τα έσοδα και την ευαισθητοποίησή σας. Θα σας βοηθήσει πολύ να δημιουργήσετε αναγνωρισιμότητα και να δημιουργήσετε την οικοδόμηση επωνυμίας.

Επίσημη ιστοσελίδα

Αυτό είναι το μέρος όπου οι πελάτες μπορούν να πάνε και να ρίξουν μια ματιά στο τι έχετε να προσφέρετε και τις τιμές για τις οποίες τους πουλάτε. Ο ιστότοπος της επιχείρησής σας είναι το πρόσωπο της εταιρείας σας. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε την τεχνολογία των πληροφοριών για να τη βελτιώσετε και να παρέχετε στους πελάτες σας σχετικές πληροφορίες.

Μπορεί να περιλαμβάνει άρθρα ειδήσεων, πρόσφατες αναρτήσεις ιστολογίου, κριτικές χρηστών, σύγκριση προϊόντων, ακόμη και ταινίες μικρού μήκους. Χρειάζεστε ένα πλήρως λειτουργική δομή πληροφορικής και πλατφόρμα για να μπορείτε να ρυθμίζετε τον ιστότοπό σας και να τον ενημερώνετε συνεχώς όταν χρειάζεται. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Διαδίκτυο είναι το σημείο όπου συμβαίνουν όλα και εδώ πρέπει να βρίσκεται η επιχείρησή σας ανά πάσα στιγμή. Χρησιμοποιώντας τον εξωτερικό σας πάροχο υπηρεσιών πληροφορικής για να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει το σχετικό λογισμικό και υλικό, η επιχείρησή σας μπορεί να προσεγγίζει συνεχώς την πελατειακή σας βάση και να τη βελτιώνει.

Διατήρηση των πελατών

Διατήρηση πελατών σημαίνει να κάνεις πιστό έναν υπάρχοντα πελάτη.

Εάν κάνει επαναλαμβανόμενες αγορές, έχετε κάνει σωστά. Η ποιότητα είναι το πιο σημαντικό πράγμα για τη διατήρηση των πελατών. Εκτός από αυτό, τα τακτικά προγράμματα είναι επίσης χρήσιμα για να κάνετε τον πελάτη να αλληλεπιδράσει με την επωνυμία σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε μια συνεργασία με ένα προϊόν στη θέση σας για να δώσετε μεγαλύτερη αξία στον πελάτη. Δίνει επίσης ώθηση στη δημοσιότητα από το στόμα, η οποία είναι η απόλυτη πηγή για την ανάπτυξη hacking μιας επιχείρησης.

Πες με βίντεο

Είναι ένα μάντρα μάρκετινγκ της νέας εποχής. Σήμερα, κάθε μάρκετινγκ έχει μετατραπεί σε μορφή βίντεο από μια στατική μορφή εικόνας.

Τα βίντεο είναι πολύ πιο ζωντανά και βοηθούν στην προσέλκυση των πελατών σας. Ο χρόνος διάρκειάς τους είναι καλύτερος από ένα περιεχόμενο κειμένου ή εικόνας. Το κλειδί εδώ δεν είναι να κάνετε σκληρές πωλήσεις. Θα πρέπει να εστιάσετε σε ένα συναισθηματικό κομμάτι ή μήνυμα, το οποίο περιστρέφεται γύρω από την επωνυμία σας. Τέτοια βίντεο έχουν τεράστιο αντίκτυπο και είναι επιρρεπή να γίνουν viral σε πολλές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.