Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι φορητών υπολογιστών που υπάρχουν σήμερα;

Ξέρατε ότι πάνω από 95 τοις εκατό των νοικοκυριών στην Αμερική έχουν τουλάχιστον έναν υπολογιστή; Με την άνοδο των smartphone και tablet, η κατοχή υπολογιστών έχει γίνει ακόμη πιο διαδεδομένη, καθώς πολλοί άνθρωποι χρειάζονται πολλές συσκευές για διαφορετικές λειτουργίες.

Αν και οι φορητοί υπολογιστές ήταν μια πολύ ακριβή επιλογή για την κατοχή υπολογιστή, τώρα είναι πιο προσιτοί από ποτέ. Σκέφτεστε να αντικαταστήσετε το laptop σας; Εδώ είναι μερικοί από τους καλύτερους τύπους φορητών υπολογιστών που μπορείτε να αγοράσετε.

Netbooks

Εάν θέλετε κάτι που να είναι οικονομικό και απλό, ένα netbook είναι ένας τρόπος να το κάνετε. Αυτοί οι εύχρηστοι υπολογιστές χρησιμοποιούνται συχνά από μαθητές στο σχολείο και στο σπίτι για να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους μέσω βασικών προγραμμάτων.

Για χρήστες που θέλουν να κάνουν βασικές εργασίες ή χρειάζονται έναν υπολογιστή κυρίως για εργασίες που βασίζονται στο Διαδίκτυο, θα πρέπει να σκεφτείτε ένα netbook. Θα εξοικονομήσετε χρήματα και δεν χρειάζεται να έχετε χαρακτηριστικά που δεν χρειάζεστε.

Ταμπλέτες

Τα tablets είναι στη μόδα αυτές τις μέρες, με πολλά παιδιά να γνωρίζουν πώς να τα χρησιμοποιούν πριν πάνε στο δημοτικό σχολείο. Ωστόσο, υπάρχουν και πολλοί υβριδικοί υπολογιστές που συνδυάζονται ένα tablet με λειτουργικό πληκτρολόγιο.

Αυτά τα μοντέλα είναι ιδιαίτερα βολικά αν βασίζεστε στην αφή ή στο σχέδιο με γραφίδα, αλλά θέλετε επίσης την πλήρη λειτουργικότητα ενός υπολογιστή. Μπορείτε επίσης να μεταφέρετε εύκολα το tablet με ή χωρίς το πληκτρολόγιο του φορητού υπολογιστή.

Φορητοί υπολογιστές παιχνιδιών

Σας αρέσει να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας για να παίζετε βιντεοπαιχνίδια με τους φίλους σας; Αν ναι, τότε μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε έναν φορητό υπολογιστή παιχνιδιών. Αυτά τα μηχανήματα είναι ειδικά σχεδιασμένα για να χειρίζονται μεγάλες ποσότητες δεδομένων και έχουν καλύτερες κάρτες γραφικών από τα περισσότερα μοντέλα.

Για καλύτερη απόδοση φορητού υπολογιστή, μπορεί να θέλετε να σχεδιάσετε έναν υπολογιστή από την αρχή. Μπορείτε να εργαστείτε μόνοι σας ή με μια εταιρεία υπολογιστών που προσαρμόζεται για να δημιουργήσετε έναν ολοκαίνουργιο φορητό υπολογιστή που να πληροί τις προδιαγραφές σας για παιχνίδια.

Επιτραπέζιοι φορητοί υπολογιστές

Αν και μπορεί να φαίνεται αδιανόητο, υπάρχουν επίσης πολλά μοντέλα φορητών υπολογιστών που προορίζονται αποκλειστικά για το γραφείο σας. Εάν εργάζεστε από το σπίτι, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε ένα από αυτά για ευκολότερη συντήρηση του φορητού υπολογιστή, ειδικά επειδή δεν θα το παρασύρετε συνεχώς.

Για να προσαρμόσετε τον επιτραπέζιο φορητό υπολογιστή σας, μπορείτε να αγοράσετε πράγματα όπως ένα ξεχωριστό πληκτρολόγιο ή βάσεις για φορητό υπολογιστή. Αυτά θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη στάση του σώματος και την όρασή σας σε άριστη κατάσταση εάν πρέπει να κοιτάζετε επίμονα έναν υπολογιστή και να εργάζεστε με οθόνες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τόσοι πολλοί τύποι φορητών υπολογιστών

Όταν αποφασίζετε να αγοράσετε έναν ολοκαίνουργιο φορητό υπολογιστή, θα πρέπει πρώτα να αξιολογήσετε ποιες είναι οι ανάγκες σας για τον υπολογιστή σας. Με αυτούς και πολλούς άλλους τύπους φορητών υπολογιστών, μπορείτε να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση και να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο τα χρήματά σας.