Ποιες αναφορές μπορείτε να δημιουργήσετε για την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας;

Σκεφτείτε ένα σενάριο όπου είστε υπεύθυνοι για να βεβαιωθείτε ότι οι μηνιαίες αναφορές σχετικά με την επισκεψιμότητα του εταιρικού ιστότοπου είναι ακριβείς. Οι διαχειριστές ή οι πελάτες σας δεν πρόκειται να το ανεχθούν εάν υποβάλετε αναφορές επισκεψιμότητας ιστότοπου με σφάλματα.

Ορισμός αναλυτικών στοιχείων ιστού;

Είναι η τεχνική συλλογής και αξιολόγησης των δεδομένων μιας ιστοσελίδας. Η διαδικασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα ενός ιστότοπου. Τα αναλυτικά στοιχεία Ιστού σάς βοηθούν να αναλύσετε την πληρωμένη και οργανική πηγή επισκεψιμότητας, την απόδοση επένδυσης και το ποσοστό εγκατάλειψης.

Έτσι, η διαδικασία είναι βολική για τη μέτρηση της επισκεψιμότητας του ιστότοπου και τη διεξαγωγή έρευνας αγοράς και επιχειρήσεων. Για την αποτελεσματική βελτιστοποίηση της χρήσης ιστού, είναι απαραίτητο να υπάρχει συνέπεια στη μέτρηση και την παρακολούθηση των δεδομένων επισκεπτών στο διαδίκτυο.

Εάν παρακολουθείτε το μοτίβο συμπεριφοράς των επισκεπτών και των χρηστών του ιστότοπου, μπορείτε να αποκτήσετε πλούσια εικόνα για τον τρόπο που αλληλεπιδρούν με την πύλη. Εκτός από αυτό, γίνεται ευκολότερο να κατανοήσουμε τρόπους βελτίωσης της επικοινωνίας σε οποιονδήποτε ιστότοπο με το κοινό-στόχο.

Τύποι επαγγελματικών αναφορών για τη δημιουργία επισκεψιμότητας στον ιστότοπο

Εάν εξακολουθείτε να είστε αβέβαιοι για το είδος των αναφορών που πρέπει να δημιουργήσετε για τη μέτρηση της επισκεψιμότητας του ιστότοπου, μπορείτε να εξετάσετε αυτές τις ιδέες:

 • Προβολές σελίδας: Όπως είναι προφανές από το όνομα, μια αναφορά που περιέχει προβολές σελίδας υποδεικνύει πώς βλέπουν οι διαδικτυακοί χρήστες τις ιστοσελίδες. Αυτή η αναφορά μπορεί επίσης να έχει τον αριθμό των ιστοσελίδων και των επισκέψεων επισκεπτών στο διαδίκτυο πριν απομακρυνθούν από τον ιστότοπό σας.
 • Μέσος χρόνος σε μια ιστοσελίδα: Μπορείτε επίσης να έχετε μια αναφορά για αυτήν τη μέτρηση. Υποδεικνύει τον μέσο χρόνο που αφιερώνουν οι χρήστες σε μια ιστοσελίδα ενώ επισκέπτονται τον ιστότοπό σας. Εάν ένας επισκέπτης παραμένει σε έναν ιστότοπο για μεγαλύτερη διάρκεια, είναι ενδεικτικό ότι η πύλη έχει υψηλής ποιότητας και ελκυστικό περιεχόμενο.
 • Πηγή εισερχόμενης επισκεψιμότητας: Επικοινωνεί την προέλευση ή την πηγή της επισκεψιμότητας του ιστότοπου. Για παράδειγμα, οι διαδικτυακοί επισκέπτες μπορούν να έρθουν στον ιστότοπό σας μέσω συνδέσμων email ή μηχανών αναζήτησης. Αυτό είναι γνωστό στο Google Analytics ως προεπιλεγμένη ομαδοποίηση καναλιών. Αυτό θα μπορούσε να είναι από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οργανική επισκεψιμότητα (Google, κ.λπ.), email και ούτω καθεξής.
 • Χρήση συσκευής: Ανεξάρτητα από το πώς έχετε δημιουργήσει τον ιστότοπό σας, πρέπει να είναι φιλικός και να ανταποκρίνεται σε διαφορετικές συσκευές. Επομένως, η αναφορά που περιέχει αυτήν την παράμετρο είναι ζωτικής σημασίας, καθώς προσφέρει μια σωστή ανάλυση των τύπων συσκευών που χρησιμοποιούν οι χρήστες για την περιήγηση στο περιεχόμενο του ιστότοπού σας.
 • Αναφορά σελίδας προορισμού: Αυτή η αναφορά δείχνει σε ποιες σελίδες προσγειώνονται οι χρήστες ως η πρώτη σελίδα στον ιστότοπό σας. Αυτή είναι μια χρήσιμη αναφορά που σας βοηθά να κατανοήσετε ποιες σελίδες αυξάνουν την επισκεψιμότητα και (πιθανότατα, το πιο σημαντικό) ποιες σελίδες δεν είναι.
 • Αξία σελίδας: Κατανοήστε ποιες σελίδες όχι μόνο αυξάνουν την επισκεψιμότητα αλλά βοηθούν και σε μετατροπές/στόχους για τον ιστότοπό σας.

Γιατί χρειάζεστε αυτές τις αναφορές επισκεψιμότητας ιστότοπου;

Αυτές οι αναφορές μπορούν να φανούν χρήσιμες για μια επιχείρηση για διάφορους λόγους. Μερικά από αυτά είναι τα εξής:

 • Εργάζεστε για έναν οργανισμό, ο οποίος προσφέρει προτεραιότητα σε πληροφορίες σχετικά με την απόδοση της πύλης και μεγαλύτερη προβολή.
 • Ο υπάλληλος ή οι υπάλληλοι είναι υπεύθυνοι για την ανάμειξη δεδομένων αναλυτικών στοιχείων ιστού μαζί με άλλα δεδομένα μάρκετινγκ και πωλήσεων. Ο στόχος είναι να κατανοήσετε καλύτερα την απόδοση του ιστότοπού σας.
 • Ο οργανισμός πρέπει να παρακολουθεί την απόδοση μιας πύλης, η οποία έχει τεράστιο όγκο μηνιαίων διαδικτυακών επισκεπτών.
 • Αυτές οι αναφορές βοηθούν στην παροχή αξιόπιστων πληροφοριών σχετικά με την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας.
 • Βρίσκεστε στο τμήμα μάρκετινγκ μιας επιχειρηματικής οργάνωσης ή σε μια αυτόνομη υποστήριξη ανεξάρτητων επαγγελματιών που πρέπει να αποδείξει απόδοση επένδυσης (ROI)

Actionable Insights

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε και να κατανοείτε πού μπορείτε να βρείτε τις αναφορές – αλλά το τι να κάνετε με αυτά τα δεδομένα είναι πιο σημαντικό. Η πραγματοποίηση αλλαγών για την επίτευξη βελτιώσεων θα οδηγήσει σε:

 • Καλύτερη κυκλοφορία
 • Περισσότερες μετατροπές
 • Βελτιωμένη εμπειρία χρήστη (UX)

Το είδος των ενεργειών που μπορείτε να αφαιρέσετε από το πίσω μέρος των αναφορών περιλαμβάνουν:

 • Πραγματοποίηση βελτιώσεων ταχύτητας σε σελίδες που είναι αργές σε σύγκριση με τον μέσο όρο του ιστότοπου.
 • Βελτίωση της εμπειρίας για κινητά για σελίδες με υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης / χαμηλό χρόνο στη σελίδα για θεατές από κινητές συσκευές.
 • Πραγματοποίηση βελτιώσεων στη σελίδα από την άποψη του SEO για σελίδες που έχουν δει την επισκεψιμότητά τους να μειώνεται από έτος σε έτος (YoY).
 • Κοιτάξτε τις σελίδες που αυξάνουν την επισκεψιμότητα αλλά δεν συμβάλλουν στις μετατροπές – λείπουν παρότρυνση για δράση (CTA) ή τα μηνύματα δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα του χρήστη;
 • Βελτίωση και εστίαση σε προεπιλεγμένα κανάλια που συμβάλλουν στην αύξηση των μετατροπών και της επισκεψιμότητας – λαμβάνοντας τους πόρους από άλλα κανάλια που δεν έχουν καλή απόδοση.
 • Ή, εξετάζοντας ευκαιρίες για βελτίωση των προεπιλεγμένων καναλιών που δεν παρέχουν την αναμενόμενη απόδοση επένδυσης (ROI).
 • Εξετάζετε το ποσοστό εγκατάλειψης και κατανοείτε πώς σχετίζεται αυτό με τη σελίδα – υψηλότερο από το αναμενόμενο; Ίσως κάτι πρέπει να γίνει στη σελίδα για να βελτιωθεί αυτή η αρχική εμπειρία χρήστη.

Αυτές είναι απλώς ένα στιγμιότυπο των πιθανών ενεργειών που μπορείτε να κάνετε όταν έχετε δημιουργήσει αναφορές για την επισκεψιμότητα του ιστότοπου. Η κατανόηση του τι είναι πολύτιμο για τον οργανισμό θα σας βοηθήσει να γνωρίζετε ποιες ενέργειες πρέπει να κάνετε και πού να δώσετε προτεραιότητα στις προσπάθειές σας.

Έχει καταστεί επιτακτική ανάγκη να προσελκύσετε τους πελάτες σας με έξυπνους Αναφορές Google Analytics μέτρηση της επισκεψιμότητας του ιστότοπού σας. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια ποιοτική εφαρμογή για τη δημιουργία τέτοιων αναφορών, ώστε να είναι ακριβείς και να βοηθούν στην τεκμηριωμένη λήψη αποφάσεων.