Πανελλαδική προσφορά ταινιών $3 προσελκύει πελάτες ρεκόρ την Εθνική Ημέρα Κινηματογράφου

Ένας κινηματογράφος AMC στη Νέα Υόρκη.

Σκοτ Μλιν | CNBC

Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Ιδιοκτητών Θεάτρου, μια προώθηση εισιτηρίων κινηματογράφου 3 δολαρίων με σκοπό να αυξήσει τις πωλήσεις σε όλους τους κινηματογράφους κατά τη διάρκεια ενός τυπικά νυσταγμένου Σαββατοκύριακου για την επιχείρηση έχει προσελκύσει 8,1 εκατομμύρια πελάτες.

Με αυτούς τους αριθμούς, το Σάββατο ήταν η καλύτερη μέρα του χρόνου για την παρακολούθηση του κινηματογράφου, είπε η ομάδα.

Οι κινηματογραφικές αίθουσες άντλησαν εισιτήρια 24,3 εκατομμυρίων δολαρίων από την προώθηση της Εθνικής Ημέρας Κινηματογράφου, σύμφωνα με το Comscore. Η εταιρεία ανάλυσης μέσων είπε ότι ήταν αύξηση 9% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Περισσότεροι από 3.000 κινηματογράφοι και 30.000 οθόνες στις ΗΠΑ συμμετείχαν στην πρωτοβουλία, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων αλυσίδων όπως η AMC Entertainment και η Regal Cinemas, καθώς και ανεξάρτητες αίθουσες. Οι επιλεγμένες ταινίες περιελάμβαναν το “Top Gun: Maverick” της Paramount, το “DC League of Super-Pets” της Warner Bros Discovery και το “Bullet Train” της Sony.

Ορισμένες αλυσίδες θεάτρων πρόσφεραν επίσης εκπτώσεις σε παραχωρήσεις.

Οι πωλήσεις εισιτηρίων έχουν διακοπεί τις τελευταίες εβδομάδες, εν μέρει λόγω των λιγότερων καλοκαιρινών κυκλοφοριών.

Το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Κινηματογράφου, το οποίο είναι μέρος της Εθνικής Ένωσης Ιδιοκτητών Θεάτρου, ήλπιζε ότι η πρωτοβουλία εκπτωτικών εισιτηρίων θα παρακινούσε τους πελάτες να επιστρέψουν στους κινηματογράφους, ειδικά πριν από κάποιες μεγάλες κυκλοφορίες που έχουν προγραμματιστεί για το φθινόπωρο, όπως το «Black Adam» της Warner Bros. και το «Black Panther: Wakanda Forever» της Disney.