Ο Nelson Peltz, ο Trian δεν θα επιδιώξει την εξαγορά της Wendy

Ο Νέλσον Πελτς δεν ενδιαφέρεται να αποκτήσει Wendy’sσύμφωνα με κανονιστική κατάθεση που έγινε την Παρασκευή.

Ο Peltz λειτουργεί ως μη εκτελεστικός πρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο της αλυσίδας burger και ως διευθύνων σύμβουλος της ακτιβιστικής εταιρείας Trian Fund Management, η οποία είναι ο μεγαλύτερος μέτοχός της. Τον Μάιο, η Trian είπε ότι διερευνά μια πιθανή συμφωνία με την εταιρεία για να «βελτιώσει την αξία των μετόχων» που θα μπορούσε να περιλαμβάνει εξαγορά ή συγχώνευση.

«Ο Trian πιστεύει ότι η Εταιρεία βρίσκεται σε καλή θέση για να προσφέρει σημαντική μακροπρόθεσμη αξία για τους μετόχους και ανυπομονεί να συνεχίσει να συνεργάζεται με το Διοικητικό Συμβούλιο και την ηγετική ομάδα για να το πράξει», δήλωσε ο Peltz σε δήλωση την Παρασκευή.

Οι μετοχές της Wendy’s σημείωσαν άνοδο περίπου 5% την Παρασκευή.

Η Trian, η οποία ιδρύθηκε από τον Peltz, επένδυσε για πρώτη φορά στη Wendy’s το 2005, όταν δημιουργήθηκε αρχικά το ταμείο. Η εταιρεία κατέχει τρεις θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας fast-food, συμπεριλαμβανομένης αυτής που κατέχει ο Peltz.

Αυτό το αποτέλεσμα ήταν «πολύ αναμενόμενο» από τη Wall Street, σύμφωνα με ένα ερευνητικό σημείωμα της Kalinowski Equity Research. Η έλλειψη συμφωνίας ελευθερώνει χρόνο για τον Peltz, ο οποίος βγήκε δημόσια αυτή την εβδομάδα με την επιθυμία του να κερδίσει μια θέση στο Disneyτου διοικητικού συμβουλίου μέσω ενός αγώνα μεσολάβησης.

Επίσης την Παρασκευή, η Wendy’s ανακοίνωσε μια αναδιοργάνωση για την εταιρική της δομή και τις αποχωρήσεις του Chief Financial Officer Leigh Burnside και του Chief Commercial Officer και του Προέδρου των ΗΠΑ Kurt Kane. Ο Burnside φεύγει για να ενταχθεί σε μια άλλη εταιρεία εστιατορίων που δεν κατονομάζεται, ενώ η θέση του Kane καταργήθηκε.

Η Wendy’s είπε ότι ο στόχος του εταιρικού επανασχεδιασμού είναι να μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα και να εξορθολογίσει τη λήψη αποφάσεων. Αντίπαλος McDonalds ανακοίνωσε πριν από μια εβδομάδα ότι ανανεώνει επίσης την εταιρική της δομή για παρόμοιους λόγους.

Σε μια προαναγγελία των αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου, η Wendy’s είπε ότι οι πωλήσεις στο ίδιο κατάστημα αυξήθηκαν κατά 6,4% το τρίμηνο που έληξε την 1η Ιανουαρίου. Οι καθαρές πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 13,4% στα 536,5 εκατομμύρια δολάρια.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ενέκρινε τον διπλασιασμό του μερίσματος στα 25 σεντς και τη δαπάνη 500 εκατομμυρίων δολαρίων για επαναγορές μετοχών.