Ο Τραμπ χάνει την προσπάθεια να καθυστερήσει την κατάθεση στη μήνυση του συγγραφέα για συκοφαντική δυσφήμιση από το Reuters

© Reuters. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μιλάει κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών, στη Μέσα, Αριζόνα, ΗΠΑ, 9 Οκτωβρίου 2022. REUTERS/Brian Snyder/File Photo

Του Λουκ Κοέν

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (Reuters) -Ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε την Τετάρτη αίτηση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για αναβολή της κατάθεσής του σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που άσκησε η συγγραφέας Ε. Τζιν Κάρολ, αφού αρνήθηκε ότι τη βίασε.

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Λιούις Κάπλαν είπε ότι, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του στις νομικές καταθέσεις, η υποβολή του Τραμπ σε κατάθεση στην υπόθεση δεν θα του επιβάλει «αδικαιολόγητο βάρος».

Ο Κάρολ μήνυσε τον Τραμπ τον Νοέμβριο του 2019, πέντε μήνες αφότου αρνήθηκε ότι τη βίασε στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Αρνούμενος τους ισχυρισμούς, ο Τραμπ είπε τότε ότι ο Κάρολ «δεν ήταν ο τύπος μου».

Οι δικηγόροι του Τραμπ υποστήριξαν επίσης ότι προστατεύτηκε από τη μήνυση του Κάρολ από έναν ομοσπονδιακό νόμο που εμβολιάζει τους κυβερνητικούς υπαλλήλους από αξιώσεις δυσφήμισης.

Η υπόθεση έχει τεθεί σε αναμονή καθώς ένα ομοσπονδιακό εφετείο με έδρα την Ουάσινγκτον, DC αποφασίζει εάν ο Τραμπ ενεργούσε υπό την επίσημη ιδιότητά του ως προέδρου όταν αποκάλεσε τον Κάρολ ψεύτη.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που ο δικαστής Kaplan συμφώνησε με τη θέση μας να μην παραμείνουμε ανακάλυψη σε αυτή την υπόθεση». Η Roberta Kaplan, δικηγόρος του Carroll, είπε σε μια δήλωση.

Ο Τραμπ κατηγόρησε τον Κάρολ ότι επινόησε την αρχική κατηγορία και είπε ότι τα δικαστήρια έπρεπε να είχαν απορρίψει την αγωγή.

«Εν τω μεταξύ, και για την ιστορία, η E. Jean Carroll δεν λέει την αλήθεια, είναι μια γυναίκα με την οποία δεν είχα καμία σχέση, δεν ήξερα και δεν θα με ενδιέφερε να τη γνωρίσω αν είχα ποτέ την ευκαιρία. », ανέφερε ο Τραμπ σε δήλωση.

Η δικηγόρος του Τραμπ, Αλίνα Χάμπα, δήλωσε σε δήλωσή της: «Ανυπομονούμε να αποδείξουμε στα αρχεία ότι αυτή η υπόθεση είναι, και ήταν πάντα, εντελώς αβάσιμη».

Η Carroll, πρώην αρθρογράφος του περιοδικού Elle, έχει πει ότι σκοπεύει επίσης να μηνύσει τον Trump στις 24 Νοεμβρίου για επίθεση και πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας.

Την ημερομηνία εκείνη, ένας νόμος της πολιτείας της Νέας Υόρκης που θεσπίστηκε πρόσφατα δίνει στα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης προθεσμία ενός έτους για να κάνουν μήνυση για φερόμενη σεξουαλική παρενόχληση, ακόμη και αν έχει λήξει η παραγραφή.