Ο πρώην εκπρόσωπος της FTX Kevin O’Leary υπερασπίζεται την έγκριση της εταιρείας κρυπτογράφησης

Ο αστέρας του Shark Tank, Kevin O’Leary υπερασπίστηκε τη θέση του ως εκπρόσωπος της χρεοκοπημένης κρυπτογραφικής εταιρείας FTX στο «Squawk Box» του CNBC την Παρασκευή το πρωί.

Οι παρουσιαστές του CNBC, Andrew Ross Sorkin, Joe Kernen και Becky Quick ανέκριναν τον O’Leary σχετικά με την αμειβόμενη πρεσβεία του FTX, την καριέρα του σε επιχειρηματικά κεφάλαια και υπεράσπιση του Bankman-Fried μέρες πριν τη σύλληψή του.

«Αυτή είναι η Αμερική. Το δικαστικό σύστημα παρέχει το τεκμήριο της αθωότητας εκτός αν αποδειχθεί το αντίθετο», απάντησε ο O’Leary όταν ρωτήθηκε γιατί δεν καταδίκασε πιο αυστηρά τον Bankman-Fried. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της FTX συνελήφθη από τις αρχές των Μπαχάμες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, εν αναμονή της έκδοσης και της δίκης για να αντιμετωπίσει κατηγορίες στο ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ.

«Κέβιν, είσαι ηθοποιός σε αυτό το δράμα και είχες μια θέση στην πρώτη σειρά για τον Bankman-Fried μέχρι το τέλος», είπε ο Σόρκιν. «Τι νομίζεις ότι συνέβη; Πιστεύετε ότι αυτό ήταν απάτη;»

«Δεν έχω τα στοιχεία. [New FTX CEO] Ο Τζον Ρέι δεν τα έχει ακόμα. Θα τα πάρει», απάντησε ο O’Leary. «Ψάχνω τους δίσκους μου. Είμαι πρόθυμος να χρηματοδοτήσω έναν εγκληματολογικό λογαριασμό των λογαριασμών μας.”

«Υπάρχουν πολλά κακά πράγματα που έχουν ισχυριστεί εδώ, και πολλά από αυτά θα είναι αληθινά, πιθανότατα», πρόσθεσε.

Αλλά την ίδια στιγμή, ο O’Leary είπε ότι δεν ήταν διατεθειμένος να απολαύσει τους αγανακτισμένους επενδυτές στο Twitter.

«Καταλαβαίνω ότι το κοπάδι είναι θυμωμένο», είπε ο επιχειρηματίας, ο οποίος είναι επίσης συνεργάτης του CNBC.

Ο Kernen πίεσε τον O’Leary στο γρήγορο πρόσωπό του στο Bitcoin.

“Αυτή η μετατροπή συνέπεσε με τα 15 εκατομμύρια δολάρια που πήρατε από το FTX;” ρώτησε ο Κέρνεν. «Όχι», είπε ο O’Leary, δηλώνοντας ότι η επένδυσή του σε Bitcoin ξεκίνησε χρόνια πριν από την πρεσβεία του FTX στην FTX το 2018.

Αλλά ο Sorkin έδειξε μια τηλεοπτική εμφάνιση του 2019 και σημείωσε ότι ο O’Leary αποκάλεσε το Bitcoin “σκουπίδια”.

«Τότε κάνω λάθος σε αυτό», είπε ο O’Leary. «Το θέμα είναι ότι πέρασα πολύ πριν γίνω πληρωμένος εκπρόσωπος. Πολύ πριν.”

Ο Sorkin παρατήρησε επίσης ότι, σε αντίθεση με τον Tom Brady ή τον Larry David, οι επενδυτές θα περίμεναν ότι ο O’Leary ήξερε καλύτερα από τους περισσότερους πώς να καταλάβει εάν το FTX ήταν προβληματικό ή όχι.

«Οι εταιρείες διαφημίζονται και το κάνουν με αυτόν τον τρόπο», είπε ο O’Leary.