Ο Μπάιντεν δεν σκοπεύει να συναντηθεί με τον Σαουδάραβα διάδοχο στην G20, αναφέρει ο Λευκός Οίκος στο Reuters

© Reuters. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μιλά σε δημοσιογράφους πριν επιβιβαστεί στο Marine One πριν από ένα διεθνές ταξίδι, στον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον, ΗΠΑ, 10 Νοεμβρίου 2022. REUTERS/Tom Brenner

ABOARD AIR FORCE ONE (Reuters) – Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν σχεδιάζει συνάντηση με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν κατά τη συνάντηση της Ομάδας των 20 βιομηχανικών χωρών στην Ινδονησία τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν. την Παρασκευή.

Ο Σάλιβαν έκανε τις παρατηρήσεις σε δημοσιογράφους καθώς ο Μπάιντεν αναχωρούσε από τη σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή COP27 στην Αίγυπτο για την ετήσια σύνοδο κορυφής ΗΠΑ-ASEAN και τη Σύνοδο Κορυφής Ανατολικής Ασίας στην Καμπότζη, πριν παραστεί στη συγκέντρωση της G20 στην Ινδονησία που ξεκινά την Κυριακή.

Ο Μπάιντεν συναντήθηκε με τον πρίγκιπα διάδοχο τον Ιούλιο. Το καρτέλ του ΟΠΕΚ+ υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας μήνες αργότερα μείωσε την παραγωγή πετρελαίου σε ένα πλήγμα στις προσπάθειες της κυβέρνησης Μπάιντεν να συγκρατήσει τις εγχώριες τιμές του φυσικού αερίου και τον πληθωρισμό.