Ο δράστης στο τζαμί της Νέας Ζηλανδίας κατέθεσε έφεση κατά της ισόβιας κάθειρξης από το Reuters

© Reuters. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: Ο Μπρέντον Τάραντ, ο ένοπλος που πυροβόλησε και σκότωσε πιστούς στις επιθέσεις στο τέμενος του Κράιστσερτς, ακούει καθώς ο εισαγγελέας του στέμματος Mark Zarifeh εκθέτει την υπόθεσή του κατά τη διάρκεια της καταδίκης του Tarrant στο Ανώτατο Δικαστήριο στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας, τον Αύγουστο

(Reuters) – Ένας λευκός υπέρμαχος που σκότωσε 51 μουσουλμάνους πιστούς σε τζαμιά στο Κράιστσερτς τον Μάρτιο του 2019, τον χειρότερο μαζικό πυροβολισμό στην ιστορία της Νέας Ζηλανδίας, κατέθεσε έφεση κατά της ισόβιας κάθειρξης του, δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου την Τρίτη.

Δεν έχει οριστεί ημερομηνία ακρόασης σε αυτό το στάδιο, δήλωσε στο Reuters ο Chris Abraham, εκπρόσωπος του Εφετείου.

Ο Brenton Tarrant καταδικάστηκε το 2020 σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή για τη δολοφονία 51 ανθρώπων και απόπειρα δολοφονίας άλλων 40 σε δύο τζαμιά στο Christchurch, τη μεγαλύτερη πόλη στο νότιο νησί της Νέας Ζηλανδίας.

Ήταν η πρώτη φορά που δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας καταδίκασε ένα άτομο σε φυλάκιση για το υπόλοιπο της ζωής του.

Τον Νοέμβριο του 2021, ο τότε δικηγόρος του Tarrant, Tony Ellis, είπε ότι ο Tarrant σκέφτηκε να ασκήσει έφεση κατά της ετυμηγορίας, προσθέτοντας ότι η δήλωση ενοχής του έγινε υπό πίεση. Ο Έλις σε μια απάντησή του με email την Τρίτη είπε στο Reuters ότι δεν εκπροσωπεί πλέον τον Tarrant.

Ο Τάραντ, Αυστραλός υπήκοος, εισέβαλε στα τζαμιά οπλισμένος με ημιαυτόματα στρατιωτικού τύπου, πυροβολώντας αδιακρίτως τους μουσουλμάνους που είχαν συγκεντρωθεί για την προσευχή της Παρασκευής και μεταδίδοντας ζωντανά τις δολοφονίες χρησιμοποιώντας μια κάμερα στο κεφάλι.