Ο Έλον Μασκ αναζητά ενεργά νέο CEO του Twitter, λένε πηγές

Η σελίδα του Έλον Μασκ στο Twitter εμφανίστηκε σε κινητό με τη δημοσκόπησή του να παραιτηθεί από επικεφαλής του Twitter

Γιούι Μοκ | Pa Εικόνες | Getty Images

Ο ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Έλον Μασκ, αναζητά νέο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, ανέφεραν πηγές στον Ντέιβιντ Φάμπερ του CNBC.

Ο Μασκ, ο οποίος εξαγόρασε την εταιρεία για 44 δισεκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο, έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η θέση του ως CEO θα είναι προσωρινή. Στο δικαστήριο τον Νοέμβριο, ο Μασκ είπε: «Περιμένω να μειώσω τον χρόνο μου στο Twitter και να βρω κάποιον άλλο για να διευθύνει το Twitter με την πάροδο του χρόνου». Ωστόσο, την Κυριακή έγραψε σε tweet ότι υπάρχει κανένας πιθανός διάδοχος για αυτόν στην εταιρεία social media.

σχετικές επενδυτικές ειδήσεις

CNBC Pro

«Το ζήτημα δεν είναι να βρούμε έναν διευθύνοντα σύμβουλο, το ζήτημα είναι να βρούμε έναν CEO που μπορεί να κρατήσει ζωντανό το Twitter». έγραψε.

Ο δισεκατομμυριούχος δημοσίευσε μια άτυπη δημοσκόπηση Την Κυριακή ρωτώντας τους χρήστες του Twitter εάν πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής της εταιρείας και η πλειοψηφία των 17 εκατομμυρίων ερωτηθέντων ψήφισε υπέρ του Μασκ να αποχωρήσει από τη θέση του. Είπε την Κυριακή ότι θα τηρήσει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

Οι δημοσκοπήσεις στο Twitter είναι δημοσκοπήσεις με άχυρο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν συγκρίνονται με την επαγγελματική έρευνα της κοινής γνώμης. Κακόβουλα ρομπότ ή μη αυθεντικοί λογαριασμοί ενδέχεται επίσης να μπορούν να καταχωρήσουν μια απάντηση σε μια δημοσκόπηση στο Twitter.

Πηγές είπαν στο Faber ότι η αναζήτηση του Μασκ για έναν νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο συνεχίζεται και ξεκίνησε πριν γίνει η δημοσκόπηση στο Twitter.

Αυτό είναι έκτακτη είδηση. Ελέγξτε ξανά για ενημερώσεις.