Κρυπτονομίσματα εναντίον μη ανταλλάξιμων μάρκων: Συμβουλές για επενδυτές

Προτού μπορέσετε να αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη μελλοντική επένδυση, πρέπει να κατανοήσετε τις διαφορές μεταξύ Non-Fungable Tokens (NFT) και κρυπτονομισμάτων όπως το Ethereum και το Bitcoin. Και οι δύο είναι τρόποι για να κερδίσετε χρήματα και χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία blockchain, αλλά υπάρχουν επίσης πολλές διαφορές.

Πολλοί έμπειροι επενδυτές βάζουν χρήματα και στα δύο. Αλλά υπάρχουν μερικές βασικές αποκλίσεις και πράγματα που κάθε επενδυτής πρέπει να προσέξει.

Κοινά χαρακτηριστικά και κύριες διαφορές

Τα NFT και τα κρυπτονομίσματα διατηρούνται με το ίδιο λογισμικό και κρυπτογραφήσεις δεδομένων. Η ίδια τεχνολογία blockchain ήταν ο τρόπος με τον οποίο προέκυψαν τα NFT. Διακλαδίστηκαν ως κρυπτογραφικά στοιχεία για την ψηφιακή τέχνη. Το Bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα, όπως και τα NFT, δεν μπορούν να ελεγχθούν από τις τράπεζες. Η μόνη άλλη ομοιότητα είναι ότι και τα δύο χρησιμοποιούν την τεχνολογία των ψηφιακών πορτοφολιών που είναι απίστευτα ασφαλή για διαδικτυακές συναλλαγές.

Αυτά τα ψηφιακά στοιχεία διαφέρουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Τα NFT δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά ενός αντικειμένου ή για την απονομή χρημάτων σε κάποιον. Τα κρυπτονομίσματα μπορούν να αποσυρθούν ή να κατατεθούν κατόπιν βούλησης του επενδυτή. Με μάρκες, ένας πωλητής μπορεί να αποσύρει μόνο όταν κάποιος αγοράσει το NFT. Ωστόσο, τα NFT μπορούν να αγοραστούν μόνο με κρυπτονομίσματα. Είναι πολύ αλληλένδετα αλλά εντελώς διαφορετικά από κάθε άποψη.

Κόστος, Κίνδυνος και Αξία

Αν και αυτά τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία έχουν μερικά κοινά στοιχεία, είναι πολύ διαφορετικά στον τρόπο διαπραγμάτευσης, για ένα. Τα κρυπτονομίσματα διαπραγματεύονται όπως και το χρηματιστήριο, ωστόσο είναι πιο ριψοκίνδυνα. Οι επενδυτές του Ethereum και άλλων κρυπτονομισμάτων κινδυνεύουν να χάσουν χιλιάδες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά μπορούν επίσης να κερδίσουν έναν τόνο χρημάτων. Τα NFT έχουν μια καθορισμένη τιμή με βάση τον πωλητή και η αξία τους μπορεί να αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου, αλλά πολύ αργά.

Τα κρυπτονομίσματα μπορούν να αγοράζονται και να πωλούνται για φυσικό χρήμα με βάση τις διακυμάνσεις της αγοράς, ωστόσο τα NFT είναι μοναδικά κομμάτια εργασίας ή αντικείμενα πραγματικού κόσμου που παρακολουθούνται και καταγράφονται στενά. Υπάρχει μια καθορισμένη τιμή για τα NFT, αλλά το κόστος και η αξία των κρυπτονομισμάτων ποικίλλει συνεχώς κατά τη διάρκεια της ημέρας. Από πολλές απόψεις, τα NFT μπορούν να είναι μια ασφαλέστερη επένδυση. Αγοράστε NFT αν πιστεύετε ότι μπορεί να ταιριάζουν στους οικονομικούς σας στόχους και θέλετε να δημιουργήσετε ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο.

Αντικαταστάσιμο vs Μη αντικαταστάσιμο

Αντικαταστάσιμο σημαίνει ουσιαστικά ότι κάτι μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης ή διαπραγμάτευσης για το ίδιο αντικείμενο. Το Dogecoin, το Bitcoin και το Ethereum είναι ανταλλάξιμα. Ένα νόμισμα μπορεί να ανταλλάσσεται για ένα άλλο χωρίς κανένα άτομο να χάσει ή να κερδίσει. Τα NFT δεν μπορούν. Ο μόνος τρόπος για να ανταλλάξετε NFTs είναι να αγοράσετε και να πουλήσετε αυτά τα συγκεκριμένα NFT. Αυτά τα ψηφιακά μάρκες μπορούν να διαπραγματεύονται μόνο για ένα τόσο μοναδικό στοιχείο και στην ίδια κατηγορία με το αρχικό περιουσιακό στοιχείο. Αυτή είναι μια σπάνια περίπτωση όμως.

Τα NFT αξίζουν το ποσό που ένας αγοραστής είναι διατεθειμένος να πληρώσει για αυτά. Δεν υπάρχει καμία διακύμανση της αγοράς για να προσέξετε και να αγοράσετε ή να πουλήσετε ακριβώς την κατάλληλη στιγμή. Μόλις πωληθεί ένα Non-Fungable token, τα δικαιώματα σε αυτό το περιουσιακό στοιχείο ανήκουν στον αγοραστή μέχρι να επιλέξει να το πουλήσει. Δεν θα χρειαστεί καν κατανοήσουν πώς λειτουργεί η άδεια χρήσης πνευματικών δικαιωμάτων.

Τόσο τα NFT όσο και τα κρυπτονομίσματα τρέχουν από το ίδιο λογισμικό και χρησιμοποιούν τα ίδια πρωτόκολλα για την επικύρωση της αυθεντικότητας, αλλά όπως μπορείτε να δείτε είναι πολύ διαφορετικά από πολλούς σημαντικούς τρόπους.