Κορυφαίες 5 συμβουλές για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας στο σπα

Η βιομηχανία σπα έχει δει εκπληκτική ανάπτυξη και αξίζει τώρα 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή η πορεία δεν έχει τελειώσει και κατά τη διάρκεια των επόμενων 5 ετών, ο κλάδος αναμένεται να σημειώσει υγιή ρυθμό ανάπτυξης 7%. Ενώ αυτή η ανάπτυξη τροφοδοτείται από ένα σωρό παράγοντες όπως η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος και οι άνθρωποι που αναζητούν χρόνο για να χαρούν τον εαυτό τους. Περιττό να αναφέρουμε ότι αυτή η αυξανόμενη ζήτηση θα οδηγήσει στο άνοιγμα περισσότερων spa. Για έναν κλάδο που χαρακτηρίζεται από συνεχώς μεταβαλλόμενες τάσεις και από επιχειρήσεις που εργάζονται με μικρά περιθώρια, αυτό μεταφράζεται σε υψηλότερο ανταγωνισμό. Επομένως, είτε είστε ιδιοκτήτης σπα είτε διευθυντής, εάν θέλετε να επιβιώσετε και να κερδίσετε τον ανταγωνισμό, είναι σημαντικό να επανεξετάζετε συνεχώς τη στρατηγική διαχείρισης της επιχείρησής σας στο σπα. Ακολουθούν οι 5 κορυφαίες συμβουλές μας που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε την επιχείρησή σας στο σπα.

Επιμέλεια κατά παραγγελία εμπειριών

Η πρώτη και κύρια ευθύνη του διαχείριση μιας επιχείρησης σπα είναι να έχεις ευχαριστημένους πελάτες. Με τόσες πολλές επιλογές εκεί έξω, οι προσδοκίες των επισκεπτών δεν περιορίζονται πλέον μόνο στη λήψη της υπηρεσίας. Αντίθετα, η εστίαση είναι στο να αποκτήσεις μια εμπειρία. Ένα ταξίδι χαλάρωσης και αναζωογόνησης. Επομένως, σκουπίστε τις τυπικές προσφορές και προσφέρετε επιμελημένες εμπειρίες, όπου κάθε βήμα του ταξιδιού είναι εξαιρετικά εξατομικευμένο και έξυπνα εκτελεσμένο. Ένας από τους εύκολους τρόπους για να επιτευχθεί αυτό είναι να ζητήσετε από κάθε πελάτη να συμπληρώσει ένα σύντομο ερωτηματολόγιο για να προσδιορίσει τις ανάγκες του. Ένας από τους εύκολους τρόπους για να επιτευχθεί αυτό είναι η δημιουργία και η κοινή χρήση ενός τυπικού προτύπου. Μόλις ένας επισκέπτης κάνει μια ερώτηση, μοιραστείτε μια φόρμα εγγραφής, η οποία αναζητά προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας και απαιτεί από αυτούς να προσδιορίσουν τα προβλήματά τους, ώστε να μπορείτε να τους εξυπηρετήσετε καλύτερα. Αντί να το κάνετε χειροκίνητα, απλώς αυτοματοποιήστε τη διαδικασία χρησιμοποιώντας λογισμικό διαχείρισης σπα. Εξαλείψτε την ανάγκη για ίχνος χαρτιού, μαζί με την πιθανότητα απώλειας δεδομένων και αποθηκεύστε τα πάντα ψηφιακά.

Πουλήστε το Λιανικό

Οι λιανικές πωλήσεις συμβάλλουν καλά στα έσοδά σας και ένας εύκολος τρόπος για να αυξήσετε τα έσοδά σας είναι να στείλετε τους καλεσμένους σας στο σπίτι με κάποιο προϊόν. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι οι καλεσμένοι σας γνωρίζουν ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της θεραπείας λιανικής πωλείτε και προτείνουν για το διάστημα μεταξύ των επισκέψεων. Ένας τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι παρέχοντας μια εξήγηση σχετικά με το γιατί χρησιμοποιείτε ένα συγκεκριμένο προϊόν για το δέρμα σας. Ενδιάμεσα στη συζήτηση, μπορείτε να επισημάνετε ότι διαθέτετε και λιανικά τα προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές. Συχνά οι καλεσμένοι σας θα ήταν πολύ χαρούμενοι να διαλέξουν τις προμήθειες τους. Οι καλεσμένοι είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιούν τα προϊόντα για να διατηρήσουν την ομορφιά τους και μπορείτε να βελτιώσετε τα έσοδά σας. Ένας εναλλακτικός τρόπος λιανικής είναι η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, συνδεδεμένου με το απόθεμά σας, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να παραγγείλουν προϊόντα στο διαδίκτυο. Ορισμένο λογισμικό διαχείρισης σπα όπως αυτό από Ζηνωτή συνοδεύεται από έναν πλήρως λειτουργικό ιστότοπο. Μέσω του διαδικτυακού καταστήματος Zenoti, μπορείτε να δώσετε τη δυνατότητα στους καλεσμένους σας να κλείσουν ραντεβού, να εγγραφούν σε προγράμματα συνδρομής, να αγοράσουν δωροκάρτες και προϊόντα λιανικής, όλα μέσω μιας και μόνο σύνδεσης στο παράθυρο.

Αναπτύξτε ένα αποτελεσματικό σχέδιο μάρκετινγκ

Ένα σημαντικό μέρος της στρατηγικής διαχείρισης της επιχείρησης spa θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός αποτελεσματικού σχεδίου μάρκετινγκ. Ενώ υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προωθήσετε τις υπηρεσίες σπα σας στην αγορά, είναι σημαντικό να βρείτε τον σωστό συνδυασμό στρατηγικών που λειτουργούν για την ενίσχυση των πωλήσεών σας. Ένα ιδανικό σχέδιο μάρκετινγκ απαιτεί να έχετε και τις δύο μεθόδους οργανικού μάρκετινγκ και επίσης να αναπτύξετε εργαλεία ψηφιακού μάρκετινγκ. Μερικοί από τους τρόπους αλληλεπίδρασης με πελάτες είναι οι διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το μάρκετινγκ μέσω email, το μάρκετινγκ που βασίζεται σε παράγοντες επιρροής, το εξατομικευμένο μάρκετινγκ βάσει τεχνητής νοημοσύνης κ.λπ. Το λογισμικό Spa μπορεί να σας βοηθήσει στο ψηφιακό μάρκετινγκ βοηθώντας σας να έχετε ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό σχέδιο ψηφιακού μάρκετινγκ.

Συμμετέχετε στην τοπική κοινότητα

Σκεφτείτε αυτό ως μια διττή προσέγγιση, η οποία λειτουργεί τόσο για την οικοδόμηση της επωνυμίας σας όσο και για την οργανική απόκτηση νέων πελατών. Ως μέρος της δημιουργίας επωνυμίας, πρέπει να διασφαλίσετε ότι το σπα σας είναι ορατό. Ένας από τους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι να συμμετέχετε σε τοπικές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, εκθέσεις και φεστιβάλ. Εκτός από την ορατότητα, η συμμετοχή σε τοπικές εκδηλώσεις είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για τη διεξαγωγή διαφημίσεων από στόμα σε στόμα, με την προβολή των δεξιοτήτων σας και της ομάδας σας. Ένας από τους τρόπους για να έχετε μια παραγωγική δέσμευση σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις είναι να στήσετε καρέκλες μασάζ και να προσφέρετε μασάζ κεφαλής ή μασάζ πλάτης. Στην ιδανική περίπτωση, διατηρήστε τον χρόνο περιστροφής σε περίπου 15 λεπτά, έτσι ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να λάβουν ένα δείγμα των υπηρεσιών σας. Ο άλλος τρόπος θα μπορούσε να είναι η προσφορά εφάπαξ εκπτωτικών κουπονιών σε όποιον κάνει κράτηση για μια υπηρεσία επί τόπου. Κάνοντας αυτά, η είδηση ​​θα διαδοθεί για την επωνυμία σας και θα αποκτήσει μεγαλύτερη προβολή.

Διατηρήστε τον εαυτό σας ενημερωμένο

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, το να είσαι σχετικός είναι πολύ σημαντικό. Η βιομηχανία ομορφιάς και ευεξίας μεταμορφώνεται συνεχώς. Οι θεραπευτικές επιλογές που είναι στη μόδα σήμερα μπορεί εύκολα να είναι αβλαβείς αύριο. Επομένως, ως μέρος της διαχείρισης ενός σπα, είναι σημαντικό να ενημερώνεστε για τις τάσεις του κλάδου. Αν και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε αυτό, συνιστούμε να διαβάζετε δημοσιεύσεις του κλάδου, να παρακολουθείτε συνομιλίες ειδικών και να παρακολουθείτε ιστολόγια που σχετίζονται με το σπα.

Τέλος, να έχετε πάντα υπόψη σας ότι οι άνθρωποι έρχονται στα σπα για να περάσουν υπέροχα, να χαλαρώσουν και να χαλαρώσουν από την καθημερινή τους φασαρία. Όσο περισσότερο μπορείτε εσείς και η ομάδα σας να τους προσφέρετε αυτή την εμπειρία, τόσο πιο χαρούμενοι είναι να σχεδιάσουν την επόμενη επίσκεψή τους. Καλή ανάπτυξη λοιπόν!