Καταπληκτικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα πληκτρολόγια

Ποιος θα φανταζόταν ότι η συσκευή που χρησιμοποιούμε για να πληκτρολογούμε καθημερινά θα μπορούσε να είναι τόσο ενδιαφέρουσα; Δείτε αυτά τα διασκεδαστικά στοιχεία για τα πληκτρολόγια!

1. Εφεύρεση πληκτρολογίων με διακόπτη

Το πρώτο πληκτρολόγιο με διακόπτη εφευρέθηκε από John C. Dvorak στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Το σχεδίασε με βλέμμα στην εργονομία, δημιουργώντας μια διάταξη που είναι πολύ πιο εύκολη στα χέρια και τους καρπούς από τα παραδοσιακά πληκτρολόγια.

2. Ο οπίσθιος φωτισμός χρησιμοποιείται στα πληκτρολόγια

Πολλά πληκτρολόγια στις μέρες μας διαθέτουν οπίσθιο φωτισμό, ο οποίος μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμος σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ορισμένα έχουν ακόμη και διαφορετικά χρώματα οπίσθιου φωτισμού για να σας βοηθήσουν να βλέπετε καλύτερα τα πλήκτρα.

3. Τα περισσότερα πληκτρολόγια έχουν 101 ή 104 πλήκτρα

Η συντριπτική πλειοψηφία των πληκτρολογίων έχει είτε 101 είτε 104 πλήκτρα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά που έχουν λιγότερα, όπως το πληκτρολόγιο 87 πλήκτρων που χρησιμοποιείται συχνά για παιχνίδια.

4. Το κόστος του πρώτου πληκτρολογίου με διακόπτη

Όταν πρωτοεφευρέθηκαν, τα πληκτρολόγια με διακόπτη ήταν αρκετά ακριβά, κοστίζοντας περίπου 100 $. Στις μέρες μας, μπορείτε να τα βρείτε με πολύ λιγότερο.

5. Πληκτρολόγια για χρήση αντίχειρα

Υπάρχουν μερικά πληκτρολόγια που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να χρησιμοποιούνται με τους αντίχειρές σας αντί για τα δάχτυλά σας. Αυτά μπορεί να είναι εξαιρετικά για άτομα που πληκτρολογούν πολύ στα smartphone ή τα tablet τους.

6. Χρήση οπτικών στα πληκτρολόγια

Τα οπτικά πληκτρολόγια χρησιμοποιούν λέιζερ και LED για να ανιχνεύουν πότε έχει πατηθεί ένα πλήκτρο, αντί για τους παραδοσιακούς μηχανικούς διακόπτες. Αυτό μπορεί να τα κάνει πολύ πιο ανθεκτικά και ανθεκτικά στη φθορά.

7. Οι διατάξεις του πληκτρολογίου μπορούν να αλλάξουν χρησιμοποιώντας λογισμικό

Εάν δεν είστε λάτρης της τυπικής διάταξης QWERTY, μπορείτε πάντα να την αλλάξετε χρησιμοποιώντας λογισμικό. Υπάρχει μια ποικιλία διαφορετικών διατάξεων για να διαλέξετε, οπότε σίγουρα θα βρείτε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

8. Το QWERTY δεν είναι η πιο αποτελεσματική διάταξη πληκτρολογίου

Η διάταξη QWERTY σχεδιάστηκε για γραφομηχανές, όχι υπολογιστές. Ως αποτέλεσμα, δεν είναι η πιο αποτελεσματική διάταξη για πληκτρολόγηση. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη διάταξη, επομένως είναι απίθανο να αλλάξει σύντομα.

9. Μίνι πληκτρολόγια

Υπάρχει μια ποικιλία από μίνι πληκτρολόγια διαθέσιμα που είναι εξαιρετικά για άτομα που θέλουν ένα συμπαγές πληκτρολόγιο για τον επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή τους. Αυτά τα πληκτρολόγια έχουν συνήθως λιγότερα πλήκτρα, αλλά μπορούν ακόμα να είναι αρκετά λειτουργικά.

10. Μόδα για πληκτρολόγια

Ακριβώς όπως με τα ρούχα και τα παπούτσια, υπάρχει κάτι όπως η μόδα στο πληκτρολόγιο. Μερικοί άνθρωποι θέλουν να αγοράζουν πληκτρολόγια που ταιριάζουν με το χρώμα του υπολογιστή τους ή έχουν δροσερή σχεδίαση.

11. Άχρηστα πλήκτρα στα πληκτρολόγια

Υπάρχουν μερικά πλήκτρα στα πληκτρολόγια που δεν έχουν συγκεκριμένη λειτουργία, αλλά εξακολουθούν να περιλαμβάνονται για χάρη της παράδοσης. Το πιο αξιοσημείωτο από αυτά είναι το πλήκτρο Caps Lock, το οποίο αρχικά περιλαμβανόταν στις γραφομηχανές για να επιτρέπει στους ανθρώπους να πληκτρολογούν όλα τα κεφαλαία χωρίς να χρειάζεται να κρατούν πατημένο το πλήκτρο Shift.

12. Δίγλωσσα πληκτρολόγια

Για άτομα που μιλούν περισσότερες από μία γλώσσες, είναι διαθέσιμα δίγλωσσα πληκτρολόγια που έχουν τα πλήκτρα με ετικέτα και στις δύο γλώσσες. Αυτός μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε μια νέα γλώσσα ή να πληκτρολογήσετε πολλές γλώσσες με ευκολία.

13. Επεξεργασία πληκτρολογίων

Για άτομα που κάνουν πολλή επεξεργασία, υπάρχουν διαθέσιμα ειδικά πληκτρολόγια που έχουν πλήκτρα με ειδική ετικέτα για κοινές εργασίες επεξεργασίας. Αυτό μπορεί να κάνει τη διαδικασία επεξεργασίας πολύ πιο γρήγορη και ευκολότερη.

14. Ελεγκτές πληκτρολογίου

Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν όλα τα πλήκτρα του πληκτρολογίου σας λειτουργούν κανονικά, μπορείτε να λάβετε βοήθεια από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ελεγκτής πληκτρολογίου. Αυτός μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζετε με το πληκτρολόγιό σας.

15. Διάταξη πληκτρολογίου Dvorak

Η διάταξη πληκτρολογίου Dvorak είναι μια εναλλακτική λύση στη διάταξη QWERTY που έχει σχεδιαστεί για να είναι πιο αποτελεσματική και εργονομική. Δεν χρησιμοποιείται τόσο ευρέως όσο το QWERTY, αλλά κερδίζει δημοτικότητα μεταξύ εκείνων που αναζητούν καλύτερη διάταξη πληκτρολογίου.

16. Εργονομικά πληκτρολόγια

Τα εργονομικά πληκτρολόγια έχουν σχεδιαστεί για να είναι πιο άνετα στη χρήση και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της πίεσης στους καρπούς και τα χέρια σας. Έρχονται σε μια ποικιλία διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών, οπότε σίγουρα θα βρείτε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

17. Πληκτρολόγια παιχνιδιών

Τα πληκτρολόγια παιχνιδιών έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τους παίκτες και συχνά έχουν επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως προγραμματιζόμενα πλήκτρα και οπίσθιο φωτισμό. Μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε τον εαυτό σας gaming εμπειρία.

18. CTRL ALT DEL

Η συντόμευση πληκτρολογίου CTRL ALT DEL είναι μία από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες συντομεύσεις πληκτρολογίου και χρησιμοποιείται για το άνοιγμα της Διαχείρισης εργασιών στα Windows.

19. Ιταλικές αγκύλες

Τα ιταλικά πληκτρολόγια έχουν διαφορετική διάταξη για τα πλήκτρα shift από άλλες διατάξεις πληκτρολογίου. Αυτό συμβαίνει επειδή το ιταλικό αλφάβητο έχει περισσότερα γράμματα από το αγγλικό αλφάβητο, επομένως τα μετατοπισμένα πλήκτρα χρησιμοποιούνται για την πληκτρολόγηση αυτών των γραμμάτων.

20. Η πιο αποτελεσματική διάταξη πληκτρολογίου

Η πιο αποτελεσματική διάταξη πληκτρολογίου στον κόσμο είναι η διάταξη πληκτρολογίου Dvorak. Είναι σχεδιασμένο να είναι πιο εργονομικό και αποτελεσματικό από το Διάταξη QWERTYκαι χρησιμοποιείται από πολλά άτομα που θέλουν να βελτιώσουν την ταχύτητα και την ακρίβειά τους στην πληκτρολόγηση.