Η μετοχή της Nvidia υποχωρεί αφού η αμερικανική κυβέρνηση περιόρισε τις πωλήσεις chip στην Κίνα

Τα κεντρικά γραφεία της Nvidia στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια, την Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021.

David Paul Morris | Bloomberg | Getty Images

Οι μετοχές της Nvidia υποχώρησαν 4% στην εκτεταμένη διαπραγμάτευση την Τετάρτη, αφού η εταιρεία είπε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ περιορίζει τις πωλήσεις στην Κίνα.

Σε ένα κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράςη Nvidia είπε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενημέρωσε την εταιρεία στις 26 Αυγούστου σχετικά με μια νέα απαίτηση άδειας για μελλοντικές εξαγωγές στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος χρήσης των προϊόντων από τον κινεζικό στρατό.

Η Nvidia είπε ότι ο περιορισμός θα επηρεάσει τα προϊόντα A100 και H100, τα οποία είναι μονάδες επεξεργασίας γραφικών που πωλούνται σε επιχειρήσεις.

«Η απαίτηση άδειας περιλαμβάνει επίσης οποιοδήποτε μελλοντικό ολοκληρωμένο κύκλωμα Nvidia που επιτυγχάνει τόσο κορυφαία απόδοση όσο και απόδοση I/O από chip-to-chip ίσα ή μεγαλύτερα από κατώφλια που είναι περίπου ισοδύναμα με το A100, καθώς και οποιοδήποτε σύστημα περιλαμβάνει αυτά τα κυκλώματα». είπε η κατάθεση.

Η εταιρεία αναμένει ότι θα μπορούσε να χάσει 400 εκατομμύρια δολάρια από πιθανές πωλήσεις στην Κίνα το τρέχον τρίμηνο, αφού προηγουμένως είχε προβλέψει έσοδα 5,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο νέος κανόνας ισχύει επίσης για πωλήσεις στη Ρωσία, αλλά η Nvidia είπε ότι δεν έχει πελάτες που πληρώνουν εκεί.

Τα τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει εφαρμόσει αυξανόμενους περιορισμούς στις εξαγωγές σε τσιπ που κατασκευάζονται με αμερικανική τεχνολογία λόγω των φόβων ότι οι κινεζικές εταιρείες θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν για στρατιωτικούς σκοπούς ή να κλέψουν εμπορικά μυστικά.

Η Nvidia είπε ότι ζήτησε άδεια για να συνεχίσει ορισμένες κινεζικές εξαγωγές, αλλά δεν γνωρίζει εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα χορηγήσει εξαίρεση.

«Συνεργαζόμαστε με τους πελάτες μας στην Κίνα για να ικανοποιήσουμε τις προγραμματισμένες ή μελλοντικές τους αγορές με εναλλακτικά προϊόντα και ενδέχεται να αναζητήσουμε άδειες όπου οι αντικαταστάσεις δεν επαρκούν», δήλωσε στο CNBC εκπρόσωπος της Nvidia. «Τα μόνα τρέχοντα προϊόντα στα οποία ισχύει η νέα απαίτηση αδειοδότησης είναι τα A100, H100 και συστήματα όπως το DGX που τα περιλαμβάνουν».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ: Η αγορά ημιαγωγών σηματοδοτεί πλεόνασμα