Ημερομηνίες που πρέπει να προσθέσετε στο ημερολόγιό σας για να είστε πιο έξυπνοι σχετικά με τα χρήματα το 2023

Η καλή διαχείριση χρημάτων δεν είναι μόνο να παρακολουθείτε τα κέρδη και τις δαπάνες σας. Πολλές οικονομικές εργασίες συνοδεύονται από προθεσμία ή ημερομηνία λήξης που δεν θέλετε να χάσετε.

Εκτός από το να γνωρίζετε πότε λήγουν οι μηνιαίοι λογαριασμοί σας (ή ακόμα καλύτερα, αυτοματοποιώντας τις πληρωμές σας για να μην χάσετε καμία), προσθέστε αυτές τις σημαντικές προθεσμίες χρημάτων στο ημερολόγιό σας για το 2023 για να είστε πιο έξυπνοι με τα χρήματά σας όλο το χρόνο.

15 Ιανουαρίου

 • Οι ανοιχτές εγγραφές για τα προγράμματα του Health Insurance Marketplace 2023 λήγουν. Αν θέλετε να εγγραφείτε σε ένα πρόγραμμα ασφάλισης υγείας μέσω του Affordable Care Act’s Marketplace, αυτή είναι η τελευταία ημέρα για να λάβετε κάλυψη για το έτος.

17 Ιανουαρίου

15 Φεβρουαρίου

18 Απριλίου

15 Ιουνίου

 • Φόροι που οφείλονται για κατοίκους ΗΠΑ που ζουν στο εξωτερικό. Οι πολίτες των ΗΠΑ που ζουν εκτός των πολιτειών και του Πουέρτο Ρίκο έχουν προθεσμία έως τον Ιούνιο για να υποβάλουν αίτηση και να πληρώσουν τους φόρους τους. Αυτοί οι φορολογούμενοι μπορούν επίσης να υποβάλουν παράταση για τη μετακίνηση της προθεσμίας στις 16 Οκτωβρίου.
 • Εκτιμώμενες πληρωμές φόρων δεύτερου τριμήνου.

30 Ιουνίου

 • Προθεσμία κατάθεσης FAFSA. Εάν εσείς ή τα εξαρτώμενα μέλη σας θα φοιτήσετε στο κολέγιο το σχολικό έτος 2023-24 και πρέπει να υποβάλετε αίτηση για τη Δωρεάν Αίτηση για Ομοσπονδιακή Φοιτητική Βοήθεια, έχετε μέχρι τις 30 Ιουνίου για να την υποβάλετε.

15 Σεπτεμβρίου

 • Τρίτο τρίμηνο εκτιμώμενες πληρωμές φόρων.

1η Οκτωβρίου

 • 2024-25 Ανοίγει η FAFSA. Εάν εσείς ή το εξαρτώμενο από εσάς σκοπεύετε να φοιτήσετε στο κολέγιο για το σχολικό έτος 2024-25, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για ομοσπονδιακή φοιτητική βοήθεια από την 1η Οκτωβρίου.
 • Ανοίγει το προφίλ CSS. Τα κολέγια και τα προγράμματα υποτροφιών χρησιμοποιούν μια δεύτερη αίτηση για οικονομική βοήθεια, το προφίλ CSS, για να καθορίσουν την επιλεξιμότητα για μη ομοσπονδιακή βοήθεια και επιχορηγήσεις. Λάβετε υπόψη ότι τα σχολεία θέτουν τις δικές τους προθεσμίες για το πότε θα λήξει αυτή η αίτηση, επομένως είναι καλή ιδέα να την αποκλείσετε.

15 Οκτωβρίου

 • Ξεκινούν οι ανοιχτές εγγραφές στο Medicare. Άτομα 65 ετών και άνω ή που έχουν ορισμένες αναπηρίες πληρούν τις προϋποθέσεις για το ομοσπονδιακό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας. Η ανοιχτή εγγραφή διαρκεί από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου για κάλυψη κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.

16 Οκτωβρίου

 • Προθεσμία για τους φορολογούμενους που υπέβαλαν παράταση. Οι δηλώσεις φόρου εισοδήματος για το 2022 λήγουν στις 16 Οκτωβρίου για όποιον λάβει εξάμηνη παράταση.

1 Νοεμβρίου

 • Ξεκινούν οι ανοιχτές εγγραφές για τα προγράμματα του 2024 Health Insurance Marketplace. Τα άτομα που λαμβάνουν ασφάλιση υγείας μέσω του ACA έχουν προθεσμία έως τον Ιανουάριο για να εγγραφούν για την κάλυψη του 2024.

7 Δεκεμβρίου

 • Οι εγγραφές στο Medicare open κλείνουν. Η κάλυψη ξεκινά την 1η Ιανουαρίου για άτομα που εγγράφονται έως τις 7 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους.

31 Δεκεμβρίου