Επιχειρηματικές στρατηγικές: Πώς να επεκτείνετε μια επιχείρηση OTT;

Κάθε επιτυχημένη επιχείρηση φτάνει μερικές φορές σε ένα σημείο που αρχίζει να αναζητά επιλογές για να επεκταθεί και να λάβει περισσότερα έσοδα. Ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης πλατφόρμας OTT θα πρέπει να γνωρίζει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αναπτυχθεί η επιχείρησή του. Σε αυτό το άρθρο, μιλάμε για επιχειρηματικές στρατηγικές OTT και επιλογές επέκτασης.

Τι μπορεί να κάνει μια επιχείρηση OTT για να επεκταθεί και να αναπτυχθεί;

Οι υπηρεσίες OTT έχουν απίστευτες δυνατότητες να καλύψουν όλο και περισσότερες αγορές σε όλο τον κόσμο. Για παράδειγμα, με Ανάπτυξη εφαρμογών OTT, μια επιχείρηση μπορεί να καλύψει περισσότερες συσκευές από πριν. Εάν έχει μόνο έναν ιστότοπο, οι άνθρωποι πιθανότατα θα χρησιμοποιούν φορητούς υπολογιστές για να βλέπουν περιεχόμενο. Αλλά εάν μια επιχείρηση μπορεί να προσφέρει εφαρμογές OTT, τότε οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν οποιαδήποτε συσκευή έχουν. Δεν θα συνδέονται με ένα από τα gadget, αλλά έχουν μια ποικιλία επιλογών.

Μια επιχείρηση τότε πιθανότατα θα έχει αύξηση κοινού, καθώς υπάρχει μια τάση μεταξύ των ανθρώπων να έχουν πρόσβαση στις αγαπημένες τους υπηρεσίες σε smartphone ή tablet. Πολλοί προτιμούν τις Smart TV. Έτσι, μια επιχείρηση θα πρέπει να σκεφτεί και μια εφαρμογή Smart TV.

Οι εφαρμογές OTT πιθανότατα θα προσελκύσουν νέους πελάτες στην πλατφόρμα σας και θα αυξήσουν τον χρόνο που ξοδεύουν σε αυτήν.

Σκεφτείτε να επεκτείνετε την υπηρεσία ροής βίντεο στο εξωτερικό για να καλύψετε αγορές από άλλες χώρες. Η τοπική αγορά μπορεί να κορεστεί μια μέρα. Έτσι, το μόνο που μπορεί να κάνει μια επιχείρηση είναι να επεκταθεί σε άλλες χώρες.

Θα υπάρξουν κάποιες προκλήσεις, αλλά μπορείτε να προσελκύσετε νέα άτομα και να λάβετε περισσότερα έσοδα.

Θα χρειαστείτε Λογισμικό CDN για να κάνετε την εμπειρία προβολής ομαλή για νέους πελάτες. Τα δίκτυα παράδοσης περιεχομένου θα τους επιτρέψουν να παρακολουθούν βίντεο με χαμηλές καθυστερήσεις.

Επίσης, εάν επεκτείνεστε σε αγορές σε διαφορετική γλώσσα, σκεφτείτε να προσθέσετε υπότιτλους σε βίντεο, να μεταφράσετε τον ιστότοπο και να τοπικοποιήσετε. Είναι απαραίτητο για το κοινό σας.

  • Ελέγξτε εάν χρησιμοποιείτε όλα τα πιθανά κανάλια πωλήσεων

Μερικές φορές, αρκεί να χρησιμοποιήσετε ένα επιπλέον κανάλι πωλήσεων για να καλύψετε περισσότερα άτομα στην τοπική αγορά. Ελέγξτε εάν χρησιμοποιείτε όλα τα πιθανά κανάλια για να ενημερώσετε τους ανθρώπους σχετικά με την πλατφόρμα σας, συμπεριλαμβανομένης της ενθάρρυνσης προγραμμάτων παραπομπής, του SEO, του μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης, της υπαίθριας διαφήμισης και άλλων.

Ίσως, ένα από τα κανάλια χρειάζεται βελτιστοποίηση και χρήση νέων προσεγγίσεων. Η ενίσχυση της στρατηγικής μάρκετινγκ OTT μπορεί επίσης να συμβάλει στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

  • Ξεκινήστε μια νέα υπηρεσία ή προϊόν

Ίσως, οι πελάτες σας θα εκτιμήσουν τα εμπορεύματα της επωνυμίας σας ή κάτι άλλο. Σκεφτείτε τι μπορεί να τους αρέσει ή ρωτήστε τους για αυτό.

Αυτή η στρατηγική ακούγεται καλή, αλλά απαιτεί επίσης έρευνα αγοράς και δουλειά. Πρέπει να καταλάβετε εάν στο κοινό σας θα αρέσει η υπηρεσία ή το προϊόν που θέλετε να προσφέρετε. Επίσης, θα πρέπει να εκτιμήσετε εάν ένα νέο έργο είναι μακροπρόθεσμα κερδοφόρο.

Η ύπαρξη ενός επιπλέον προϊόντος ή υπηρεσίας μπορεί να προσφέρει πολλές ευκαιρίες για καμπάνιες προώθησης. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσφέρετε έκπτωση σε μια υπηρεσία εάν κάποιος χρησιμοποιεί την άλλη.

  • Βελτιστοποιήστε τη στρατηγική περιεχομένου OTT

Μικρές αλλαγές μπορούν να προσελκύσουν νέους πελάτες και να αποφέρουν περισσότερα έσοδα. Τι είναι δημοφιλές στη θέση σας αυτή τη στιγμή; Τι ψάχνουν οι άνθρωποι στον τομέα σας; Μπορεί να χρειαστείτε μια νέα προσέγγιση στα βίντεο που δημοσιεύετε ή στο θέμα στο οποίο ειδικεύεστε.

Για παράδειγμα, αν μεταδίδετε ταινίες και σειρές σε ανθρώπους, σκεφτείτε να επιλέξετε μια θέση. Το εξειδικευμένο περιεχόμενο γίνεται όλο και πιο δημοφιλές τώρα. Πολλές πλατφόρμες εστιάζουν σε ένα είδος ή θέμα βίντεο και δημοσιεύουν μόνο εκείνα που ταιριάζουν με αυτό.

Ίσως, πρέπει να βελτιστοποιήσετε τον τρόπο που δημιουργείτε και επεξεργάζεστε τα βίντεό σας. Κάντε υποθέσεις και δοκιμάστε τις.

συμπέρασμα

Καταλήξαμε σε μερικές μόνο ιδέες για μια επέκταση της επιχείρησης. Ελπίζουμε όμως ότι θα βρείτε κάτι ενδιαφέρον εδώ που θα σας δώσει ιδέες για να αναπτύξετε και να βελτιώσετε το έργο σας.