Εξερχόμενα Vs. Εισερχόμενη γενιά μολύβδου: Διαφορές και ομοιότητες

Είναι προφανές ότι η εξερχόμενη παραγωγή δυνητικών πελατών έχει γίνει λιγότερο αποτελεσματική στο μάρκετινγκ B2-B. Για μακροπρόθεσμη επιτυχία, η εισερχόμενη είναι η καλύτερη στρατηγική. Οι τακτικές δημιουργίας εξερχόμενων δυνητικών πελατών εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό μέρος του μείγματος μάρκετινγκ. Πριν αποφασίσετε για ένα Υπηρεσία παραγωγής μολύβδου B2Bείναι σημαντικό να είστε εξοικειωμένοι με τους διαφορετικούς τύπους παραγωγής μολύβδου.

Στρατηγικές μάρκετινγκ: Inbound and Outbound: The Rise and Fall of Inbound and Outbound

Αντίθετα, αναπτύχθηκαν στρατηγικές δημιουργίας εισερχόμενων δυνητικών πελατών για την καλύτερη ευθυγράμμιση με τη συμπεριφορά των αγοραστών και την παραγωγή πιο αξιόπιστων αποτελεσμάτων.

Τι είναι η Inbound Lead Generation;

Το Inbound Lead Generation αναφέρεται στη δημιουργία περιεχομένου ή καμπανιών που είναι ελκυστικά για τους επισκέπτες του ιστότοπου και τους μετατρέπουν σε δυνητικούς πελάτες.

Ποιο είναι το μυστικό σε αυτό;

Μπορείτε να κάνετε την επωνυμία σας πιο ορατή στο διαδίκτυο μέσω των μηχανών αναζήτησης και των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης. Χρησιμοποιήστε πολύτιμο περιεχόμενο για τη συμμετοχή των επισκεπτών σε ανταλλαγές πληροφοριών: τα στοιχεία επικοινωνίας τους εξ όσων γνωρίζετε.

Οι καμπάνιες δημιουργίας εισερχόμενων δυνητικών πελατών επικεντρώνονται στη βοήθεια και όχι στην πώληση.

Το να βοηθήσετε τους αγοραστές να λύσουν, να ερευνήσουν και να ορίσουν προβλήματα είναι ένας καλύτερος τρόπος για να προσεγγίσετε τους αγοραστές νωρίς στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Αυτό οικοδομεί εμπιστοσύνη και επιτρέπει στους αγοραστές να επηρεάσουν τις αποφάσεις αγοράς.

Διαφορετικοί τύποι εισερχόμενων στρατηγικών

Οι δραστηριότητες εισερχόμενου μάρκετινγκ μπορούν να περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε:

Content Marketing

Blogging

SEO

Ανατροφή μολύβδου

Συνομιλία/μήνυμα μέσω ζωντανής συνομιλίας

Προγραμματική διαφήμιση

Τι είναι ένας εισερχόμενος δυνητικός πελάτης;

Ένας εισερχόμενος υποψήφιος είναι ένας υποψήφιος B2B που προσελκύεται από το περιεχόμενό σας και ο οποίος πραγματοποιεί μετατροπές ως μέρος της στρατηγικής σας για τη δημιουργία εισερχόμενων δυνητικών πελατών. Οι εισερχόμενοι υποψήφιοι πελάτες είναι άτομα που:

Κατεβάστε ένα eBook ή Οδηγό

Αφού διαβάσετε ένα κομμάτι περιεχομένου από pillars, επικοινωνήστε με την ομάδα πωλήσεων

Αφού παρακολουθήσετε ένα διαδικτυακό σεμινάριο, ζητήστε μια επίδειξη

Συμπληρώστε μια έρευνα

Τι είναι η Outbound Lead Generation;

Η δημιουργία εξερχόμενων δυνητικών πελατών αναφέρεται στην αποστολή ή την προώθηση μηνυμάτων σε ένα κοινό-στόχο, ανεξάρτητα από το αν το έχουν ζητήσει ή αν έχουν εκφράσει ενδιαφέρον. Αυτό το σενάριο ονομάζεται «μάρκετινγκ διακοπής» επειδή είστε εσείς που αποφασίζετε την τοποθεσία και την ώρα της αλληλεπίδρασης.

Διαφορετικοί τύποι τακτικών εξερχόμενων δυνητικών πελατών

Ανάλογα με τη χρήση τους, υπάρχουν ορισμένες τακτικές που μπορούν να θεωρηθούν εξερχόμενες στο μάρκετινγκ B2B.

Μαζικό email

Ψυχρή κλήση

Διαφήμιση προβολής

Απευθείας αλληλογραφία

Τι είναι ακριβώς ένας εξερχόμενος πελάτης;

Οι εξερχόμενοι υποψήφιοι πελάτες μπορούν να οριστούν ως προοπτικές B2B που έχουν προσεγγιστεί μέσω εξερχόμενων καναλιών, όπως κρύες κλήσεις ή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και οι οποίοι είναι πρόθυμοι να μιλήσουν με την ομάδα πωλήσεών σας.

Ποιες είναι οι 3 κύριες διαφορές μεταξύ εξερχόμενων και εισερχόμενων δυνητικών πελατών;

Αυτές οι στρατηγικές δημιουργίας μολύβδου διαφέρουν μεταξύ τους με τους ακόλουθους τρόπους:

Έλεγχος εμπλοκής

Στοιχεία μάρκετινγκ

Προφίλ κόστους για καμπάνιες

  1. Έλεγχος της δέσμευσης

Όπως είδαμε, η κύρια διαφορά μεταξύ των εισερχόμενων και εξωτερικών προσεγγίσεων για τη δημιουργία μολύβδου είναι ποιος αποφασίζει πότε και πού θα το κάνει. Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα, από την κατανάλωση περιεχομένου έως την ανταλλαγή πληροφοριών.

  1. Τα περιουσιακά στοιχεία μάρκετινγκ αξίζουν το βάρος τους

Οι εξερχόμενες καμπάνιες έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής από τα εισερχόμενα στοιχεία. Το αειθαλές περιεχόμενο, για παράδειγμα, μπορεί να δημιουργήσει δυνητικούς πελάτες πολύ μετά τη δημιουργία του, παρέχοντας σημαντική μακροπρόθεσμη απόδοση επένδυσης στη δραστηριότητά σας μάρκετινγκ.

  1. Προφίλ κόστους καμπάνιας

Οι εισερχόμενες καμπάνιες είναι συνήθως φθηνότερες και κατανέμονται σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η κίνηση κερδίζεται, δεν αγοράζεται. Δεν απαιτείται η αγορά της μεθόδου διανομής.

Ποια μέθοδος δημιουργίας μολύβδου είναι η καλύτερη για εσάς;

Αν και το outbound εξακολουθεί να είναι μια βιώσιμη στρατηγική, έχει αντικατασταθεί από το inbound marketing.

Η εισερχόμενη παραγωγή μολύβδου κοστίζει λιγότερο και είναι πιο εύκολο να ξεκινήσει, έχει χαμηλότερο κίνδυνο και προσφέρει σύνθετες αποδόσεις που είναι ακόμη χαμηλότερες με την πάροδο του χρόνου.