Διαφορετικοί τύποι θερμοστάτη και τι σας ταιριάζει καλύτερα

Είστε έτοιμοι να αναλάβετε το σύστημα θέρμανσης και ψύξης σας για να μειώσετε τα έξοδα κοινής ωφέλειας; Ανάλογα με τις υποσχέσεις του κατασκευαστή, ένας έξυπνος θερμοστάτης μπορεί να είναι μια λογική επένδυση για εξοικονόμηση περίπου 50 $ ετησίως ή έως και 100 $ ή περισσότερο.

Οι έξυπνοι ή ασύρματοι θερμοστάτες είναι μια βελτίωση σε σχέση με τους προγραμματιζόμενους θερμοστάτες, οι οποίοι προσφέρουν τον ίδιο βαθμό εξοικονόμησης αλλά χρειάζονται προσεκτικό προγραμματισμό – κάτι που πολλά σπίτια αποτυγχάνουν να κάνουν. Σύμφωνα με έρευνες, το σαράντα τοις εκατό των κατόχων προγραμματιζόμενου θερμοστάτη δεν χρησιμοποιεί την επιλογή προγραμματισμού.

Ένας έξυπνος θερμοστάτης διορθώνει αυτήν την παράλειψη κάνοντας τον προγραμματισμό ακόμα πιο απλό, επιτρέποντάς σας να τροποποιείτε τη θερμοκρασία του σπιτιού σας από οπουδήποτε και να «μαθαίνετε» τις προτιμήσεις σας να προσαρμόζετε αυτόματα τις ρυθμίσεις του σπιτιού σας.

Εάν είστε έτοιμοι να ενημερώσετε σε ένα Έξυπνος ασύρματος θερμοστάτης, έχετε πολλές επιλογές. Ακολουθούν οι διαφορές μεταξύ των ασύρματων έξυπνων θερμοστατών και οι πληροφορίες που χρειάζεστε για να επιλέξετε τον σωστό.

Διάφορες Ποικιλίες Θερμοστατών

Ο θερμοστάτης είναι μια δημοφιλής οικιακή συσκευή που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της θερμοκρασίας. Υπάρχουν διάφοροι τύποι θερμοστατών στην αγορά, ο καθένας με τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Οι τυπικοί θερμοστάτες είναι ικανοί για βασικές λειτουργίες θέρμανσης και ψύξης, ενώ οι υψηλών προδιαγραφών μπορεί να είναι εξοπλισμένοι με τεχνολογία που βελτιώνει την άνεση και την άνεση.

Ο βέλτιστος θερμοστάτης θα πρέπει να είναι λειτουργικός και συμβατός με τον τρόπο ζωής σας. Εδώ είναι οι πολυάριθμες συσκευές θερμοστάτη από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε:

Τύπος 1: Θερμοστάτης χωρίς προγραμματιζόμενα χαρακτηριστικά

Οι μη προγραμματιζόμενοι θερμοστάτες είναι μια από τις πιο θεμελιώδεις μορφές θερμοστατών.

Οι μη προγραμματιζόμενοι θερμοστάτες, συχνά γνωστοί ως χειροκίνητοι θερμοστάτες ή μηχανικοί θερμοστάτες, είναι οι πιο βασικοί διαθέσιμοι θερμοστάτες. Λειτουργούν χειροκίνητα. Μόλις ρυθμιστεί ο θερμοστάτης σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία, θα παραμείνει σε αυτήν τη ρύθμιση εκτός εάν ρυθμιστεί ή απενεργοποιηθεί χειροκίνητα.

Συνήθως, ένας μη προγραμματιζόμενος θερμοστάτης διαθέτει οθόνη LED που εμφανίζει την επιλεγμένη θερμοκρασία. Υπάρχουν πρόσθετα χειριστήρια πάνω και κάτω για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας, καθώς και ένα κουμπί που εναλλάσσεται μεταξύ των λειτουργιών ψύξης και θέρμανσης. Όταν ενεργοποιείτε έναν θερμοστάτη που δεν είναι προγραμματισμένος, ίσως χρειαστεί να περιμένετε λίγο πριν θερμανθεί ή κρυώσει το σπίτι σας.

Πριν από την ανακάλυψη ότι περιέχουν υδράργυρο, οι μη προγραμματιζόμενοι θερμοστάτες ήταν η πιο δημοφιλής ποικιλία στην αγορά. Ωστόσο, αυτό άλλαξε όταν οι καταναλωτές έμαθαν ότι περιέχουν υδράργυρο.

2: Προγραμματιζόμενος θερμοστάτης

Οι δημοφιλείς τύποι συσκευών θερμοστάτη περιλαμβάνουν προγραμματιζόμενους θερμοστάτες.

Ένας προγραμματισμένος θερμοστάτης θα απλοποιήσει σημαντικά τη ζωή σας, ιδιαίτερα εάν χρησιμοποιείτε μηχανικό θερμοστάτη. Το κύριο χαρακτηριστικό πώλησης αυτού του θερμοστάτη είναι ότι επιτρέπει ρυθμίσεις θερμοκρασίας χωρίς χειροκίνητη ρύθμιση.

Ένας προγραμματιζόμενος θερμοστάτης επιτρέπει την προκαθορισμένη θερμοκρασία. Αφού δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας, αυτός ο θερμοστάτης θα προσαρμόσει αυτόματα τη θερμοκρασία για τη διάρκεια του προγράμματος. Το πρόγραμμα 7 ημερών, το οποίο σας επιτρέπει να έχετε διακριτές ρυθμίσεις θερμοκρασίας για κάθε ημέρα της εβδομάδας, είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιημένα προγράμματα. Αυτό το σχήμα είναι το πιο προσαρμόσιμο και είναι ιδανικό για άτομα με ταραχώδη προγράμματα.

Το σχήμα 5-1-1, το οποίο επιτρέπει σε ένα άτομο να έχει μια ομοιόμορφη ρύθμιση θερμοκρασίας για πέντε ημέρες της εβδομάδας και δύο ξεχωριστές ρυθμίσεις θερμοκρασίας για το Σάββατο και την Κυριακή, είναι μια άλλη μέθοδος που χρησιμοποιείται τακτικά. Ακολουθεί το πρόγραμμα 5-2, το οποίο δίνει σταθερή ρύθμιση θερμοκρασίας για τις πέντε καθημερινές και σταθερή ρύθμιση θερμοκρασίας και για τις δύο ημέρες του Σαββατοκύριακου.

Το πρόγραμμα 1 εβδομάδας είναι το πιο απλό, με δυνατότητα διατήρησης σταθερής θερμοκρασίας για μια ολόκληρη εβδομάδα. Ένας προγραμματισμένος θερμοστάτης μπορεί να μεταβάλλει τη θερμοκρασία τέσσερις φορές σε λιγότερο από 24 ώρες, ανάλογα με το μοντέλο.

3: Θερμοστάτης οθόνης αφής

Ο θερμοστάτης οθόνης αφής είναι από τα πιο εξελιγμένα gadget θερμοστάτη.

Η τεχνολογία της οθόνης αφής έχει γίνει αρκετά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει σε όλες σχεδόν τις συσκευές στις μέρες μας, συμπεριλαμβανομένων των θερμοστατών. Το κύριο πλεονέκτημα ενός θερμοστάτη οθόνης αφής είναι ότι αφαιρεί την ανάγκη για κουμπιά στον πίνακα ελέγχου. Λόγω της απουσίας κουμπιών, είναι λιγότερο πιθανό κάποιος να πατήσει κατά λάθος ένα κουμπί, κάτι που μπορεί να είναι αρκετά απογοητευτικό, ειδικά κατά τη ρύθμιση του λογισμικού.

Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του θερμοστάτη είναι ότι απλοποιεί και επιταχύνει τη διαδικασία προγραμματισμού. Δεν χρειάζεται να διαβάσετε το εγχειρίδιο για να το χρησιμοποιήσετε γιατί όλες οι οδηγίες παρέχονται στην οθόνη. Αν και η ύπαρξη θερμοστάτη οθόνης αφής είναι μια ωραία ιδέα, δεν έχουν σχεδιαστεί όλες οι εκδόσεις με οθόνη αφής για να χειρίζονται εύκολα τα μεγάλα δάχτυλα.

Άλλοι θερμοστάτες με οθόνη αφής μπορεί επίσης να έχουν πολύπλοκη διεπαφή, που απαιτεί από άπειρους χρήστες να καταβάλουν προσπάθεια και υπομονή για να κατανοήσουν όλες τις επιλογές.

4: Ασύρματος έξυπνος θερμοστάτης

Ασύρματοι έξυπνοι θερμοστάτες είναι από τις πιο σύγχρονες μορφές θερμοστάτη.

Αυτός είναι ένας από τους πιο δαπανηρούς θερμοστάτες που διατίθενται αυτή τη στιγμή στην αγορά. Ένας ασύρματος θερμοστάτης είναι πιο ακριβός από άλλους τύπους θερμοστάτη στην αγορά, αλλά προσφέρει μεγαλύτερες λειτουργίες. Συγκεκριμένα, οι ασύρματοι θερμοστάτες σάς επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση και να το χρησιμοποιείτε από οποιαδήποτε τοποθεσία, ακόμα κι αν δεν βρίσκεστε στο ίδιο κτίριο όπου βρίσκεται.

Οι ασύρματοι θερμοστάτες επιτρέπουν την τροποποίηση προκαθορισμένων τιμών κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος που εκτελείται. Αυτή η λειτουργία είναι πολύ οικονομική και έχει ως αποτέλεσμα μειωμένο κόστος κοινής ωφέλειας με την πάροδο του χρόνου. Αυτή η λειτουργία εξαλείφει επίσης την ανάγκη να αφήνετε τον θερμοστάτη αναμμένο όταν λείπετε από το σπίτι. Απλώς ενεργοποιήστε το από το τηλέφωνό σας όταν είστε στο σπίτι σας και θα μπορείτε να απολαύσετε τον κλιματισμό μόλις μπείτε στο σπίτι.

5: Εκμάθηση Θερμοστάτης

Ο θερμοστάτης εκμάθησης είναι από τα πιο εξελιγμένα gadget θερμοστάτη.

Αυτή είναι η πιο πρόσφατη τεχνολογική πρόοδος στον σχεδιασμό του θερμοστάτη. Ένας θερμοστάτης εκμάθησης προσφέρει τα ίδια πλεονεκτήματα με τους προγραμματιζόμενους θερμοστάτες, με την εξαίρεση ότι απαιτεί ανθρώπινο προγραμματισμό μόνο τις πρώτες λίγες φορές που χρησιμοποιείται. Μετά από αυτό, είναι σε θέση να εκτιμήσει τις προτιμήσεις σας και θα αρχίσει να δημιουργεί αυτόματα προγράμματα.

Ένας θερμοστάτης εκμάθησης μπορεί να συνδέεται με ένα ασύρματο δίκτυο, επιτρέποντάς σας να το προγραμματίζετε, να το παρακολουθείτε και να το ελέγχετε εξ αποστάσεως από υπολογιστή ή smartphone. Αυτός ο θερμοστάτης είναι αποτελεσματικός μόνο για άτομα με κανονικά ή προβλέψιμα χρονοδιαγράμματα. Χωρίς συνέπεια, δεν μπορεί να μάθει αποτελεσματικά τις προτιμήσεις σας.

6: Θερμοστάτης επικοινωνίας

Ο επικοινωνιακός θερμοστάτης είναι ένα εξελιγμένο gadget θερμοστάτη.

Πολλοί θερμοστάτες υψηλής τεχνολογίας διαθέτουν πλέον σύστημα επικοινωνίας. Ο επικοινωνιακός ασύρματος θερμοστάτης σάς επιτρέπει να δημιουργείτε και να παρακολουθείτε προγράμματα μέσω απλής συνομιλίας. Περιλαμβάνει πιο προηγμένες λειτουργίες από άλλους τύπους θερμοστατών, όπως βοήθεια για την αντιμετώπιση προβλημάτων, άμεσες ρυθμίσεις χαρακτηριστικών και ρυθμίσεων κλιβάνου και ειδοποιήσεις συντήρησης.

Η αποτελεσματικότητά σας Σύστημα HVAC είναι απαραίτητο για τη διατήρηση των επιπέδων άνεσης του εσωτερικού. Για μεγάλη απόδοση, πρέπει να έχετε έναν θερμοστάτη που να λειτουργεί σωστά. Καθώς τώρα γνωρίζετε ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι οικιακών θερμοστατών στην αγορά, το μόνο που χρειάζεστε είναι μια βασική κατανόηση του τρόπου λειτουργίας τους για να επιλέξετε τον ιδανικό για το σπίτι σας.