Γιατί να εμπορεύεστε παράγωγα νομίσματος στην Ινδία;

Τα παράγωγα νομισμάτων είναι συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και δικαιώματα προαίρεσης που βασίζονται σε συναλλαγές στα οποία ένα ζεύγος νομισμάτων αγοράζεται ή πωλείται σε προκαθορισμένη τιμή και ημερομηνία στο μέλλον. Τα παράγωγα νομισμάτων διαφέρουν από τις συναλλαγές νομισμάτων, καθώς σας επιτρέπουν να ανταλλάξετε τις κινήσεις των τιμών διαφόρων τύπους ζευγών νομισμάτων.

Εδώ μιλάμε για τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ανταλλάσσετε παράγωγα νομίσματα στην Ινδία. Αλλά πριν από αυτό, ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά στο τι είναι τα παράγωγα νομισμάτων στην Ινδία.

Τι είναι τα παράγωγα νομίσματος στην Ινδία;

Εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε το ταξίδι συναλλαγών σας σε παράγωγα νομισμάτων στην Ινδία, θα πρέπει να γνωρίζετε τα βασικά. Σε αντίθεση με τα παράγωγα μετοχών που χρησιμοποιούν ίδια κεφάλαια ως υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο, τα παράγωγα νομισμάτων χρησιμοποιούν διαφορετικούς τύπους ζευγών νομισμάτων.

Εδώ είναι τα πιο δημοφιλή ζεύγη νομισμάτων στην Ινδία.

  • Ρουπία Ινδίας και Δολάριο ΗΠΑ (INR-USD)
  • Ρουπία Ινδίας και Ευρώ (INR-EUR)
  • Ρουπία Ινδίας και γιεν Ιαπωνίας (INR-JPY)
  • Ρουπία Ινδίας και Λίρα Μεγάλης Βρετανίας (INR-GBP)

Εκτός από τα παραπάνω, υπάρχουν τρία ακόμη ζεύγη νομισμάτων διαθέσιμα για διαπραγμάτευση στην Ινδία.

  • Ευρώ και Δολάρια ΗΠΑ (EUR-USD)
  • Λίρα Μεγάλης Βρετανίας και δολάρια ΗΠΑ (GBP-USD)
  • Δολάρια ΗΠΑ και γιεν Ιαπωνίας (USD-JPY)

Επιπλέον, η Ινδία διαθέτει επί του παρόντος δύο είδη παραγώγων νομισμάτων. Αυτά είναι συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης νομισμάτων και επιλογές.

  • Συναλλαγματικά ΜΜΕ- Αυτά τα συμβόλαια παραγώγων δίνουν τη δυνατότητα στον έμπορο να αγοράσει ή να πουλήσει ζεύγη νομισμάτων σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία στο μέλλον και μια τιμή ανταλλαγής που καθορίζεται σήμερα.
  • Επιλογές νομίσματος- Αυτά τα συμβόλαια call ή put παρέχουν στους εμπόρους το δικαίωμα, αλλά όχι την υποχρέωση να αγοράσουν ή να πουλήσουν ζεύγη νομισμάτων INR-USD κατά ή πριν από τη λήξη τους.

Μεταξύ των εμπορεύσιμων ζευγών νομισμάτων στην Ινδία, οι επιλογές νομισμάτων είναι διαθέσιμες μόνο για το ζεύγος INR-USD. Ωστόσο, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης νομισμάτων είναι διαθέσιμα και για τα επτά ζεύγη που αναφέρονται εδώ.

Τα τελευταία χρόνια, συναλλαγές νομισμάτων σε παράγωγα έχει γίνει ευκολότερο στην Ινδία. Με εγγεγραμμένες πλατφόρμες παραγώγων συναλλάγματος όπως το Dhan, οι έμποροι μπορούν να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό και να αρχίσουν να διαπραγματεύονται συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης νομισμάτων και δικαιώματα προαίρεσης πολύ εύκολα. Τώρα, ας δούμε γιατί πρέπει να συναλλάσσεστε παράγωγα νομίσματα στην Ινδία.

Γιατί να εμπορεύεστε παράγωγα νομίσματος στην Ινδία;

Ακολουθούν οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να αρχίσετε να συναλλάσσεστε διαφορετικούς τύπους ζευγών νομισμάτων στην Ινδία σήμερα:

1. Επιτρέπει την αντιστάθμιση

Η αντιστάθμιση προστατεύει από δυσμενείς κινήσεις στην τιμή των ζευγών νομισμάτων. Για παράδειγμα, εάν έχετε την προοπτική ότι ένα συγκεκριμένο ζεύγος νομισμάτων στο οποίο έχετε έκθεση θα πέσει, μπορείτε να αγοράσετε ένα συμβόλαιο πώλησης για αυτό το ζεύγος και να αντισταθμίσετε τους καθοδικούς κινδύνους.

2. Καλύτερες Ευκαιρίες Κέρδους

Με τη δυνατότητα υψηλής ρευστότητας της αγοράς συναλλάγματος, αποκομίζετε ένα αξιοπρεπές κέρδος ακόμη και από τις μικρότερες διακυμάνσεις των τιμών. Για παράδειγμα, εάν πιστεύετε ότι οι τιμές του πετρελαίου θα αυξηθούν και θα επηρεάσουν τον λογαριασμό εισαγωγών της Ινδίας, μπορείτε να αγοράσετε USD-INR και να αποκομίσετε αξιοπρεπή κέρδη όταν το INR υποτιμηθεί.

3. Όφελος Μόχλευσης

Οι κορυφαίοι χρηματιστές παραγώγων συναλλάγματος προσφέρουν αξιοπρεπή μόχλευση για συναλλαγές νομισμάτων. Αντί να πληρώνετε την πλήρη αξία για ένα ζεύγος νομισμάτων όπως στις συναλλαγές νομισμάτων, μπορείτε να το αγοράσετε κλασματικά με παράγωγα με βάση τις προοπτικές σας για να μειώσετε τον κίνδυνο και να μεγιστοποιήσετε το κέρδος σας στα ζεύγη νομισμάτων. Αυτό βελτιώνει την αγοραστική σας δύναμη κατά τη διαπραγμάτευση παραγώγων νομισμάτων.

συμπέρασμα

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης νομισμάτων και οι επιλογές είναι εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις στις παραδοσιακές συναλλαγές νομισμάτων. Μπορείτε να πάρετε θέσεις σε διαφορετικούς τύπους ζευγών νομισμάτων για να δημιουργήσετε κέρδη από τις κινήσεις των τιμών. Το Dhan παρέχει μια διεπαφή πλούσια σε χαρακτηριστικά για να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε τις συναλλαγές παραγώγων νομισμάτων χωρίς κόπο.