Γιατί η απόδοση του ιστότοπου είναι σημαντική για την επιχείρησή σας;

Σε μια χρονική στιγμή της ζωής μας, έχουμε βρεθεί σε αυτήν την κατάσταση περισσότερες από μία φορές. Είμαστε – κλειδωμένοι σε έναν ιστότοπο που δεν θα φορτωνόταν, προσπαθήσαμε να φορτώσουμε σελίδες και στο τέλος είδαμε ένα μήνυμα σφάλματος κατά την περιήγησή μας. Αυτό είναι δυνατό τόσο σε επιτραπέζιους όσο και σε κινητές συσκευές.

Οι χρήστες αναμένεται ότι το διαδικτυακό τους υλικό ανταποκρίνεται και οι εταιρείες ενδέχεται να υποφέρουν εάν επιβραδύνουν τις σελίδες τους μόνο κατά λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Δεν είναι απαραίτητο εάν ένας ιστότοπος φορτώνει αργά, αυτό δεν σημαίνει ότι η εταιρεία δραστηριοποιείται κακής ποιότητας. Ωστόσο, συχνά αυτό νιώθει ο χρήστης που επισκέπτεται τον ιστότοπό σας.

Εδώ αυτό που προσπαθώ να μεταφέρω είναι ότι η ταχύτητα φαίνεται να έχει άμεση επιρροή από αυτή την άποψη στην εταιρεία σας. Καθορίζει την ποιότητα της πίστης των καταναλωτών που μπορείτε να προσφέρετε και την πιθανότητα να διατηρήσετε τους καταναλωτές.

Ας μάθουμε λοιπόν περισσότερα για την απόδοση και την επιρροή τους στην επιτυχία της επιχείρησής σας, προκειμένου να αποφύγετε κακά αποτελέσματα μακροπρόθεσμα.

Επιχειρηματικές συμβουλές και κόλπα

Τι είναι το ποσοστό μετατροπής της ιστοσελίδας;

Ας το καταλάβουμε αυτό με ένα παράδειγμα: μια εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου εμπορεύεται κάποιο κινητό. όταν ο χρήστης πηγαίνει σε αυτήν τη σελίδα και αγοράζει αυτό το κινητό, αυτό σημαίνει ότι τότε ο χρήστης μετατρέπεται σε αγοραστή.

Επομένως, δεν πρόκειται πάντα για ορισμένα προϊόντα, μερικές φορές όταν συμπληρώνετε μια φόρμα, αγοράζετε ένα εισιτήριο, αυτό είναι επίσης μετατροπή. εξαρτάται από το είδος της εταιρείας.

Επομένως, η μετατροπή είναι το ποσοστό των χρηστών που ήρθαν στον ιστότοπό σας και αγόρασαν κάτι. Ας εξετάσουμε από τα 100 άτομα, τα 15 από αυτά αγόρασαν το κινητό από τον ιστότοπό σας, πράγμα που σημαίνει ότι το ποσοστό μετατροπής σας θα είναι 15%. Η διαδικασία αύξησης αυτού του στατιστικού όσο το δυνατόν πιο ψηλά είναι η βελτιστοποίηση του ποσοστού μετατροπής.

Η βελτιστοποίηση των ποσοστών μετατροπής είναι μια συνεχής διαδικασία, καθώς μπορεί να βελτιστοποιηθεί συνεχώς περαιτέρω, εκτός εάν το ποσοστό μετατροπής μιας σελίδας είναι 100%, κάτι που δεν είναι ρεαλιστικό.

Πόσο αργός είναι ο ιστότοπός σας;

Σύμφωνα με την έρευνα, εάν ένας ιστότοπος χρειάζεται περισσότερα από 4 δευτερόλεπτα για να φορτώσει, 2 στα 4 άτομα θα εγκαταλείψουν τον ιστότοπό σας. Και περισσότερο από το 40 τοις εκατό των χρηστών δεν επισκέπτονται ξανά τον ιστότοπο, ο οποίος έχει κακή απόδοση.

Οι ιδιοκτήτες του ιστότοπου μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες μόνο εντός 5 δευτερολέπτων πριν σχεδιάσουν να φύγουν. Το 50% των πελατών ηλεκτρονικού εμπορίου απαιτούν χρόνο φόρτωσης σελίδας μικρότερο από δύο δευτερόλεπτα. Εάν δεν φορτώσει στο μεταξύ σε 3 δευτερόλεπτα, θα φύγουν από τη σελίδα.

Ο χρόνος φόρτωσης της σελίδας είναι ένας από τους λόγους πίσω από την αποτυχία της επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου στην παγκόσμια αγορά.

Γιατί η απόδοση του ιστότοπου έχει σημασία για την επιχειρηματική επιτυχία

Η απόδοση του ιστότοπου αναφέρεται στο χρόνο που χρειάζεται για να εμφανιστούν οι σελίδες του ιστότοπού σας στους χρήστες σας. Είναι ζωτικής σημασίας να εγγυηθείτε ότι ο Ιστότοπός σας λειτουργεί σωστά με κάθε σειρά συσκευών και προγραμμάτων περιήγησης ιστού από τα οποία χρησιμοποιούν οι χρήστες.

Εάν ο Ιστότοπός σας δεν είναι καλός, η επιχείρησή σας μπορεί να ζημιωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ή μόνιμα. Η απόδοση του ιστότοπού σας και η επιχείρηση που κάνετε συμβαδίζουν και υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας πριν αναπτύξετε έναν ιστότοπο.

1. Υψηλή ταχύτητα = Καλή εμπειρία χρήστη

Έχω ήδη αναφέρει νωρίτερα ότι κάθε φορά που ένας πελάτης επισκέπτεται έναν ιστότοπο, είναι πολύ πιθανό να περιμένει ότι ο ιστότοπος θα φορτώσει σε μόλις 3 δευτερόλεπτα.

Όπως κρίνουμε ένα άτομο από την πρώτη του εντύπωση, η πρώτη εντύπωση ενός ιστότοπου είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις.

Οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται έναν πιο γρήγορο και μοντέρνο ιστότοπο ως πιο αξιόπιστο. Το αντίστροφο είναι ότι ένας υποτονικός ιστότοπος αναστατώνει κυρίως τους χρήστες. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναπηδούν και προτιμούν να επισκέπτονται άλλους ιστότοπους πιο γρήγορα για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους. Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να αντιστρέψεις αυτή τη λανθασμένη εντύπωση.

Επίσης, αυτές οι προσδοκίες των χρηστών ότι ένας ιστότοπος θα πρέπει να φορτώσει σε λιγότερο από ή σε 3 δευτερόλεπτα είναι εύλογες γιατί υπάρχουν 100 και εκατομμύρια άλλοι ιστότοποι που μπορούν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του χρήστη. Επομένως, εάν ο ιστότοπός σας δεν μπορεί, τότε θα πρέπει να εργαστείτε στον ιστότοπό σας ώστε να φορτώνει πιο γρήγορα.

Σε προηγούμενο άρθρο, έχουμε εξηγήσει σημαντικά κόλπα για να αυξήσετε την εμπειρία χρήστη του ιστότοπού σας.

2. Αύξηση του ποσοστού μετατροπής

Αυτός είναι επίσης ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους έχει σημασία η απόδοση του ιστότοπου.

Η κερδοφορία του ιστότοπού σας είναι στενά συνδεδεμένη με την ποσότητα δυνητικών πελατών, πωλήσεων ή εγγραφών της εταιρείας σας που μπορεί να δημιουργήσει.

Μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα για να αυξήσετε το ποσοστό μετατροπών στον ιστότοπό σας, ενώ εξακολουθείτε να είστε σε θέση να παρέχετε μια σωστή εμπειρία στους χρήστες που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας.

 • Κουμπί προσθήκης παρότρυνσης για δράση
 • Προσθέτοντας τριμμένη φρυγανιά
 • Απρόσκοπτη check out

3. Ανταγωνιστικότητα

Εάν οι καταναλωτές εγκαταλείψουν τον ιστότοπό σας λόγω δυσκολιών με την απόδοση, όχι μόνο θα σταματήσουν την αναζήτησή τους για το αντικείμενο που έψαχναν, αλλά θα πάνε στο ανταγωνιστικό κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου. Εάν ο αντίπαλος προσφέρει μια ανώτερη εμπειρία, θα κερδίσει τόσο τις πωλήσεις όσο και την πίστη των καταναλωτών.

Επομένως, χρειάζεστε τον ταχύτερο ιστότοπο φόρτωσης για να διατηρήσετε την πώληση και την αφοσίωση του πελάτη και να προσφέρετε στην επωνυμία σας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ωστόσο, για να βεβαιωθείτε ότι οι χρήστες σας αντιλαμβάνονται ότι ο ιστότοπός σας τους παρέχει την καλύτερη εμπειρία για να παρατηρήσουν την αλλαγή.

Προσφέροντας την επιλογή μεταξύ δύο εταιρειών, η μία με υποτονική δυνατότητα φόρτισης και η άλλη με γρήγορη απόδοση, είναι μια απλή επιλογή για άτομα που αποφασίζουν να παραδώσουν τα χρήματά τους σε ποια εταιρεία.

Πώς να μετρήσετε την απόδοση του ιστότοπού σας;

Οι βασικοί δείκτες απόδοσης είναι ένα μέτρο που χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση των μεταβλητών που επηρεάζουν ουσιαστικά μια επιχείρηση. Όσον αφορά τη μέτρηση της απόδοσης του ιστότοπου, υπάρχουν πολλές βασικές μετρήσεις απόδοσης, αλλά πρέπει να εστιάσετε σε ορισμένα κρίσιμα KPI.

Με αυτό, μπορείτε να δώσετε μεγάλη προσοχή στις σελίδες που πάνε πολύ καλά και στις σελίδες που χρειάζονται κάποια βελτίωση. Ποιες μετρήσεις πρέπει να έχετε υπόψη κατά τον έλεγχο της απόδοσης του ιστότοπου.

1. Μετρήστε την προσέγγιση κοινού

φέρτε το κοινό-στόχο με το blogging

Η εμβέλεια και η επίδραση του ιστότοπού σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να μετρήσετε. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της παρακολούθησης των επισκεπτών σας, μεταξύ άλλων μεθόδων, χρησιμοποιώντας το Google Analytics. Η προσέγγιση χρηστών καθορίζει τον αριθμό των υποψήφιων ατόμων που έχουν επισκεφτεί τον Ιστότοπό σας, ενώ το αποτέλεσμα είναι πόσα άτομα επισκέπτονται και μεταβαίνουν σε αγοραστές.

Με τη βοήθεια του εργαλείου Google Analytics, μπορείτε να μετρήσετε την περίοδο σύνδεσης και να συγκρίνετε τα αναλυτικά στοιχεία που λάβαμε. Με το Google Analytics, τι μπορείτε να ελέγξετε;

 • Μπορείτε να ελέγξετε αν οι χρήστες αυξάνονται ή όχι. των χρηστών μειώνονται.
 • Εάν οι χρήστες αυξάνονται, τότε μπορείτε να ελέγξετε πώς μεγαλώνουν γρήγορα ή αργά.
 • Επίσης, παρακολουθήστε πόσοι χρήστες είναι νέοι και πόσοι από αυτούς επιστρέφουν.

Παρατηρήστε αυτά τα στατιστικά στοιχεία. Μάθετε τι λειτουργεί και τι όχι. Ακολουθήστε τα πράγματα που σας βοηθούν για να αυξήσετε την κατάταξη του ιστότοπού σας στην αναζήτηση Google.

Εάν ο πελάτης συνεχίσει να επιστρέφει τότε αυτό είναι καλό σημάδι. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι εμπιστεύονται την επωνυμία σας και σκέφτονται να κάνουν μια αγορά από τον ιστότοπό σας όποτε θέλουν. Αυξάνει την παρουσία της επωνυμίας σας στο διαδίκτυο. Οι άνθρωποι θα αρχίσουν να αναγνωρίζουν την επιχείρησή σας.

2. Αναλύστε την κίνηση

Εκτός από τη μέτρηση του αριθμού των επισκέψεων στον ιστότοπό σας, πρέπει να μάθετε αρχικά πώς οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας.

 • Ελέγξτε αν προέρχονται από τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων σας
 • Έρχονται μέσω της διαφήμισης της ΔΕΗ
 • Οι λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιείτε λειτουργούν ή όχι
 • Μια έκρηξη email

Το Google Analytics χωρίζει αυτόματα τους επισκέπτες σε διάφορες κατηγορίες ανάλογα με τη δημογραφία, την τοποθεσία, τα ενδιαφέροντα κ.λπ.

Η ανάλυση των πηγών επισκεψιμότητας και της συμπεριφοράς του κοινού σάς δίνει τη δυνατότητα να κατανοήσετε καλύτερα τους πιθανούς καταναλωτές σας και να βελτιώσετε τις δεξιότητες μάρκετινγκ.

3. Ποσοστό εγκατάλειψης

Το ποσοστό εγκατάλειψης σάς επιτρέπει να προσδιορίσετε το ποσοστό των ατόμων που εγκαταλείπουν τον ιστότοπο μόνο σε μία σελίδα αφού περάσουν χρόνο. Το ζήτημα του γιατί οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τον ιστότοπό σας τίθεται από το υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης. Μία από τις κύριες αιτίες είναι επειδή ο ιστότοπός σας δεν φορτώνει αρκετά γρήγορα και οι χρήστες δεν είναι υπομονετικοί για την εξερεύνηση άλλων σελίδων.

Ο άλλος λόγος μπορεί να είναι ότι ο ιστότοπός σας δεν διατηρείται σωστά και οι χρήστες δεν μπορούν να βρουν αυτό που αναζητούν. Μάθετε όλους τους λόγους πίσω από το υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης και διορθώστε τους

Εάν δεν μπορούν να βρουν το αντικείμενο που αναζητούν, θα φεύγουν συχνά από τον ιστότοπό σας και θα αναπηδούν στην άλλη πλευρά όπου δεν χρειάζεται να ξοδεύουν χρόνο αναζητώντας το αντικείμενο που χρειάζονται.

4. Μετρήστε τη μετατροπή

Τα ποσοστά μετατροπής μπορούν επίσης να δείξουν την απόδοση του ιστότοπού σας. Τα κακά ποσοστά μετατροπών υποδηλώνουν ότι οι επισκέπτες σας δεν πρόκειται να εγγραφούν ή να αγοράσουν τα στοιχεία τους από τον ιστότοπό σας χωρίς καμία ενέργεια.

Αν και μια σειρά αιτιών μπορεί να το προκαλέσει αυτό, ένας υποτονικός ιστότοπος μπορεί να είναι ένας από τους παράγοντες και μια τρομερή αίσθηση απόδοσης του οργανισμού σας.

Για να αυξήσετε τα ποσοστά μετατροπών, πρέπει να είστε ξεκάθαροι σχετικά με τα CTA (παρότρυνση για δράση). Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν:

 • Για ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου: Αγορά, Αγορά, Παραγγελία, Προσθήκη στο καλάθι
 • Για ενημερωτικό δελτίο: Εγγραφείτε, εγγραφείτε, εγγραφείτε
 • Γενικά: Μάθετε περισσότερα, Δείτε περισσότερα, Μάθετε περισσότερα, Σύρετε προς τα επάνω, Κάντε κλικ εδώ

Τα CTA πρέπει να τοποθετούνται στον ιστότοπό σας όπου οι επισκέπτες τα βλέπουν εύκολα, για να τους ενθαρρύνουν, να κάνουν μετατροπή στον ιστότοπό σας.

Στη σημερινή εποχή, το μάρκετινγκ βίντεο χρησιμοποιείται για την αύξηση των ποσοστών μετατροπών.

5. Μετρήστε την απόδοση επένδυσης (ROI).

Πρέπει να λάβετε υπόψη το κόστος επειδή η συνολική απόδοση της επένδυσής σας είναι ίσως ο πιο σημαντικός KPI από όλους. Εάν ξοδεύετε περισσότερα και κερδίζετε λιγότερα, τότε είναι απώλεια για εσάς και πρέπει να το σταματήσετε.

Μπορεί να ανακαλύψετε πώς να βελτιώσετε το γενικό σας κέρδος αλλάζοντας τα αποτελέσματα των μετρήσεων απόδοσης μετρώντας και αναλύοντας άλλους KPI του ιστότοπού σας.

Με τη βοήθεια της μέτρησης, είμαστε σε θέση να ανακαλύψουμε ποιες περιοχές του ιστότοπου λειτουργούν καλύτερα από άλλες.

Ενισχύστε την απόδοση του ιστότοπού σας το συντομότερο δυνατόν

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το πω αυτό, και είναι εύκολο να δει κανείς ήδη ότι η απόδοση του ιστότοπού σας είναι απαραίτητη για την επιτυχία της επιχείρησής σας.

Ως πελάτης, αντιλαμβάνεστε προσωπικά τι άσχημο συναίσθημα νιώθετε όταν έχετε μια άθλια εμπειρία στον ιστότοπο μιας εταιρείας και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εάν ο ιστότοπός σας δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπά τους, οι επισκέπτες σας θα ένιωθαν το ίδιο για την εταιρεία σας. Επομένως, πρέπει να λάβετε υπόψη μερικές συμβουλές για το πώς να βελτιώσετε την απόδοση του ιστότοπού σας.