Γιατί είναι σημαντικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις επιχειρήσεις;

Σήμερα αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο αλληλεπιδρώντας με ανθρώπους στο διαδίκτυο μέσω των κοινωνικών δικτύων παρά στην πραγματική ζωή.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εδώ για να μείνουν και θα είναι ένα τεράστιο μέρος της διαδικτυακής σας παρουσίας – κυρίως εάν είστε επιχείρηση ή μάρκετινγκ μιας επιχείρησης σε πιθανούς πελάτες.

Πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων δεν βλέπουν τη σημασία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την ενίσχυση των πωλήσεων, αλλά η συνάφειά τους δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Η εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν έχει μόνο αντίκτυπο στην προσωπική ζωή αλλά και στις επιχειρήσεις. Σχεδόν κάθε μεγάλη μάρκα έχει λογαριασμό στο Facebook και ένα προφίλ Twitter.

Γιατί όμως είναι σημαντικά τα social media για τις επιχειρήσεις;

1. Βελτιώνει την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας και την αφοσίωση

Όσο περισσότεροι άνθρωποι ακολουθούν την επιχείρησή σας σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων όπως το Facebook και το Twitter, τόσο πιο πιθανό είναι να θυμούνται την εταιρεία σας όταν ψάχνουν για κάτι που πουλάτε.

Μπορεί επίσης να αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι με την επωνυμία σας αφού αλληλεπιδράσουν μαζί σας σε αυτές τις πλατφόρμες, επειδή είναι πιο εξοικειωμένοι με την προσωπικότητα της επωνυμίας και τι σας κάνει μοναδικό σε σύγκριση με άλλους.

Αυτή η εξοικείωση εξελίσσεται σε αφοσίωση που σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να αγοράσουν ξανά από εσάς στο μέλλον αντί να πάνε αλλού.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν η επιχείρησή σας είναι μια σχετικά νέα εταιρεία ή μια εταιρεία που δεν έχει ακόμη ευρεία αναγνώριση στον κλάδο ή τη γεωγραφική της περιοχή

2. Βοηθά στην οικοδόμηση ουσιαστικών σχέσεων με βασικά ακροατήρια

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σάς επιτρέπουν να αλληλεπιδράσετε απευθείας με τους πελάτες σας και να δημιουργήσετε μια προσωπική σύνδεση μαζί τους.

Μπορείτε να λάβετε σχόλια από τους πελάτες σας σχετικά με συγκεκριμένα προϊόντα ή υπηρεσίες και να αντιμετωπίσετε τις ανησυχίες τους σε πραγματικό χρόνο.

Ένα καλό παράδειγμα είναι ο τρόπος με τον οποίο η KFC India χρησιμοποίησε το Twitter για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των πελατών σχετικά με το τρόφιμο τους και να επανορθώσει προσφέροντας δωρεάν προσφορές κοτόπουλου μέσα σε λίγα λεπτά από τη λήψη της καταγγελίας.

3. Βοηθά στην παροχή πολύτιμων πληροφοριών για τους πελάτες

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να ακούν τις απόψεις των πελατών για αυτές και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους.

Αυτό τους επιτρέπει να κατανοήσουν πώς αισθάνονται οι πελάτες για την επιχείρηση και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της.

Αυτές οι πληροφορίες βοηθούν τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους με βάση αυτό που θέλουν οι πελάτες τους.

4. Βοηθά στη δημιουργία δυνητικών πελατών και πωλήσεων

Βοηθά να γνωστοποιήσετε την επιχείρησή σας και τις ενέργειές σας.

Για παράδειγμα, εάν έχετε κατάστημα, μπορείτε να δημοσιεύσετε φωτογραφίες των αντικειμένων στο κατάστημά σας σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων όπως το Facebook ή το Twitter.

Αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες να δουν τι έχετε να προσφέρετε και μπορεί να αποφασίσουν να αγοράσουν κάτι από το κατάστημά σας.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιτρέπουν επίσης στις επιχειρήσεις να λαμβάνουν σχόλια από τους πελάτες τους.

Για παράδειγμα, κάποιος που αγοράζει κάτι από το κατάστημά σας και είναι ευχαριστημένος με το προϊόν μπορεί να το πει στους άλλους δημοσιεύοντας μια κριτική στο Facebook ή στο Twitter.

Αυτό θα βοηθήσει τους πιθανούς πελάτες να λάβουν μια τεκμηριωμένη απόφαση όταν αποφασίζουν εάν θα αγοράσουν ή όχι από την εταιρεία σας.

Τα social media θα βοηθήσουν την επιχείρησή σας να αναπτυχθεί

Είτε είστε ένα άτομο που ξεκινά μια επιχείρηση είτε ο διευθύνων σύμβουλος μιας καθιερωμένης εταιρικής επιχείρησης, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο.

Επωφεληθείτε από τα πολλά πλεονεκτήματα της δημιουργίας λογαριασμών στο Facebook, το Twitter, το Google+ και άλλα δίκτυα για να συνδεθείτε με νέους πελάτες σε όλο τον κόσμο, ενώ διατηρείτε τον έλεγχο του ποιος βλέπει τις αναρτήσεις σας.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι το επόμενο μεγάλο πράγμα που βοηθά την επιχείρησή σας να αναπτυχθεί. Αν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, υπάρχουν πολλά αποτελεσματικές συμβουλές για τη διαχείριση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.