Από την αθόρυβη παραίτηση έως τις ηχηρές απολύσεις, θα συνεχιστούν οι τάσεις σταδιοδρομίας του 2022;

Ο Chandra Sahu, 25 ετών, άφησε δουλειά στην επενδυτική τραπεζική κατά τη διάρκεια της λεγόμενης Μεγάλης Παραίτησης πέρυσι, ανυπόμονος να βρει εργασία που να προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία. Η κάτοικος της Νέας Υόρκης είπε ότι έψαξε για δουλειά που εκπλήρωνε τις «υψηλές προτεραιότητές» της, επιτρέποντάς της να επιδείξει την «πρακτορεία και τη δημιουργικότητά της» και προσγειώθηκε σε μια startup.

«Ήθελα να δουλέψω σε έναν χώρο όπου συνεργαζόμουν στενά με μια ομάδα, όπου εξακολουθούσε να έχει μια τέτοια ταχεία ενέργεια που έχετε στον τραπεζικό τομέα, αλλά σούπερ επικεντρωμένη σε έναν χρήστη και έναν προβληματικό χώρο», είπε ο Sahu.

Το να μπορεί να ακολουθήσει τα ενδιαφέροντά της εκτός δουλειάς ήταν επίσης σημαντικό για τον Sahu. «Πραγματικά προσπάθησα να δώσω προτεραιότητα στη δημιουργία χώρου για συνήθειες στη ζωή μου και τελικά να οδηγήσω στο είδος της ζωής που θέλω να ζήσω», είπε.

Οι εργοδότες μπορεί να περάσουν από «πολιτισμική αλλαγή»

Η προτεραιότητα στην ποιότητα ζωής των εργαζομένων είναι μια από τις μεγαλύτερες τάσεις σταδιοδρομίας του 2022, δήλωσε η σύμβουλος διαχείρισης Christine Spadafor. «Για πολλές εταιρείες, αυτό θα είναι μια αλλαγή κουλτούρας», είπε. «Πραγματικά εξετάζει τους εργαζόμενους πιο ολιστικά».

Περισσότερα από το Personal Finance:
5 κινήσεις χρημάτων που θα σας προετοιμάσουν για οικονομική επιτυχία το 2023
Χρησιμοποιήστε τη διαφάνεια των αμοιβών για να διαπραγματευτείτε έναν καλύτερο μισθό
Οι συνταξιούχοι επενδυτές εγκαταλείπουν τις μετοχές για «ασφαλέστερα» καταφύγια περιουσιακών στοιχείων

«Σημαίνει να βάλεις ένα ανθρώπινο πρόσωπο στο ανθρώπινο κεφάλαιο», πρόσθεσε ο Spadafor. «Δεν είναι να σκέφτονται μόνο τη δουλειά που κάνουν, αλλά μάλλον να σκέφτονται την οικονομική τους ευημερία, την κοινωνική τους ευημερία με τους φίλους και την οικογένειά τους, τη σωματική τους ευεξία και αυτό που έχει τραβήξει μεγάλη προσοχή, και είναι κατανοητό, είναι και η ψυχική σας υγεία».

Οι εργαζόμενοι αναζητούν σταθερότητα

Ωστόσο, μετά τη Μεγάλη Παραίτηση, πολλοί εργάτες πέρασαν από αυτό που ονομάζεται «Μεγάλη λύπη» — παραδεχόμενοι ότι έπρεπε να μείνουν στη θέση τους, ένα δίλημμα στο χώρο εργασίας του 2022 που ορισμένοι ειδικοί λένε ότι μπορεί να αλλάξει το επόμενο έτος.

«Βλέπετε λίγο περισσότερο δισταγμό να κάνετε κινήσεις. οι άνθρωποι… ίσως σκάβουν λίγο», είπε ο William Crawford Stonehouse III, ιδρυτής και πρόεδρος της Crawford Thomas Recruiting στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Παρά το κύμα απολύσεων σε μεγάλες εταιρείες υψηλού προφίλ, πολλοί εργοδότες πρέπει να διατηρήσουν παραγωγικούς εργαζομένους. «Το ποσοστό ανεργίας είναι ακόμα τόσο χαμηλό που αν μιλήσεις σε 10 μεσαίους [size] Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στην Αμερική αυτή τη στιγμή, θα σας πουν όλοι ότι υπάρχει μια θέση ότι θα προσλάμβαναν οπωσδήποτε κάποιον στο πλοίο εάν μπορούσαν να βρουν το άτομο», είπε ο Stonehouse.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να απαιτούν ευελιξία

Η δουλειά της Chandra Sahu της δίνει την ευελιξία να εργάζεται εξ αποστάσεως. Χωρίς μετακίνηση έχει περισσότερο χρόνο για να κυνηγήσει άλλα ενδιαφέροντα.

Τα δεδομένα είναι τόσο ισχυρά που οι άνθρωποι θέλουν λίγη περισσότερη ευελιξία.

Τίνα Πάτερσον

σύμβουλος και συγγραφέας

«Τα άτομα σίγουρα προσπαθούν να ασκήσουν το δικαίωμά τους να βρουν δουλειά οπουδήποτε ικανοποιεί τις ανάγκες τους: τις οικογενειακές τους ανάγκες, τις εργασιακές τους ανάγκες, τις ανάγκες τοποθεσίας — όλα αυτά», δήλωσε η Christie Smith, παγκόσμια επικεφαλής της Accenture’s Talent & Organization Practice.

Τα τσιτάτα υπογραμμίζουν τα διλήμματα στο χώρο εργασίας

Η απομακρυσμένη εργασία είναι εδώ για να μείνει

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη των εργαζομένων για Η ευελιξία θα είναι απαραίτητη για την πλήρωση ρόλων.

«Το να είσαι πλήρως στο γραφείο ανήκει στο παρελθόν και οι ηγέτες που κολλάνε σε αυτό το μοντέλο θα χάσουν τον πόλεμο για το ταλέντο», δήλωσε η Tina Paterson, σύμβουλος με έδρα τη Μελβούρνη, στην Αυστραλία και συγγραφέας του «Effective Remote Teams. .»

«Οι σπουδαίοι υπάλληλοι έχουν πάντα επιλογές – και τα δεδομένα είναι τόσο ισχυρά που οι άνθρωποι θέλουν λίγη περισσότερη ευελιξία, είτε πρόκειται για υβριδικό είτε πλήρως απομακρυσμένο, όσον αφορά τον τόπο εργασίας τους», πρόσθεσε.

Ο Sahu απηχεί τα συναισθήματα πολλών άλλων νεότερων εργαζομένων, λέγοντας ότι τα ανώτερα στελέχη μπορούν να δείξουν ότι κατανοούν και εκτιμούν τις ανάγκες των υπαλλήλων τους μέσω των δικών τους ενεργειών.

«Το να δημιουργείτε χώρο για τα παιδιά σας ή τα χόμπι σας ή τη ζωή σας που είναι προστατευμένη, λέει στους άλλους ότι αυτή είναι μια τακτική συνήθεια που μπορεί να έχει ένας επιτυχημένος ηγέτης», είπε.