Ένας 39χρονος που βγάζει 160.000 $/μήνα σε παθητικό εισόδημα μοιράζεται τις καλύτερες συμβουλές του

Όταν ξεκινάς μια επιχείρηση, μερικές φορές είναι δύσκολο να ξέρεις τι να δώσεις προτεραιότητα και το να το κάνεις μόνος μπορεί να είναι συντριπτικό. Υπάρχουν όμως στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποφύγετε κοινές παγίδες.

Η αποστολή μου είναι να διδάξω τους ανθρώπους πώς να κερδίζουν χρήματα από τα πάθη τους. Αυτό έκανα: από το να ζω με κουπόνια τροφίμων στο χτίσιμο δύο διαδικτυακών επιχειρήσεων.

Σήμερα, έχω ένα μουσικό blog, Η Επανάσταση της Ηχογράφησηςκαι ένα εταιρεία καθοδήγησης επιχειρηματικότητας. Δουλεύω μόλις πέντε ώρες την εβδομάδα από το γραφείο μου στο σπίτι και βγάζω 160.000 $ το μήνα σε παθητικό εισόδημα.

Να τι λέω στους 3.000 πελάτες μου να σκεφτούν τις πρώτες 30 ημέρες από την έναρξη μιας επιχείρησης:

1. Να είστε ξεκάθαροι για το πώς θέλετε να περάσετε τον χρόνο σας.

Πολλοί νέοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που συναντώ γνωρίζουν μόνο ένα πράγμα: πόσα χρήματα θέλουν να βγάλουν.

Αν και αυτό είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης, είναι ελλιπές. Η επιχείρησή σας πρέπει να εξυπηρετεί τη ζωή σας και όχι το αντίστροφο. Φροντίστε λοιπόν να ευθυγραμμίζεται με τις ελπίδες, τα όνειρα και τους στόχους σας.

Για να ξεκαθαρίσετε το είδος της επιχείρησης και της ζωής που θέλετε, κάντε τρεις ερωτήσεις:

  1. Πώς σου φαίνεται μια τέλεια μέρα; Μην σκέφτεστε μόνο την τυπική εργάσιμη ημέρα σας. Σκεφτείτε άλλες δραστηριότητες της ζωής που θέλετε να εντάξετε στην ημέρα σας, όπως η άσκηση ή το να περνάτε χρόνο με την οικογένεια.
  2. Πόσες ώρες θέλετε να δουλεύετε την εβδομάδα; Δεν χρειάζεται να ακολουθείτε το τυπικό 40ωρο την εβδομάδα εργασίας. Γνωρίζοντας ακριβώς πόσες ώρες θέλετε να εργαστείτε θα σας βοηθήσει να ιεραρχήσετε καλύτερα τις εργασίες.
  3. Πόσο σημαντικό είναι το ρεπό; Μερικοί άνθρωποι δεν νοιάζονται και πολύ για το ρεπό, αρκεί να αγαπούν αυτό που κάνουν. Άλλοι εκτιμούν την παρατεταμένη άδεια. Για να έχετε εισροή χρημάτων όταν δεν εργάζεστε, θα χρειαστεί να έχετε κάποιο είδος παθητικού εισοδήματος.

2. Απλοποιήστε το επιχειρηματικό σας μοντέλο.

Όταν ξεκίνησα την επιχείρησή μου στη μουσική εκπαίδευση, οι άνθρωποι μου είπαν ότι έπρεπε να δοκιμάσω τις σελίδες πωλήσεών μου, να διοργανώσω πάρτι και να ηχογραφήσω εκ των προτέρων μια σειρά από διαφημίσεις για να αναπτυχθώ.

Αντί να κουράζομαι κάνοντας πράγματα που δεν είχαν νόημα για μένα, το κράτησα απλό και επικεντρώθηκα σε τρία πράγματα: τη δημιουργία εβδομαδιαίου περιεχομένου για το ιστολόγιό μου και το κανάλι μου στο YouTube, την ανάπτυξη της λίστας email μου από αυτό το κοινό και την προώθηση των προϊόντων επί πληρωμή που δημιουργήθηκε σε αυτήν τη λίστα.

Αν μόλις ξεκινάτε, αναπτύξτε περιεχόμενο γύρω από την τεχνογνωσία σας για να αυξήσετε το κοινό. Δεν χρειάζεται να είναι τέλειο. Μπορείτε να επαναλάβετε καθώς προχωράτε και να σχεδιάζετε νέα προϊόντα με βάση το τι θέλουν περισσότερο οι πελάτες σας.

3. Κόψτε τις περιττές καθημερινές εργασίες.

Προσδιορίστε ποιες καθημερινές δραστηριότητες θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε περισσότερα. Μη χάνετε χρόνο και μην καίτε τον εαυτό σας εστιάζοντας σε ασήμαντες εργασίες.

Ίσως είναι καλό να φτάσετε στο inbox zero ή να αλλάξετε το χρώμα των κουμπιών στον ιστότοπό σας, ειδικά τις πρώτες μέρες όπου θέλετε να νιώθετε ότι έχετε πετύχει έναν στόχο. Αλλά κανένα από αυτά τα πράγματα δεν θα σας βγάλει χρήματα.

Πριν ξεκινήσετε μια νέα εργασία, κάντε τρεις ερωτήσεις:

  1. Ποιο είναι το αναμενόμενο αποτέλεσμα για την εκτέλεση αυτής της εργασίας;
  2. Οδηγεί σε περισσότερα χρήματα;
  3. Μπορώ να επισημάνω μια άμεση σχέση μεταξύ της εκτέλεσης αυτής της εργασίας και της απόκτησης εισοδήματος;
  4. Ποιο είναι το κόστος για να το κάνετε αυτό αντί για κάτι άλλο;

4. Δώστε προτεραιότητα στη διασκέδαση.